Din Laborator Adunate, Uncategorized
0

Cum încălzim spațiul când temperatura începe să scadă

Odată cu instalarea sezonului rece, temperaturile încep să scadă, iar termometrul se îndreaptă spre zero grade. Atunci cănd se instalează astfel de condiții meteo (ploaie, frig, ninsoare)multă lume decide să își petreacă timpul mai mult în casă sau în diferite locații, departe de aerul rece. Toate persoanele, indiferent de vărstă, preferă să stea comod în casă și să se bucure de căldură.

Mulți adoră ca încăperile să fie încălzite extrem de bine. Care este însă temperatura ideală pentru organism? Chiar dacă majoritatea persoanelor preferă ca termometrul să arate cu mult peste 20 de grade, ce se întămplă mai excat dacă se ajunge la supraîncălzirea încăperilor? Aerul prea cald sau uscat are un efect nociv asupra organismului, provocând dezechilibre majore. Putem suferi de migrene, dureri de cap, somnolență, dar pot apărea și simptome mult mai grave, precum problemele respiratorii sau imposibilitatea de a ne concentra.

Temperatura optimă diferă de la om la om. Trebuie să existe un raport echilibrat între temperatura din încăpere și scopul de utilizare – pe scurt, temperatura optimală de ex. din bucătărie diferă de cea din baie sau din dormitor.

În sufragerie temperatura recomandată este de circa 21/ 22 de grade.

apa-calda-1024x683

În baie temperatura trebuie să fie puțin peste 23 de grade – în acest caz trebuie să avem grijă să nu stăm în frig pentru a nu ne îmbolnăvi. Trebuie să fim atenți la un aspect extrem de important- să nu întrecem măsura și să creștem fără rost factura la căldură. Spațiile nu au voie să fie încălzite mai mult decăt este necesar, mai ales dacă lipsim de acasă mai multe ore.

Temperatura din bucătărie nu trebuie să depășească 19 grade; în primul rând este folosită ca spațiu de depozitare a diferitelor alimente folosite pentru gătit. Acestea care riscă să se altereze, în special datorită folosirii aragazului, astfel încăt chiar nu este recomandat să umblăm prea tare la calorifer.

Multe persoane adoră o temperatură ceva mai ridicată în dormitor; dar este acest lucru sănătos? Specialiștii recomandă în acest caz o temperaură care să nu depășească 20 de grade. Peste noapte, organismul se reface după tot stresul din ziua anterioară, iar plămânii au nevoie de aer curat și în nici un caz supraîncălzit pentru a oxigena corpul.  O temperatură de circa 20 de grade (unii preferă chiar sub această maximă) ne ajută să ne putem odihni foarte bine, deoarece suntem înveliți și protejați, astfel încăt nu riscăm să răcim. În multe cazuri, această încăpere nici nu este folosită pe timpul zilei și tocmai de aceea nu este necesar să încălzim camerele de acest gen prea tare atunci când nu suntem acasă, pentru a evita facturile prea mari.

Camerele copiilor ar trebui să fie încălzite la o temperatură un pic mai ridicată față de restul casei. Temperatura optimă, mai ales pentru cei foarte mici, este de 23 de grade. Nu este deloc benefic pentru organism ca temperatura să depășească cu mult maxima recomandată, deoarece acest lucru ar putea cauza un dezechilibru la nivelul sistemului imunitar, astfel încăt ar apărea posibilitatea de a se îmbolnăvi mult mai ușor.

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Burnout-Epuizare Fizică și Psihică.
Menstruația
Microalga Schizochytrium – o sursa alternativa de Omega 3

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau