Colaboratori, Din Laborator Adunate, Uncategorized
0

Apariția celulitei: un simptom al avitaminozei?

În urmă cu câteva săptămâni am avut o mare surpriză: o invitație la un congres medical în Viena, pe tema sănătății femeilor. Una dintre sesiuni a fost axată exact pe problema care ne-a pus pe toate în gardă: celulita și metode de ameliorare a acesteia. Pe podium au urcat diverși experți în domeniu iar, spre surprinderea mea, la finalul discuției, concluzia a fost unanimă: simpomele celulitei pot fi ameliorate prin consumul a trei grupe de nutrienți cheie!

YV sonne buton RO

1. În primul rând s-a discutat despre Vitaminele B pentru accelerarea metabolismului și reglarea stării de energie. De ce contează așa de mult? Explicația simplă este rolul vitaminelor B, cu precădere B6 și B9, de a elimina lichidul stocat în exces și de a regla felul în care corpul nostru consumă energia. Tot ceea ce mâncăm ar trebui transformat în energie. Dar când mâncăm prea mult, corpul nostru nu are cum să folosească toată energiea aceasta și o stochează sub piele, sub formă de grăsime sau diverse retenții. Dacă în schimb mâncăm prea puțin, corpul nostru tinde să stocheze din nou energie, pentru că se simte sub atac. Și dacă mâncăm tot ce este necesar corpului nostru, există riscul ca totuși să nu poată fi transformat în energie, dacă avem un metabolism leneș. În aceste cazuri vitaminele B sunt cheie, pentru a ajuta metabolismul să performeze. Astfel ne ajutăm corpul să transforme mâncarea în energie care poate fi folosită cu success.

De aceea în timpul sesiunii s-a vorbit mult despre necesarul unei suplimentări cu vitamine B pentru a reduce celulita care apare datorită unui metabolism leneș.

RS banner 860x100

2. A doua parte a discuției s-a bazat pe diuretice și plante care au proprietățile de a elimina apa în exces. Aici există anumite riscuri precum deshidratarea în cazul femeilor care nu beau 2 litri de apă pe zi, însă experții invitați au căzut de acord că cele mai vizibile rezultate au fost, foarte clar, în cazul unei cure de 2 luni cu antioxidanți puternici. Printre aceștia au fost enumerați ceaiul verde, resveratrolul, merișorul și plantele cu mult cupru. Atenție la cafeină, care este conținută în multe produse de slăbire și nu face decât să accentueze efectele celulitei. În principiu, pentru a elimina efectele celulitei, trebuie eliminate straturile de apă care îi dau un aspect atât de agresiv. Iar pentru acesta, e nevoie de eliminat toxinele și oxizii care rețin apă: iar antioxidanții pot ajuta exact în acest scop. Au fost prezentate studii referitoare la ceai verde și efectele acestuia asupra diminuării aspectelor celulitei, dacă este înghițit și acționează din interior. S-au făcut și multe paralele între femeile din est, mai ales Japonia, unde o dietă bogată în resveratrol, merișor și ceai verde duce la o populație minimală care suferă de celulită, comparativ cu dietele noastre care încurajează apariția acesteia. Antioxidanții încurajează circulația sângelui și mută toxinele, și au un efect benefic asupra calității pielii nu doar în cazul celulitei. S-a vorbit despre suplimentarea cu produse calitative, cu un conținut ridicat de antioxidanți puri, și efectele care vin ca beneficii nu din folosirea cremelor ci din schimbarea dietei.

IMG-20150921-WA0002

3. Într-un final s-a ajuns la celulita rezultată din grăsime excesivă. Aici s-a vorbit mult despre excesul de grăsimi din alimentație și necesarul de a consuma grăsimi bune, adică nesaturate. Omega 3 a fost cuvântul cheie, însă cu condiția ca Omega 6 și 9 să fie reduși în dietă. În mod normal consumăm de 10 ori mai multe grăsimi rele decât grăsimi bune, iar acest imbalans duce la inflamații și la probleme neplăcute. Pe scurt, mai mult pește și alge, mai puține grăsimi animale. Vedeta a fost vitamina E, care are rolul de a accelera circulația și de a ajuta la metabolizarea grăsimilor. Există o serie de produse inovatoare, axate exact pe Omega 3 din alge și Vitamina E, pe care se execută momentan teste pentru diminuarea efectelor celulitei. La acest nivel discuția nu a mai fost despre aspectul acesteia, ci despre dorința de a împiedica apariția celulitei încă din tinerețe. Sportul practicat încă de la vârste fragede contribuie la reducerea obezității și, bineînțeles, un stil de viață sănătos are la bază 3 puncte forte: alimentație echilibrată, sport și odihnă.

RG quiy buton

Pentru mine această informație a fost motivația de care aveam nevoie să încep să îmi planific mesele luând în calcul antioxidanții, vitaminele și cantitatea de grăsimi pe care o consum. Iar când nu reușesc, am suplimentele mele alimentare preferate care mă susțin, mai ales când sunt plecată și nu am timp să îmi controlez dieta altfel.

YV-body-buton-RO

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Emoția din spatele minimalismului- Part #1
Acneea l
Deodorantele homemade

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau