Bianca, Colaboratori, Pentru suflet
0

Bogdan e gamer

Bogdan e gamer.

Bogdan e gamer. Se joacă toată ziua. Uneori și toată noaptea. La serviciu testează jocuri. Ceea ce presupune că se joacă și la serviciu. Dar face și rapoarte la final.

În timpul liber citește, dar timpul lui liber e destul de limitat în ultima vreme. Și-l împarte între motanul Boris și soldățeii pe care îi pictează sub lupă. Rareori își mai găsește timp să bea o bere cu prietenii în oraș. Și oricum, de cele mai multe ori ajunge tot în fața unui ecran, jucând ceva cu băieții. Viață de gamer.

Cum arată ziua ta? Ce mănânci de ai reușit să slăbești așa?

O zi obișnuită începe pe la 6. Mă trezesc și dau drumu’ la cafea, rulez o țigară,dau o apă pe față. Odată dușul făcut, încep pregătirile pentru muncă. Îmbrăcatul îl fac pe muzică, uneori mai zgomotoasă alteori mai mellow. Ultimii păși înainte de ieșirea pe ușă ar fi curățatul litierei lui Boris și verificatul de 2-3 ori a apei la baie. Am avut un incident care s-a lăsat cu o mare inundație. Încă nu știm a cui a fost vina. A mea, a motanului sau a obiectului care tinde să se întoarcă în starea inițială.

La muncă nu prea mănânc. Nici nu prea există opțiuni nemaipomenite la mâncare și nici nu prea sunt genul social. Mâncam la un momentan câte o ciorbă cu cineva, dar când cinevaul a plecat am abandonat obiceiul. Citesc acum în pauza de masă.

Prefer să îmi gătesc ceva când ajung acasă. În weekend, merg la mama – mâncăm, în familie, tradiționalul pui la cuptor de duminică – de vreo 15 ani încoace.

Faci sport?

Nu fac. Fac niște flotări și niște genuflexiuni dimineața. Mă bagă în alertă și îmi place să urmăresc progresul. Flirtez cu ideea de a merge la bazin.

Dupa Ureche_Stil de viata gamer

Câte ore pe zi stai în fața calculatorului?

Multe… în unele zile, aproape toate. Toate orele în care sunt treaz. Știu, e nasol, dar ce să îi faci. Îmi asum.

Ce ți-ai dori să faci în weekend?

Greu de zis. Să ies cu o fată. Sau cu prietenii. Să asimilez multă vitamina D. Să fumez, să ies pe stradă și să mă îndrăgostesc de 8 ori până la Universitate. Să îl văd pe Manu Chao.

Ce o să faci de fapt în weekend?

O să fumez. O să mi se facă rușine de mine. Nu o să mai am chef de fată și de deranj..de conversație și de a fi gazdă. Ieșitul o să mi se pară oribil și iar o să îmi fie scârbă să mă încalț. Interacțiunea cu soarele o să aibă loc atunci când o să arunc un pulover în geam, pentru că îmi bate în monitor. Nu o să funcționeze și atunci o să pictez niște soldăței.

Ce îți place cel mai mult la birou?

Să trag cu urechea la conversațiile celorlalți. Suntem mulți, grupuri-grupuri, de diferite vârste. Îmi place să le ascult conversațiile.

Îți place ceea ce faci?

Îmi place foarte mult. Am pasiunea asta pentru jocuri de prin clasa a 5a și calculator acasă din a 7a… internetul venind mult mai târziu.

Este plăcut să te pierzi într-o altă lume.

Am fost perseverent și loial când mă jucam World of Warcraft. Eram apreciat. Coordonam 25 de oameni, le știam slăbiciunile și încercam să compensez. Mă știa lumea după nume. Intram online și primeam mesaje de la oameni după 1-2 ore de absență. Chiar am trăit o ușoară poveste de dragoste cu o fată din Rusia, pe online și doar pe online. Când am părăsit serverul, m-a certat și mi-a dat senzația că o trădez și că mă despart de ea. Cred că, în fapt, lucrurile astea îți provoacă dependență și nu jocul în sine.

Dacă chiar vrei să mă laud, pot să o fac doar cu un loc în top 10 la damage dealt pe un fight. Nu, nu e mult. Dar este acolo. A fost un gimmick high risk high reward. Și mi-a ieșit 🙂

Dar pierzi balansul între realitate și virtual. În retrospectivă, chiar nu merită… Ani de facultate ratați.. fete care probabil au rămas cu o nesiguranța vizavi de jocuri în general, scandaluri și, nu în ultimul rând, o ușoară obezitate :D.

Bine că lucrurile s-au schimbat.

Acum pot să spun că îmi place să văd un joc cum ia formă. Cum, pe un schelet nenorocit, încep să se adauge chestii. Cum evoluează. E ca un bebeluș. Trebuie să îl bibilesti, să îl întorci pe toate părțile. Trebuie să înțelegi cum funcționează mecanica lui, ca apoi să o strici în cele mai odioase și complicate moduri posibile. Mulți nu vor să recunoască, pentru că ajungi să înjuri jocu ăla aproape zilnic, dar simți mândrie când vezi că oamenii s-au bucurat jucând.

Ce aș schimba?

Salariul și rapoartele. Mă omoară cu zile formalitățile și rapoartele și toate treburile astea corporatiste.

sDupa Ureche_Boris_pisica

Ce alte pasiuni ai?

Hmmm… pasiuni.. de departe lectura. Fiecare carte un nou univers. Mulțumesc mamei, pentru că mi-a pus cartea în mână, că altfel, dobitocu’ de mine nu cred că ar fi descoperit nebunia asta. Mor de plăcere să citesc o carte care să mă facă efectiv să trag lacrimi înapoi în ochi sau să râd că prostu’ în metrou sau să o las jos că mi se face rău.

Și miniaturile. Să le pictez. Nu toate. Doar Warhammer 40k. Universul ăsta are un lore așa întortocheat și romantic, că mor de plăcere să îi pictez pe soldații emperorului a căror primă și singură grijă este supraviețuirea omului ca specie.

Animale de companie?..

Am! Dintotdeauna am avut și mereu voi avea. De la peștișori și șopârle, la câini și pisici. De vreo 8 ani am rămas cu pisicile. Poate din comoditate, poate pentru că îmi place atitudinea lor. E greu să te deprimi când auzi mereu torsul ăla prin casă. Actuala bestie este un motan, british shorthair, cu numele de Boris.

Ce ți-ai dori să înveți să faci?

Chestii unplugged și chestii cu mâinile. Să repar ceva. Să fiu mai practic. Nu știu. Să știu să facă o tavă dinaia de iei micu dejun pe ea. Un scaun. Chestii d-astea. Să plantez ceva.

Ce faci pentru un stil de viață dus mai aproape de cel sănătos?

Am mai multă grijă de creier. Încerc să păstrez balansul. Am renunțat la sucuri. Prefer un ceai sau o cafea. Un sirop homemade. Am descoperit alte pasiuni și mi-am dat seama cât de puțin timp am la dispoziție. Și atunci fac sacrificii. Și sacrific de la gaming. I-am dat destul până acu. Și mi-aș lua o biclă, dacă nu mi-ar fi frică că o să mă omoare într-o zi un taximetrist. Și un abonament la bazin dacă nu ar fi atât de scump.. greu și cu gropile pline cu apa prin Bucuresti.

Surse foto: Bianca

Bianca s-a mutat departe de oraș și își petrece timpul hoinărind pe dealuri, împreună cu Kira, dogul german. Când nu e prea ocupată cu grădinăritul, îi place să gătească și să tricoteze.

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
a 366-a zi a anului
Femeia care-şi iubeşte cu adevărat viaţa şi tot ce are în ea…
Cum să reciclezi hainele într-un mod cât mai… sociabil

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau