Secrete
0

Dan Bugariu

Nume: Dan Bugariu

Job: Arhitect Software, Trainer, Antreprenor

Localitate:  Timișoara

Ai o profesie destul de solicitantă, atât din punct de vedere al timpului cât și din punct de vedere a energiei consumate prin muncă la birou. Ai un ritual anume prin care te redresezi după o zi obositoare sau o săptămână solicitantă?

Răspuns:  Dragă „blog”,

Apreciez ceea am găsit în paginile tale și îți sunt recunoscător pentru întrebarea lansată.

Activitatea de antreprenoriat ar putea să pară solicitantă în special prin numărul și complexitatea proiectelor în care antreprenorul este implicat. „Complex” și „mult” sunt însă relative, iar caracterul solicitant este influențat mai degrabă de modul în care activitățile în care ești implicat și, cel puțin la fel de important, oamenii cu care lucrezi, îți aduc energie sau, din contră, ți-o consumă.

Deși destul de multe, activitățile și oamenii cu care lucrez sunt cele pe care le-am ales chiar eu. Le-am ales pentru că îmi dau semnificație și împlinire, pentru că îmi respectă valorile, iar competentele profesionale îmi sunt un aliat. Ca urmare, sunt responsabil 100% pentru satisfacția pe care ele mi-o aduc. Nu aș vrea să credeți că toate sunt de succes. Mă uit în spate și văd o serie de proiecte și de echipe care nu au generat rezultatele pe care mi le-aș fi dorit. Din ele am învățat cel mai mult.

Dacă ar fi să extrag un „secret” al alegerii contextelor, el ar fi explicat de următoarele întrebări, pe care le folosesc ca să obțin claritate:

1.      Care sunt activitățile în care am o expertiza recunoscută, îmi aduc energie, piața are nevoie de ele și sunt aliniate cu planurile mele pe termen lung?

2.      Care sunt oamenii cu care îmi place să lucrez, care au valori similare cu valorile mele personale și a căror abilități aduc complementaritate în proiecte?

Și totuși, dacă am face cele de mai sus, chiar nu am avea nevoie de ritualuri prin care să ne refacem energia în zilele „solicitante”? Cu siguranță sunt și astfel de zile, în care nici măcar nu trebuie să astepți sfârșitul zilei ca să simți cum nivelul tău de energie a căzut.

Ce putem face în astfel de zile sau momente? Este o întrebare cu multe răspunsuri 🙂 Mai jos va scriu ceea ce funcționează la mine.

Primul și cel mai important pas: conștientizez în mod frecvent nivelul de energie pe care-l am. Nu aștept ca el să scadă prea mult. La fel ca atunci când ți-e foame sau sete, nu aștepți să mori de foame sau să te dezhidratezi complet. 🙂

Următorul pas depinde de contextul în care sunt, modurile mele preferate de revitalizare fiind: muzica, timpul petrecut cu familia mea, exercițiile tabata, visatul activ, cititul pe anumite subiecte, discuțiile cu oamenii apropiați, meditația, reconectarea cu natura (chiar și printr-o scurtă plimbare prin parc), reflecția și lista continuă, dar mă voi opri aici. Nu ezit să le folosesc zilnic, planificat sau neplanificat.

Va doresc o zi cu soare si spor!

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Norbert Szucs
Alexandra Heckel
Anca Mirci

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau