Din Laborator Adunate
0

Cum să convingi copilul să mănânce fructe și legume?

Considerată o adevărată corvoadă de către mămici, includerea în dieta celui mic a fructelor și legumelor poate fi o luptă cu morile de vânt: el nu întelege de ce este necesar să le mânânce, tu nu întelegi de ce le respinge. Cine câștigă în final?
Preferințele copilului se educă încă din familie, astfel că este important ca în dieta fiecăruia să fie incluse fructele și legumele, ca un lucru absolut normal. De cele mai multe ori, copiii copiază modele comportamentale, de aceea este bine ca preferințele personale să nu fie discutate de față cu ei.
Un studiu pediatric internațional efectuat pe aproximativ 3000 de copii cu vârste între 2 și 19 ani aduce în lumină faptul că mai mult de jumătate 53% preferă să consume fructul în formă solidă (astfel nu se pierd nutrienții), 34% preferă smoothie-urile. Pe primul loc în topul preferințelor este mărul, urmat de banane și portocale.

Generația Z învață prin experiențe

Pentru copiii născuți după anul 2000, lumea este total diferită de cea a noastră. Au un spectru mult mai larg de oportunități, sunt conectați în permanență la online și se bazează pe experiențe mai degrabă decât pe a crede pe cineva pe cuvânt, așa că dacă te chinui să incluzi în alimentația lui avocado-ul vei avea ceva de muncă dacă adopți strategia „pentru că așa trebuie”.
Iata câteva trucuri de a facilita.

copilul legume inghetate

  • Mese de poveste – de fiecare dată când introduci un aliment nou în dieta copilului, de exemplu broccoli, gândește-te la un scenariu prin care să-l introduci în poveste. Cand vine vorba de diversificare, broccoli poate fi introdus in alimentația copilului după vârsta de 10 luni. Poate că la vârsta aceasta, pentru copil este puțin greu de înțeles că broccoli are cea mai mare cantitate de fier dintre toate legumele, iar dacă îl acceptă din prima, operațiunea poate fi considerată un succes. Pentru cei mai mari, Căpitanul Broccoli îi poate face mai puternici și le poate da super-puteri să se joace mai mult.
  • Nuci și semințe – bogate în vitamine și minerale, nucile sunt recomandate a fi introduse în alimentație după vârsta de un an. Dacă este dificil să îl convingi să le mănânce, un sfat din partea noastră ar fi să le incluzi în salată. Cu bogate proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, nucile și semințele se recomandă în prevenția diabetului. De asemenea, au proprietăți de întărire a organismului și de prevenire a bolilor cardovasculare. Ba chiar, potrivit cercetărorilor, consumul de nuci scade cu 30% incidența bolilor gingivale.
  • Liber la pizza – Pizza poate fi un moment în care cel mic își poate aduce atribuțiile de mic bucătar. Prepară acasă, din ingrediente naturale, făină integrală și carne din surse sigure. Concepeți o rețetă marcă proprie, după propriul gust!
  • Gustări distractive – sendvișurile plictisitoare sunt refuzate adesea de cei mici, așa este? Schimbă conceptul de sendviș și surprinde-l în farfurie cu diferite animaluțe, jucării sau lucruri ce sunt îndrăgite de el! Cu siguranță l-a îndrăgit pe Sid din Epoca de Gheață!
    Ai nevoie de 2 feii de pâine integrală, cașcaval, castravete și o cremă de somon.

copilul sandwich animalute

  • Cuburi de gheață, cu fructe la pachet! O metoda inedită de a îi determina să mănânce fructe. În plus, apa cu fructe este o bună sursă de antioxidanți și nutrienți. Pentru cei mici, băutul apei este un episod plictisitor, însă ce ar spune dacă ar fi aromată în mod natural? Hidratarea pe timpul verii este un factor important în reglarea temperaturii corpului, de aceea încearcă să incluzi în alimentația lui fructe și legume cu conținut mărit de apă. Castravetele, pepenele, mărul sunt doar câteva exemple!

Este adevărat că alimentația se educă din copilărie, însă tu cum te implici în formarea adultului de mâine? Credem cu tărie că unui copil nu trebuie sa i se spuna ce să mănânce, ci cum să se hrănească.

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Două Lozuri – interviu cu Paul Negoescu, regizor
Sindromul premenstrual PMS
Necesităţile Nutriţionale

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau