Colaboratori, Diana, Pentru suflet
0

Carpe Diem – Diana

Cred că e cel mai greu să scriu despre mine. Dar mai cred că e unica posibilitate de a sta de vorbă cu mine, de a mă regăsi și a-mi răscoli acele culmi ale sufletului, de care puțini știu.

Ma numesc Diana și am 30 de ani. Una dintre pasiunile mele este gluma. O fac de dimineață până seara târziu. Îmi ușurează existența.

La momentul actual, sunt în concediu de îngrijire a copilului, deja de un an și opt luni. Am o fetiță pe nume Laura și nu cunosc un alt suflețel mai dulce ca ea. Îmi umple ziua, ora și clipa. E întruchiparea gingășiei, frumuseții și inocenței. Toți zic că seamănă cu taică-său, eu cred ca seamănă cu mine. De ce? Că e fiica mea. Atât.

Anume acest concediu mi-a pus mințile la loc. M-a disciplinat. M-a redescoperit. Am început să am grijă mai mult de sănătatea mea și a familiei mele, mi-am întocmit un meniu pe care-l respect…ei bine, nu chiar regulat, dar mă străduiesc. Fac și sport. Mai ales dimineața. Mă întind pe podea și adorm. Până la urmă, aspirația contează.

image (6.1)

Ador poezia. Nu s-o citesc, ci s-o compun. E un refugiu în câmpiile mele interioare, inundate de flori si speranțe la o lume mai bună. De multe ori, compun poezii amuzante la zilele de naștere ale prietenilor noștri. Dacă doriți ceva personalizat, trimiteți-mi CV-ul și ceva pe card. Glumesc, desigur. E destul timeline-ul de pe facebook.

Citesc mult. Foarte mult. Mai ales serile, după ce-mi adorm fetița. “Scufița Roșie” e povestea mea preferată. Și „Capra cu trei iezi”. O recitesc iar și iar, mai ales după ce mă uit la știri.

Îmi iubesc țara mea, Moldova. Aici e sufletul meu. Iar gândul meu e în Israel, acolo unde stau părinții mei și cărora le datorez toată existența mea de până acum. Plecăciuni și o deosebită considerație, scumpii mei.

Am renunțat la glucide. Adică făinoase, prăjituri, torte. Mă simt mult mai bine și îi sfătuiesc pe toți să o facă. Ajută atât fizicului, cât și psihicului.

Ador să gătesc! Uneori stau cu orele în șir în bucătărie și vin cu niște platouri frumoase, de-ți vine să le păstrezi doar pentru Instagram! Pledez pentru mâncarea gătită sănătos, la rolă. Carne albă și legume proaspete, cu garnitură de orez, cartofi copți sau hrișcă. Lista e lungă. Dar sănătoasă!

Sunt foarte responsabilă. Dacă aparent, par a lua totul în glumă, ei bine, în orice glumă caut partea serioasă. Și mă ajută enorm în viața de zi cu zi. Ceea ce vă sfătuiesc și pe voi: nu vă luați prea în serios și mai sus ca alții. Nimeni n-o face 🙂

Am un blog personal, dedicat fetei mele. Deși, „răsfoindu-l”, veți găsi lucruri utile și pentru un copil de…30 de ani, ca mine.

Am prieteni de-i număr pe degete, însă sunt atât de devotați și adevărați, încât uneori îi ating să văd dacă există în materie fizică. Vă ador și mulțumesc că mă răbdați! Un mulțumesc aparte soțului meu. Te iubesc!

image (5)

Ultimul alineat îl dedic tutoror. Și vin cu mesajul: “Carpe Diem, adică trăiește clipa, însă nu uita de ziua de mâine. Mânâncă mere, fă mișcare (de orice natură), renunță la glucide (parțial, cel puțin), iartă, iubește și izolează-te de oamenii fără dorință de a progresa. Și nu uita că TU și gândul TĂU îți croiește drumul vieții!”

Diana – E mamică în concediu de îngrijire a copilului. Vorbește franceză, engleză, rusă, romană. Compune poezii, are un blog, îi place să gatească, să citească. “Carpe Diem este motto-ul meu, deși trebuie să ne gandim și la ziua de mâine”.

Photo Credits: Diana.
Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Andrei Palamariu – Primul Health Manager într-o companie românească
Despre leacuri băbești (din Arieșeni culese)
Multipotenţialitate sau multitasking? Cum să le faci pe toate… pe rând

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau