Din Laborator Adunate, Uncategorized
0

Acneea l

Acneea/ Impuritățile de la nivelul pielii. Alegerea alimentelor benefice

Multe persoane suferă de impurități la nivelul pielii.

Acneea apare în mod frecvent la adolescenți dar este întălnită și la adulți, de obicei la persoanele până în 40 de ani.

Cauzele care duc la apariția acneei

Acneea apare în anii pubertății din cauza dereglărilor hormonale – corpul începe să caute un echilibru între hormonii masculini și cei feminini, astfel încăt pune în funcțiune glanda sebacee.

La persoanele care prezintă o predispoziție la acnee, efectele sunt mult mai vizibile și mai grave doarece apare keratosa actinică( suprafața pielii începe să iși schimbe culoarea devenind ușor roșiatică iar acest lucru se datorează expunerii la razele soarelui). În multe cazuri se poate ajunge la cancer de piele deoarece căile de secreție al glandelor sebacee sunt astupate și nu pot funcționa normal. Sebumul se adună la nivelul pielii, aceasta ajungând să aibă un aspect neîngrijit.

În momentul în care ne confruntăm cu acneea nivelul de pH al pielii se modifică, iar suprafața pielii este predispusă la infecții și iritații,  deoarece bariera de protecție nu mai face față.

Factorii care contribuie la agravarea acneei!

Fumatul, menstruația (atunci când schimbările hormonale sunt drastice), stresul, depresia, urmarea unui tratament, consumul excesiv de medicamente, o igienă deficitară pot avea ca rezultat agravarea acneei sau a petelor de la nivelul pielii.

Multe persoane care se află în anii pubertății suferă din aceste cauze  în urma apariției pistruilor sau a coșurilor. Alimentația este un factor extrem de important care trebuie luat în calcul.

12

Alimentele care ar trebui consumate dacă avem probleme cu pielea(acnee, coșuri, etc.) Opinii Pro și Contra

Anumite alimente pot agrava acneea sau pot împiedica pielea să se regenereze.

Aceste alimente au un conținut glicemic ridicat .

Carbohidrații sunt transformați în timpul digestiei în glucide, iar asta duce la o creștere a zaharurilor din sânge.

Nivelul zaharurilor din sânge este strîns legat de alimentele pe care le consumăm cît și de tipul carbohidraților. Nivelul glicemiei este afectat  și de cantitatea de carbohidrați pe care îi consumăm la o masă.

Carbohidrații care pot fi utilizați de corp mai repede și ajung  în sânge au o cantitate glicemică mai mare și nu ajută organismul să ajungă la saturație. Mai eficienți sunt carbohidrații care au un nivel glicemic scăzut deoarece sunt mai benefici organismului.

Consumul de alimente bogate în carbohidtrați care au un nivel glicemic crescut pot duce la o avansare a stadiului și a formei acneei.

Prin creșterea consumului de carbohidrați se ajunge și la creșterea numărului hormonilor iar glanda sebacee este direct afectată. Pielea își modifică în mod îmgrijorător culoarea și aspectul.  Pot apărea iritații severe.

O cantitate glicemică importantă se ală în păinea albă, pastele făinoase, legume uscate, miere, marmeladă, ciocolată, popcorn, iar aceste produse ar trebui consumate moderat.

Apariția acneei este legată de modul fiecărei persoane de a alege să se hrănească. De obicei alimentele care sunt considerate a avea efecte adverse asupra corpului( aduc modificări siluetei) sunt extrem de dăunătoare și în cazul acneei. Trebuie consumați nutrienții care pot ajuta organismul și sistemul imunitar.

Se găsesc extraordinar de mulți nutrienți care sunt benefici și care ajută pielea să lupte împotriva infecțiilor și să se regenereze în mod natural. Desigur aceștia pot să reducă gravitatea acneei. În următorul articol vom puncta care sunt aceștia.

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
7 – cifra magică pentru detoxifiere
ziua 19
Generația actuală are nevoie de un update la capitolul ”Nutriție” – interviu cu Iulia Manole, director executiv ABC-ul Nutriției

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau