Colaboratori, Dani, Din Laborator Adunate
0

7 – cifra magică pentru detoxifiere

Aprilie.
Zilele devin mai lungi,
Nopțile mai scurte,
Iar sub ochi se adună pungi,
Cine să te mai ..sărute?

Trecerea de la iarnă la primăvară solicită corpul la noi reguli, la care acesta se va adapta mai încet sau mai rapid, în funcție de cât de pregătit este. Nevoia de detoxifiere este resimțită la nivelul corpului printr-o oboseală cronică vizibilă atât din exterior, cât și din interior. Oglindă, oglinjoară .. te întrebi deseori cum să obții energia și vitalitatea de odinioară?

Specialiștii în nutriție de la o universitate din Viena au descoperit faptul că detoxifierea nu înseamnă numai o piele mai strălucitoare și ochi mai odihniți, ci un program mult mai complex de restartare a organismului, pornind de la principiile de bază ale naturii.

B banner 860x100

Oamenii confundă deseori detoxifierea cu procesul de a slăbi. Alții asociază detoxifierea cu postul. Ei bine, scopurile sunt diferite. Detoxifierea reprezintă ușurarea și îmbunătățirea funcțiilor ficatului, intestinelor și a rinichilor, lucru necesar de obținut înaintea unei cure de slăbire. De asemenea, singurul lucru în comun între detoxifiere și post este faptul că în ambele cazuri se recomandă adoptarea unei diete de proveniență vegetală și în plus, postul este benefic pentru detoxifiere la nivelul sufletului și minții, un aspect care deseori este omis în planul de detox. O abordare holistică – trup, minte, suflet – generează efecte atât la exterior, cât și la interior.

Postul determină organismul să activeze detoxifierea, ajută corpul să intre într-o stare de relaxare și să se focuseze pe accelerarea curățeniei la interior, pornind de la nivelul sângelui și până la țesuturi, fiind un ajutor în procesul de detoxifiere.

Iata ponturile noastre pentru detoxifiere:

 1. Bea dimineața pe stomacul gol un pahar cu apă călduță cu zeama de lămâie. Este cel mai vechi pont de activare a organismului și de curățare. Ai grijă la acest procedeu dacă suferi de gastrită. Poate o mică gustare înainte te ajută.

 2. Exerciții fizice – o oră de alergat, de yoga sau o sesiune de box te pot elibera de stres. Sportul accelerează drenajul limfatic și circulația sângelui. De asemenea, ajută să eliminăm toxinele prin transpirație.

 3. Optează pentru mâncarea raw – noul concept de hrană este mâncare obținută fără foc. Reîntoarcerea la principiile naturii ajută corpul să asimileze mai ușor subtanțele nutritive și enzimele din alimentele crude.

 4. Detoxifică mintea – rezervă 15 minute de meditație pe zi. Dacă nu știi cum să faci meditație, încearcă prima oară prin a-ți controla respirația. Atinge-ți zona stomacului cu palmele, mai precis partea inferioară a abdomenului. Respiră pe nas, numărând încet până la 10 și repetă de 3 ori. Încearcă să inspiri cât de mult aer poți și să expiri la fel de mult.

 5. Bea cel puțin 2 litri de lichid zilnic.Acest lucru te va ajuta să îmbunătățești funcția rinichilor și drenajul limfei. Poate fi apă pură de izvor, apă cu fructe tăiate, ceai verde, suc de iarbă de grâu, suc de morcov, de păpădie sau de sfeclă roșie.

 6. Scrub – elimină toxinele adunate la nivelul pielii printr-un scrub cu zaț de cafea sau mălai și hidratează apoi cu ulei de cocos. Execută mișcări circulare, pornind de la nivelul picioarelor și apoi pe mâini. Termină dușul cu apă rece pentru a îmbunătății circulația sângelui.

 7. Mestecă încet – mestecă de cel puțin 10-12 ori mâncarea și încearcă să te gândești la gustul bun al mâncării ingerate. Astfel, vei îmbunătății digestia și nu vei mânca foarte mult, intervenind senzația de sațietate.

Care este durata optimă de detoxifiere?

Specialiștii în nutriție recomandă pentru rezultate optime cure de două săptămâni – de aceea, cel mai bun moment pentru debutul unei cure de detoxifiere este după Postul Paștelui, când organismul este deja obișnuit cu mâncare mai ușoară și este mai liniștit. Desigur, nu sunt recomandate excesele alimentare și alcoolice la masa de Paște deoarece corpul le va metaboliza foarte greu și va face eforturi să digere dintr-o dată un volum mare de mâncare, fapt ce se traduce în stări de balonare, de greață și chiar de amețeală.

840x100

Care sunt beneficiile detoxifierii holistice?

 • Creșterea vitalității și energiei
 • Scăderea în greutate
 • Reducerea tensiunii arteriale
 • Reducerea emoțiilor și a stresului
 • Stabilizarea funcțiilor organelor
 • Scăderea riscului de alergii
 • Pierderea în greutate
 • Creșterea elasticității pielii
 • Diminuarea ridurilor

În concluzie, este esențial ca de două ori pe an să dăm un restart organelor noastre interne, întocmai ca unui soft care se blochează atunci când funcționează o lungă perioadă de timp. Reluarea proceselor metabolice și curățarea organismului de toxine, gânduri și orice alte elemente negative care reduc calitatea vieții, sunt cheia tinereții și a vitalității.

Vârsta este doar un număr relativ, dacă în interior te simți tânăr – asta este tot ce contează!

ceai verde YV buton

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Seleniu
Sistemul Imunitar. Caracteristici și alimentație
Trăind cu valul

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau