Colaboratori, Isabela, La muncă
0

Cum să te deconectezi seara după o zi de muncă

deconectezi

Pe cât de important este să ne începem ziua cu energie şi tonus, pe atât de important este să o încheiem bine. Bine înseamnă în cazul de faţă să reuşim să ne detaşăm de ce am trăit pe parcursul zilei, să nu ducem cu noi şi mâine din angoasele sau greutăţile zilei de azi. Avem nevoie de asta ca să putem începe o altă zi în mod autentic fără bagaj nepotrivit.

GO 900x600 ochi buton

Pentru a te deconecta seara de toată adrenalina şi de toate trăirile de pe parcursul unei zile trebuie în primul rând să iţi doreşti să faci asta şi să fii conştient de toata energia pe care o acumulezi nedeconectandu-te de la toate astea. În al doilea rând, trebuie să iţi creezi nişte tabieturi. De multe ori când auzim cuvântul tabiet avem o oarecare reticenţă şi asta pentru că ne duce cu gândul la rutină. În realitate, însă, tabieturile au două tăişuri: te pot determina să nu încerci lucruri noi pentru că te-ai obijnuit cu puţinul care îţi satisface oarecum nevoile, sau poţi să vezi formarea de tabieturi ca pe un mod de a experimenta în mod constant grija faţă de tine sau un obicei care îţi produce plăcere.

Este absolut necesar să vă creaţi metode care să vă ajute să vă detaşati de tot ce aţi acumulat pe parcursul zilei. În niciun caz, dar în niciun caz, nu vă duceţi acasă la partenerul vostru ca să ii povestiţi trăirile de-a lungul zilei. Faceţi asta? Nu o mai faceţi, pentru că ce obţineti cu asta este să pasaţi un cartof fierbinte altcuiva … şi nu vreţi sa scăpati de ceva ce vă arde pasându-l cuiva la care tineţi, nu? O idee este să vă creaţi o activitate imediat dupa terminarea serviciului până ajungeţi acasă, spre exemplu în timp ce vă plimbaţi pe jos să vă gandiţi la ziua ce a trecut şi să o analizaţi. Puteţi asculta muzica care vă face să vă exteriorizaţi, vă puteţi opri undeva să priviti ceva frumos, sau sa serviti un pahar de ceva ce vă place. Dacă vă plac activităţile mai solicitante puteti alerga sau practica anumite jocuri individuale sau de echipă. Dacă mergi cu maşina acasă, o idee este să asculţi muzică tare (nederanjând ceilalti participanţi la trafic). Orice aţi faceţi încercaţi să scăpaţi de stres.

relaxing bath

Vă puteţi da seama dacă o activitate vă ajută dacă atunci când ajungeţi acasă nu mai simţiţi nevoia sa va exteriorizati trăirile. Nu ar fi mai frumos ca atunci când ajungeţi acasă sa aveţi energie pentru partenerul vostru sau pentru voi, în loc să vă văitaţi?

Pe lista mea de tabieturi se numără muzica ambientală, lumina indirectă, aromoterapia, cititul carţilor, băile aromatice (cu uleiuri esenţiale nu spumante din comerţ pline de porcării) şi hidratarea intensă după baie.

apa btonic 900x200

Ca un tip pentru o baie relaxanta vă recomand să vă cumpăraţi sare grunjoasă pentru murături (din aceea fără iod) şi uleiuri esenţiale –musai. Puneţi intre un pumn şi vreo patru pumni de sare in cadă alături de vreo 10 picaturi de ulei esential şi obţineţi o sare de baie relaxantă fără chimicale. Mie îmi place teribil lavanda şi ghimbirul. Daca găsiţi lavandă la târg sau la piaţă vă puteţi pune într-un boran ermetic două kilograme de sare cu un bucheţel de lavandă. În cateva luni, vreo trei, aveţi sarea voastra cu aromă de lavandă.

840x100

Despre Isabela, ar fi multe de zis, dar vă spunem decât că îi place viața și că învață să vadă binele din orice. În rest, să ne citim cu bine!

Photo Credits: Sea Turtle.
Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
5 beneficii aduse de plimbarea în natură
salate usoare de anul nou
Idei light pentru revenirea… la normalitate
Trăind cu valul

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau