Colaboratori, Isabela, Pentru suflet, Stil de viață
0

Curtea culorilor

Știți că sunt o mare amatoare de ecologic și de fairtrade. Îmi place să știu povestea produselor pe care le cumpar și a oamenilor care le fac. Acum un an de zile am devenit membru ASAT și de tot atâta timp cumpăr branzeturi italienești artizanale de la Curtea Culorilor. Cine este Curtea culorilor?

Într-o perioada în care românii plecau masiv din țară, o italiancă, misionară catolică, Adriana Formenti, vine în România. Se întâmpla acum treisprezece ani. Ajunge la București unde după un timp afla despre povestea tinerelor care ies din sistemul de plasament și hotaraste să facă ceva pentru aceste tinere -după ce statul nu a reușit să le pregătească pentru viață, însă le-a scos din sistemul de protecție pentru a ajunge pe străzi. Adriana este una dintre cele mai autonome, independente și dedicate femei pe care le-am cunoscut. Pentru ea nu există nu se poate, iar asta a dovedit-o de zeci de ori, poate chiar sute de ori. În România lui nu se poate Adriana arată de fiecare data că se poate și are speranta ca într-o zi “se poate” va fi primul gând al oamenilor.

Pentru aceasta cauză, fetele care ies din sistemul de protecție (vorba vine) și care sunt abandonate de către stat, ea își pune la bataie toți banii personali și cumpăra o casă cu grădină la Sârbova, județul Timiș. Când ajunge prima dată în curtea de la Sârbova, un curcubeu răsare din curtea ei. Așa a stiut Adriana că ceva face bine. Învăța să facă brânză artizanala, să conducă tractorul, să are, să grape, să face o mie și una de acte și să pună gresie și faianta. Toate aceste activitati sunt făcute de Adriana, în zile care au doar douazeci și patru de ore. Și asta se tot întâmplă din 2008 și încă nu s-a oprit pentru ca ea vrea ca mai multe fete să poată beneficia de acest program. Curtea Culorilor are acum două beneficiare și ar mai putea primi pana la șase fete atunci cand va avea mai multe fonduri.

2

Unele dintre specialitățile de brânzeturi vândute de ele sunt Tomasar, Strachino, Tondelo, Ricotta. Pe lângă brânzeturi ele mai produc un amestec de verdețuri pentru supe sau paste denumit AromaMix absolut senzațional, precum și câteva amestecuri de legume la borcan, totul în stil Italian autentic.

Țin să vă spun că brânză italiană nu se prepară nicidecum ca cea românească; prepararea brânzei durează șapte ore, apoi în urmatoarele douăzeci și patru sau patruzeci și opt de ore este ținută în saramură, urmând ca mai apoi să stea între doua luni și un an de zile la maturat, timp în care este curățată periodic de mucegai. Simplu nu? Bucătăria in care se prepara brânzeturile este singura bucatarie de acest gen pe care eu am întâlnit-o și care nu miroase a brânză. Totul este lună și lucește.

Pe cei de la Curtea Culorilor îi găsiți aici. Ei au nevoie și de voluntari, iar dacă vreți să dați o mâna de ajutor și să învățați lucruri noi o puteți contacta pe Adriana.

3

Toate produsele lor au au aer italienesc, sunt ecologice, au în spate puterea unei femei care schimba ceva în bine și două beneficiare care simt asta din plin. Cumpărând brânzeturi unice de la ele, nu numai că vă veți răsfăța cu produse gustoase și ecologice, însă ajutați și acest program unic in România. Asta este una din diferențele dintre a cumpăra din magazin și a știi povestea celui de la care cumperi. Să aveți poftă!

 

Despre Isabela, ar fi multe de zis, dar vă spunem decât că îi place viața și că învață să vadă binele din orice. În rest, să ne citim cu bine!

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Stil de viata facut in casa
Stil de viata făcut în casă
Bagajul mic la drumul mare
Învață cum să bei cei 2 litri de apă necesari zilnic – 5 idei de luat în seamă

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau