Fitness & wellness, Florin
0

Alergarea – exerciţiu fizic, meditaţie şi terapie psihologică

Cu toții trecem prin etape ce ne definesc la un anumit moment, spuneam asta și acum câteva articole. În ceea ce mă privește pe mine am avut o etapă în care am fost maratonist. Când spun acest lucru, oamenii îşi imaginează că eram sportiv profesionist. De fapt, eram un simplu om care alerga, un sportiv amator. Acum, în loc să scriu un articol despre beneficiile alergării, despre sănătatea efemeră în scurta noastră viaţă, prefer să-ţi mărturisesc altceva…

banner B! red buton 2

Când am început să alerg, eram gras. Aparent, ăsta-i un bun motiv pentru a începe să faci sport, aşa-i? De fapt, grăsimea era o consecinţă a stării interioare. Eram într-un moment al existenţei în care nu trăiam viaţa mea.

Trăiam ce îşi doreau părinţii mei, ce-i făcea pe ei mulţumiţi… iar eu eram în depresie…

Am descoperit alergarea şi am simţit că trăiesc din nou. Simţeam cum evoluez şi devin mai bun. Era o formă de terapie! În timpul alergării, în creier sunt secretate endorfine, denumite şi „hormonii fericirii”. Dar şi aici este o capcană. Când eşti depresiv, rişti să foloseşti alergarea ca pe un drog. Când te simţi rău, ieşi la alergare, după care te simţi mai bine, pentru moment, până efectul endorfinelor trece. După aceea, revii la starea ta naturală, depresia…

Dupa Ureche_Alergarea - Exercieiu fizic, meditaeie ¡i terapie psihic¦. Ciuca¡ X3

Sportul este foarte bun pentru a te calma. Dar este vital să lucrezi la cauzele stărilor psihice. Altfel, vei simţi mereu nevoia să creşti doza. Iar în final, vei alerga prea mult, obsesiv…

Iar când alergi obsesiv, ajungi să te accidentezi şi starea emoţională se înrăutăţeşte. După o vreme, am început să evoluez şi pe alte planuri. Astfel, am simţit o împlinire pe care alergarea singură nu ar fi reuşit să mi-o aducă. Am descoperit masajul, o altă terapie care-mi calmează spiritul. La fel ca în cazul alergării, este o formă de meditaţie.

runners bw RE 900 buton

Te încurajez să faci sport şi să ai un stil de viaţă sănătos. Dar până şi stilul de viaţă sănătos trebuie urmat cu moderaţie. Orice lucru bun, făcut în exces, devine rău. Orice obsesie duce la dependenţă. Orice dependenţă te transformă într-un sclav.

Dupa Ureche_Alergarea - Exercieiu fizic, meditaeie ¡i terapie psihic¦. Maratonul Dacilor

După ce am participat la peste 25 de maratoane, după ce am alergat 86 de kilometri fără oprire pe traseul Timişoara – Arad şi retur, după ce am fost dependent de alergare, vreau să-ţi spun atât: foloseşte sportul ca pe o unealtă, pentru a te bucura de toate aspectele vieţii!

După ce alergi, cât timp eşti sub imperiul endorfinelor, vei avea mai multă încredere în tine. Acela este momentul în care poţi acţiona în direcţia viselor tale!

RE reconect buton

Surse foto: www.florinchindea.ro, Ciucaş X3, Radu Cristi

840x100

Florin este o persoană care poate exista doar fiind liber, făcând ce îi place. Pasiunea este motorul său interior. În prezent se bucură de pasiunile pentru masaj, alergare, bicicletă, scris şi pisici. Dar ştie că această listă nu este una finită şi abia aşteaptă să simtă următoarea pasiune. Îl mai găseşti scriind pe florinchindea.ro.

 

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Sportivul cu motto-ul „Never back down”
HIIT – ce înseamnă? Cum se face? Și de ce funcționează?
Femeia care-şi iubeşte cu adevărat viaţa şi tot ce are în ea…

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau