Colaboratori, Giorgia, Review
0

2 refugii pentru timișoreanul prăfuit

2 refugii pentru timișoreanul prăfuit

De când cu lucrările astea, cine mai vrea să stea peste vară în Timișoara? De când cu pietre scoase și puse, puse și scoase, tot ce poți inhala în orașul ăsta e praf. Trebuie să recunosc că acum e ceva mai curat, ceva mai puțin nămol, ceva mai pavat, ceva mai aerisit. Cu toate acestea, îmi vine să îmi iau ghiozdanul în spate și să fug cât mai departe de asfaltul încins.

Dar nu tot timpul putem face ceea ce dorim, așa că încerc să mă adaptez situației și să mă bucur cât mai mult de ceea ce îmi oferă Timișoara pe timp de vară: mirosul de tei, concerte de muzică clasică în parcuri, festivalul de jazz, galerii ce așteaptă să fie vizitate, expoziții irezistibile adăpostite de Muzeul de Artă, Festivalul Inimilor care ne propune o incursiune unică în culturi uimitoare și multe, multe altele.

Bucurându-mă de libertatea de a avea birou mobil” (mai precis dacă am o masă și wifi pot lucra liniștită de oriunde) am identificat două locații în Timișoara în care îmi place să petrec timp citind sau lucrând. Le-am ales pentru că dimineața este liniște, este aerisit și au un meniu generos și sănătos.

Dupa Ureche_Cafeneaua Verde

Cafeneaua Verde este locul în care dimineața îmi beau cafeaua și lucrez în liniște. Un bistro chic în mijlocul agitației. Un local de fumători destul de bine aerisit în timpul zilei și mai puțin seara când este prea multă lume iar sistemul de ventilație nu prea face față. Cu toate acestea, dimineața Cafeneaua Verde este un loc perfect pentru a gusta o cafea, o limonadă bună sau un milkshake, a lucra sau citi. Din meniul acestora recomand cu cădură salatele: salată cu piept de pui și salata cu ton. Sunt delicioase și legumele sunt proaspete. Porția este potrivită, este exact pe măsura stomacului nostru! La capitolul lichide, recomand milkshake-ul de fructe (banane, fructe de padure, restul fiind siropuri non-naturale) și limonadele (mentă, pepene). Desertul meu preferat este acea porție de clătite aburinde cu sirop de arțar. Sunt atât de bune încât ți se topesc în gură! Nu știu care este rețeta, însă felicit bucătarul pentru reușită! Sunt grozave, mai ales cu acel sirop natural de arțar care îți gâdilă papilele gustative. Am fost uimită să văd lista lungă de ceaiuri terapeutice, iar curiozitatea m-a făcut să încerc mare parte din ele. O singură mențiune am de făcut aici: ceaiul energizant pentru mine a fost cel mai bun somnifer!

Dupa Urehe_cafeneaua Verde_salate

Recunosc că localul este potrivit pentru stările boeme de toamnă, când afară plouă, iar tu ai în față o cafea bună sau un ceai aburind și companie plăcută. În caz că te plictisești, ai lângă masă un coșuleț cu cărți pe care le poți răsfoi liniștit, mai ales că poți sta relaxat într-un fotoliu comod. Te poartă cu gândul într-un local micuț, franțuzesc. Cel puțin mie îmi dă senzația aceasta.

Un alt local, decoperit chiar în această vară și care îmi place la nebunie este Reciproc. Ei au o poveste foarte faină în spatele afacerii, iar uitându-mă pe pagina lor de Facebook am rămas plăcut impresionată de modul în care se prezintă: Reciproc este un loc unde pasiunea pentru gust și calitate se întâlnește cu solidaritatea, iar impactul local, cu miza globală a unei economii echitabile.” Sunt guvernați de ideea consumului responsabil și de dorința de a reface legătura directă dintre producător și consumator. Am ajuns în acest local din pură întâmplare. Am trecut pe stradă și am văzut un spațiu în care oamenii râdeau și emanau o anumită ușurătate a ființei. Așa că m-am decis să intru în local și mă bucur că am făcut asta. Am analizat rafturile pline de borcane cu dulceață de casă fără zahăr, m-am minunat când am descoperit cafeaua organică, am adulmecat mostrele de brânză ce erau prezente pe bufet și am chicotit asemenea unui copil atunci când am văzut că pot comanda limonadă cu sirop de petale de trandafir. Să fie clar, nu e vorba de sirop artificial, ci 100% natural făcut din fructe și floră spontană!

Dupa Ureche_Reciproc

Partea cea mai frumoasă a fost ca barmanul era recent angajat și mi-a cerut să gust limonada înainte de a mi-o servi, pentru a se asigura că este pe măsura așteptărilor mele. Așa că m-am așezat cu limonada sub nas și m-am bucurat de liniștea și starea de bine pe care ți-o oferă localul, care este de nefumători! Curajos acest pas și admirabil. Spațiul este destul de micuț, însă modul în care este amenajat te face să te simți relaxat. Stilul este minimal, iar elementele de decor precum pozele de pe pereți, plantele și tavanul pictat cu albastru te duc cu gândul oriunde altundeva decât la un bar din România. Poate la un local micuț de pe o insulă din arhipeagul suedez, dat fiind minimalismul redat în amenajarea spațiului și albastrul-colbalt utilizat pentru decorarea tavanului. Ce recomand ca mâncare: platoul de brânzeturi. Este fenomenal. Conține brânză artizanală de Sârbova sau brânză de capră cu legume proaspete și baghete din făină ecologică. Platoul savurat împreună cu un pahar de vin alb sau o limonada… raiul pentru papilele gustative! La capitolul limonadă sau sucuri, nu mă pot decide. Totul este natural și revigorant, de aceea recomandarea mea este să încercați toate sucurile. Dacă aveți posibilitatea să vă faceți cumpărăturile din acest loc, vă asigur că nu veți regreta!

Dupa Ureche_Reciproc

Aceste două locații sunt oaza mea de liniște și relaxare în care revin cu drag. Vi le recomand și vouă, mai ales dacă vreți să evadați din orașul acesta prăfuit chiar în mijlocul său!

Photo Credits: Cafeneaua Verde, Reciproc

Giorgia Harasim – Crede în minimalism și în bucuria lucrurilor simple. Se ocupă cu PR & marketing, ar citi cât e ziua  (și noapte) de lungă și face activități de voluntariat de când se știe pe lume. Ultima ei provocare: să se apuce, mai serios, de yoga. O mai găsiți și la 0 cartepeluna.

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Reciproc Café – consum responsabil și economie socială
Deficiența de fier – Cauzele și diagnosticarea
Spune ce nu se spune – Giorgia

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau