Colaboratori, Giorgia, Retete
0

Cu fierul la pachet- ruladă cu carne și legume & suc de sfeclă

Nici nu știu cât timp a trecut de când am scris despre trecerea de la bucurie la anemie, parcă au trecut luni, și spun asta pentru că din momentul în care am sesizat că al meu corp încearcă să îmi atragă atenția lucruri s-au schimbat. S-au schimbat puțin, ar fi absurd să spun că mi-am întors viața pe dos, că am renunțat (total) la pizza sau cafea, însă nu le mai consum atât de des.

Înainte de a începe eu să fac un pas spre mai bine, chiar la scurt timp după conștientizarea acelei stări de epuizare și fizică și psihică, primesc un mesaj: „Ești acasa azi? Vreau să îți aduc ceva.” Treaba face că timp de 3 zile nu ne-am sincronizat deloc, așa că a patra zi pe la ora zece seara primesc mesajul decisiv: „Ajung la tine maxim la ora 23 să îți aduc marfa.” Trebuie să recunosc că mă rodea curiozitatea, însă mi-am păstrat onoarea și nu am pistonat omul să îmi spună despre ce e vorba, căci era clar că intenționa să îmi facă o surpriză.

RE reconect buton

Dupa Ureche_suc de sfecla rosie

La ora 23 trecute fix, sună interfonul, el urcă scările încet, iar răbdarea mea abia se mai ținea în balamale. Ne salutăm, zâmbim, discutăm scurt, iar apoi își amintește motivul vizitei așa că sapă prin ghiozdan după „marfă” în timp ce mă întreabă lejer: „Nah, ai perfuzie? Că trebuie să stai cu asta în venă.” În primă fază m-am speriat, am clipit mai des decât o face un om relaxat și m-am blocat. Neștiind ce să răspund am întins mâinile după o pungă imensă ce adăpostea un lichid roșu. Roșu și rece. Văzând că mă uit puțin cam speriată, mai ales că becul de pe hol nu mă ajuta cu identificarea detaliilor, îmi spune râzând: „Ai zis în articol că trebuie să bei suc de sfeclă. Nah, un prieten are un văr care are un amic… în fine, înțelegi ideea, care face suc din ăsta fain. E cu sfeclă, măr, fructe bune. E fain.”

Am fost tare entuziasmată când mi-am dat seama ce pungă plină de vitamine și fier am eu în mână și eram recunoscătoare pentru că… m-a scutit de munca de a face eu suc de sfeclă.

Nu că ar fi ceva greu, dar comoditatea omului modern e cucoană mare, așa că dacă există o posibilitate de a salva timp pentru a… lucra (în cazul meu), de ce să nu profit de ea?

Oricum, am sărit în sus de bucurie, iar ca răsplată i-am dat și eu marfa la care mă pricep cel mai bine: ciocolată cu marțipan adusă de la mama ei de acasă- Austria. O situație win-win, ne-am spus amândoi în timp ce el cobora scările cu ciocolata în buzunar.

Am gustat un pahar. Nebunie, nu alta! Așa că mi-am spus că voi trata sucul precum o licoare magică: voi bea 2 pahare pe zi, unul dimineața, altul seara. Și așa am și făcut! Pe lângă asta, a doua zi am încropit o ruladă cu carne. Nu prea gătesc, însă m-am simțit inspirată de sucul de sfeclă și de faptul că trebuia să încep să includ din nou carnea în meniu.

Dupa Ureche_rulada legume

Așa că, împreună cu prietenul meu, m-am pus să bucătăresc. Rețeta este simplă și spun asta pentru că dacă eu am reușit să o fac… atunci oricine poate face asta:

  1. Legume: ceapă, morcovi, țelină, pătrunjel
  2. Carne: amestec vită & porc sau doar vită
  3. Aluat foietaj
  4. Ulei de măsline
  5. Condimente- sare himalaya, piper negru, piper roșu

ceai verde YV buton 2

Mod de preparare: se pune o picatură de ulei de măsline în tigaie teflon, se toacă ceapa și se pune la prăjit. După 5 minute se adaugă morcovul și țelina (ambele rase), apoi pătrunjelul. Se lasă încă 5 minute să se călească în suc propriu. Se poate pune jumătate de cană de apă dacă e nevoie. Apoi se pune carnea măcinată și se amestecă încet în jur de 15 minute până fierbe și carnea în sucul de legume.

Dupa Ureche_rulada pe platou

În acest timp, iei o tavă în care pui o lingură de suc de legume luat din tigaie. Asta pentru a unge puțin tava și a aplica apoi aluatul foietaj. Se ia de pe foc amestecul și aplici pe aluat umplutura. Ai grijă să înlături extra sucul pentru a nu înmuia prea mult aluatul. Apoi îl rulezi, crestezi și îl bagi la cuptorul preîncălzit. Îl lași maxim 15 minute, până vezi aluatul rumenit și… gata! Ai o ruladă gustoastă!

Dupa Ureche_rulada taiata

Mod de servire: Pentru că este un preparat din carne, am decis să nu îngreunez prânzul și să aleg să o servesc alături de o salată din salată verde (iceberg), roșii cherry și brânză feta (de casă made in Arieșeni). Pentru a face ca lucrurile să alunece și mai bine, am făcut un sos din smântână combinat cu pătrunjel, mărar, piper, cimbru și curry. Prânzul acesta are suficiente vitamine și proteine pentru a-ți sătura foamea și chiar nevoia de fier pentru acea zi.

banner B stress purple buton

Dacă simți nevoia să mai guști ceva până seara, îți recomand niște fructe și nu dulciuri. Dacă nu te poți abține de la dulciuri, hai, ai dezlegare la o pralină, doar una.

Dupa Ureche_rulada servita

 

Surse foto: Giorgia Harasim

840x100

Giorgia Harasim – Crede în minimalism și în bucuria lucrurilor simple. Se ocupă cu PR & marketing, ar citi cât e ziua (și noapte) de lungă și face activități de voluntariat de când se știe pe lume. Obiectiv sănătos: dorește să se apuce, mai serios, de yoga. O mai găsiți  și la o cartepeluna

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Cum gătești sănătos pește?
Viața simplă de la țară – Bianca
Grupul de Suport „Violeta” al Persoanelor Diagnosticate cu cancer la Sân

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau