Colaboratori, Isabela, Pentru suflet
0

Deodorantele homemade

Deodorantele homemade

Acum ceva timp am dezvoltat o sensibilitate teribilă şi nu mai puteam folosi vreun antiperspirant sau vreun deodorant.

Problema, mare problemă pentru că soluţiile astea trebuie să împiedice formarea de mirosuri neplăcute şi eventual să nu transpiri. După ce am luat la rând oferta de pe piaţă, am găsit doua soluţii eficiente: piatra de alaun şi deodorantul făcut în casă. Soluţiile astea două şi mai ales cel făcut în casă ar trebui să funcţioneze pe orice piele. Interesant?

GO nails hair button RO

Piatra de alaun este de fapt o sare solidificată, sub forma solidă deci, care se aplică pe pielea umedă. Împiedică formarea mirosurilor neplăcute, nu irită, nu are culoare sau miros. deodorant facut in casaDe asemenea are un efect antibacterian –de unde şi inhibarea mirosurilor neplăcute, calmează rănile şi se poate folosi de către barbati după bărbierit. Eu o folosesc şi îmi place.

A doua variantă, mai interesantă spun eu, este deodorantul făcut în casă. Se face din trei ingrediente simple şi ieftine în cantităţi egale: ulei de cocos, amidon alimentar (din porumb sau tapioca) şi bicardonat de sodiu. Eu adaug şi ulei esenţial de lavandă pentru un miros fantastic. Altfel miroase a cocos într-atat de bine de iţi vine să îl mănânci. Nu e toxic, însă nici gustos nu este ;). Are consitenţa unei paste şi se aplică cu degetele. Acest deodorant este favoritul meu şi l-am testat până acum în toate condiţiile. Oriunde aş merge am o cutiuţă mică cu el şi nu m-a dezamăgit până acum. Dezavantajul lui ar fi că daca îl aplicaţi în cantităţi mari vă poate lăsa urme, însa le puteti şterge cu un şerveţel umed, aşadar soluţii sunt ;). Este perfect pentru drumeţii lungi sau mers pe munte unde aveţi conditii minime de toaletare. Eu ţin întotdeauna o cutiuţă mică cu acest deodorant în caz ca am nevoie de el neaşteptat.

deodorant homemade

De acestă reţetă am aflat prima dată de la Adina Halas. Ea are pe profilul ei de youtube şi facebook o mulţime de creme ţi loţiuni home-made care sunt simple ţi efeciente.

Vă recomand să le încercaţi. Sunt acele soluţii mici, eficiente, ieftine care ne fac viata de zi cu zi un pic mai frumoasă..trucul nostru ca să fim bine. Aştept impresii, da?

Despre Isabela, nu ar fi prea multe de zis, decât că îi place viața și că învață să vadă binele din orice. În rest, să ne citim cu bine!

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Alchimie cu afine și mentă
Despre Yoga și Pilates sau cum să realizezi armonia între minte și corp
Cine creează sănătatea- Partea 1

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau