Fitness & wellness, Uncategorized
0

3 idei cum evităm excesul cu ”nutriția” de Sărbători

Întotdeauna, sărbătorile, aduc pentru majoritatea dintre noi, dereglări substanțiale ale sistemului digestiv și implicit a sănătății. În mod tradițional sărbătorile presupun multe vizite la și de la familie și prieteni, iar fiecare vizită presupune o masă. Totuși, cu puțină atenție, nu veți fi nevoiți sa refuza invitațiile și mai ales, nici să vă deranjați organismul. Iată cum.

Totul sub control.

Dacă sunteți o gazdă prin tradiție, puteți avea sub control cantitatea de nutrienți pe care o consumați, folosing rețete ușoare de aperitive, în specialsalte proaspete, salate de fructe și aperitive spirtoase din plante.

Ca idee de incrediente, sunt roșii, ridichi, hrean, ceapă verde, semințe de dovleac, susan sau floarea soarelui și nuci. Acestea sunt sățioase și pregătesc organismul pentru o digestie rapidă.

Felul principal,  poate fi servit în cantități mici, mai mult de gust. Sigur nu se va plânge nimeni, pentru că veți putea încheia masa cu o salată de fructe.

ceai verde YV buton 2

Musafirul.

În calitate de vizitator, așa cum sunt și eu, meniul este deja stabilit de gazdele noastre. Putem să ne protejăm luând porții mici din alimentele grase (carne roșie, grăsimi, cârnați, drob, etc.) și să compensăm cu salatele disponibile, de varză , de vinete sau cu cele de ciuperci (dar atenție la maioneză). Nu refuzați jumătățile de pahar de digestiv, fie că e vorba de ceva din plante sau tradiționala țuică. Totodată, o masticație completă pregătește alimentele pentru o digestie mai rapidă.

Mancarea picantă încetinește digestia așa că în aceste momente grele pentru stomac, încercați evitarea picanteriilor. La fel e valabil și pentru lactate, în special laptele, care poate cauza balonare, indigestie și crește timpul de digestie.

Tot de evitat mancarea fast food și cea conservată. Nu doar acum, în general. Dacă ele nu sunt descompuse de bacterii, în timpul petrecut pe rafturi și prin depozite, ce ar putea să facă enzimele din organismul nostru?

 Lichide!

7065679229_c6245eff80_b

Păstrați hidratat organismul. Multă apă, limonadă fără zahăr și deaparat ceai de ghimbir. Această plantă ajuta contractarea mușchilor în stomac, stimulează eliberarea de enzime și digestia.

Urmează un sfârșit de săptămână lung și … greu la stomac. E foarte important să vă odihniți cât mai mult. Șțiu, veți spune că aveți vreme după, dar atunci veți prelungi oboseala și greutățile digestive peste măsură, iar efectele le veți simți toată săptămânaapa btonic 900x200

 

Odată cu săptămâna ce vine puteți începe unul din programele aplicației Lifemode pentru revenire.

 

Echipa Dupăureche.ro alături de colegii și prietenii noștri de la Lifemode.ro vă urăm

Sarbători Fericite!

840x100

Photo credits: Noi și Tekke.
Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Minciuni din farfurie
Dieta nu da rezultate? 12 greșeli pe care le faci
Acneea l

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau