Colaboratori, Din Laborator Adunate, Iulia, Uncategorized
0

Câștigând lupta cu oboseala

Toată lumea care mă cunoaște mă întrebă în mod constant de ce am atâta energie. Vă spun sincer, sunt una dintre acele persoane scunde, cu vreo 5 kg în plus față de cât ar trebui să am, care rezistă foarte bine la stres și am un nivel constant de energie de dimineața de la 6 până seara la 11.

Ca urmare, mi-a venit foarte ușor, încă din timpul facultății, să îi jaut pe alții să își schimbe dieta sau stilul de viață pentru a avea mai multă energie. Nu am reușit întotdeauna să îmi ating scopurile, dar de cele mai multe ori am reușit să schimb considerabil viața oamenilor din jurul meu prin următoarele secrete simple:

Ca să ai energie, ai nevoie de vitaminele B

Cea mai importanta este vitamina B12, iar frumusețea ei este că e genul de vitamina solubilă în apă. Adică foarte simplu, și dacă iei mai multă decât e nevoie, excesul va fi eliminat pur și simplu prin urină. Vitamina B12 este cheia metabolismului energetic normal, deci este absolut necesară mai ales în timpul perioadelor cu mult stres. La fel este vorba de vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 care joacă roluri cheie în metabolismul energetic.

840x100

Energia înseamnă oxigenare

Din acest motiv, recomand de obicei două activități în paralel: un exercițiu de respirație, prin care să luăm mai mult oxigen, mai rapid, timp de 1 minut. Aici simțiți imediat ce se întâmplă cu oxigenul, și este și unul din motivele pentru care căscăm atunci când suntem obosiți.

Al doilea factor important de luat în seamă este transportul oxigenului în corp. Aici intervine clar fierul, care este principalul mineral ce asigură oxigenarea corpului. O suplimenatre cu fier poate face minuni împotriva oboselii, mai ales dacă ne concentrăm să avem nivele potrivite și din celelalte minerale. Pentru absorbția fierului, avem nevoie mai ales de cupru și de vitamina C, fără de care orice suplimentare este ineficientă.

RE banner 860x100 buton

Energia înseamnă o minte liberă

Un exercițiu mental ușor: orice grijă ai, imaginează-ți care e cea mai rea situație prin care poți trece. Eu de obicei mă stresez mult la muncă și rămân fără energie, iar apoi mă întreb:

Ce se poate întâmpla în cel mai rău caz?

Pierdem un client

Și apoi?

Apoi poate îmi pierd slujba.

Și apoi?

Apoi nu voi avea un apartament în care să stau.

Și apoi?

Iar mergând pe această linie de gândire, ajung la concluzia că nu ar trebui să îmi ocup mintea și să mă stresez fiindcă și în cel mai rău caz, voi găsi o soluție și nu poate fi atât de rău.  Și atunci îmi eliberez mintea și mai degrabă să mă energizez pentru a găsi o soluție.

Așadar, pentru  a câștiga lupta cu oboseala, vă recomand să aveți grijă la nutriție și la eliminarea stresului nefolositor, care până acum au făcut diferența între o dimineață oarecare și una plină de energie!

04_Bitonic_castiga-lupta-cu-oboseala_600x150

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Leadership și sport te scot din zona de confort
Cum să te deconectezi seara după o zi de muncă
ziua 19

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau