Din Laborator Adunate, Uncategorized
0

Acneea, partea a ll-a. Nutriția corectă

Acneea și alimentația potrivită pentru combaterea acneei, în scopul de a menține pielea sănătoasă. Nutrienții și alimentele benefice.

Pielea sănătoasă radiază și nu este nevoie să aplicăm produse cosmetice în exces, precum fondul de ten, fardurile sau anticearcănul pentru a corecta defectele.

Pielea trebuie să fie hidratată și îngrijită în mod corespunzător cu ajutorul nutrienților potriviți, dar și cu anumite alimente specifice, care pot reda pielii frumusețea naturală.

Acnee-ingrijire-ten

Aceste alimente trebuie acționeze ca un imbold și sa ajute cel mai mare organ al corpului, care este pielea, să se regenereze.

Utilizarea nutrienților adecvați poate fi de mare ajutor, deoarece așa se poate evita apariția acneei, a coșurilor sau a impurităților la nivelul epidermei. Dacă pielea este deja afectată, atunci acestea pot fi încă de mare ajutor, deorece pot avea rolul de a diminua efectele negative. Ridurile se pot ameliora considerabil.

Ca și celelalte organe din corp, pielea este dependentă de consumul de minerale, de antioxidanți, dar și de consumul vitaminelor, care au rolul de a proteja pielea și de a fortifica bariera de potecție a epidermei.

acnee 32

Benefic pentru piele – alimente care au valori glicemice scăzute

Alimentele care au valori glicemice ridicate pot fi cauza apariției acneei și a impurităților la nivelul epidermei.  Dacă aceste probleme sunt deja prezente, atunci este foarte posibil ca efectele acestora să fie intensificate. Pe de altă parte, alimentele care au valori glicemice scăzute pot ajuta pielea să se regenereze.

Prin consumul unor astfel de alimente, corpul produce mai puțini hormoni, iar în acest fel este impulsionată activitatea glandelor sebacee. Prin urmare pielea se regenerează iar anumite zone cu probleme (iritații, pete, acnee) încep să se vindece.

a 2

Dintre alimentele care au o valoare glicemică scăzută putem enumera legumele și fructele proaspete, ca de exemplu merele, portocalele, avocado, perele, fructele de pădure, conopida, ciupercile Champignon, varza, castraveții, mazărea, pepenele etc.

Pentru a combate acneea, este necesar să ne hrănim în special cu alimente și nutrienți naturali, pe care ar trebui să îi consumăm pentru a ne menține starea generală de sănătate.

 

Zincul și siliciul. Beneficiile pe care aceste minerale le aduc sănătății noastre

Un lucru extrem de important pentru a avea o piele sănătoasă este ca noi să avem un aport suficient de minerale. Printre cele mai importante minerale regăsim Zincul si Siliciul.

Zincul face parte din categoria microelemetelor (este necesar să se regăsească în organism într-o cantitate de 50 mg/kg ).

Este extrem de important ca zincul să nu lipsească din organism deoarece echilibrează procesele hormonale, care contribuie la apariția sau, din contră, la prevenția acneei.

Are un rol important în a echilibra grăsimea din piele, dar este și o parte componentă a colagenului (proteină a țesutului pieii).

Dintre alimentele bogate în zinc putem enumera lintea, alunele, semințele de dovleac, fulgii de ovăz, anumite sortimente de brânză, dar și fructele de mare, ficatul și carnea de vită.

Siliciu este o proteină benefică organismului, pentru că ajută la menținerea sau la îmbunătățirea elasticității pielii. Alimente bogate în siliciu sunt cartofii, pătrunjelul, conopida, căpșunile,spanacul, strugurii, perele, ardeiul iute Paprika, dar și altele.

Zincul și siliciul nu sunt singurele proteine de care corpul este dependent pentru a funcționa. Magneziul, vitaminele C și D  sunt la fel de importante și benefice.

Alimentele care conțin o cantitate considerabilă de clorofilă, ca de ex. legumele verzi (spanacul) ajută organismul, deci și pielea să lupte cu infecțiile.

În concluzie: dacă adoptăm o alimentație echilibrată, facem un bine nu numai organismului, dar în același timp și pielii, deoarece acesta devine strălucitoare și sănătoasă.

Cine nu reușește să consume zilnic fructe și legume proaspete poate recurge la suplimente din farmacii, însă doar după ce a fost consultat un specialist (doctor sau farmacist) pentru a putea menține un echilibru al proteinelor.

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
fructoza
Intoleranța organismului la fructoză (ll)
Nutriția în raport cu schimbările culturale și sociale.
Freelancer sau angajat? Cum e mai bine?

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau