Secrete
0

Cristi Ciucanu

Nume: Cristi Ciucanu

Job: Inginer Industrial

Localitate: Noua Zeelandă (momentan)

Întrebare: Maratoane, yoga, ciclism, înot, România, Cehia, Noua Zeeelandă… Multe sporturi, multe țări. Cum reușești să te adaptezi tuturor schimbărilor la care te supui?

RăspunsSunt multe, dar le fac pe rând. Schimbările sunt toate provocări, provocări ce se nasc și se urnesc din loc dintr-un sentiment de nemulțumire. Ăsta e secretul, sunt mereu nemulțumit, de unde sunt, de ce am făcut, de ce cred că pot să fac. Și atunci caut tot feluri de moduri de a-mi demonstra că pot. Ăsta a fost „de ce”-ul.

Fiecare provocare înseamnă și acțiuni ce trebuie făcute și acțiunile astea contează mai mult decât reușita provocării, fiindcă în fiecare zi ele mă ajută să mă schimb. Adaptarea vine în urma supunerii la stresul acestor acțiuni în condițiile în care am resurse fizice și emoționale care să susțină adaptarea.

Resurse fizice am fiindcă petrec la serviciu maxim 9 ore pe zi, mă hrănesc cum trebuie, dorm minim 7 ore pe noapte și beau alcool extrem de rar.

Resurse emoționale: când e greu și simt că vreau să mă opresc, atunci mă gândesc la toate momentele din trecut în care am perseverat și m-am bucurat; și tot atunci îi dau un telefon mamei sau unuia dintre cei 4 prieteni pe care mă pot baza. Ținutul unui jurnal mă ajută să îmi aduc aminte de ce fac unele lucruri. 

Pe scurt: nemulțumire -> provocare -> acțiune + resurse fizice și emoționale -> adaptare (creștere) 

Și toate aceste provocari sunt doar mărunți pași pregătitori înspre marea provocare…

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Dan Bugariu
Alexandra Heckel
Patricia Lidia

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau