Bianca, Colaboratori, Pentru suflet
0

Despre cadouri și oameni

Cadouri

Înainte de Crăciun, îmi iau câteva zile aproape libere, în care revizitez Bucureștiul. Pentru că aici sunt cei mai mulți dintre prietenii mei și aici mă simt cel mai aproape de felul în care probabil se simte un „acasa” sau un „aproape acasa”.

Sunt deja doi ani în care, din liniștea de noiembrie și decembrie în care, la țară, totul începe să înghețe, aterizez în ceea ce, toată lumea din București numește “nebunia cadourilor”. Sunt cele două săptămâni dinaintea Crăciunului în care toată lumea se trezește că e mai bună și mai darnică și începe să caute cu disperarea generată de simțul obligatoriu și imperativ al celei mai comerciale sărbători – “cadouri pentru cei dragi”.

Agerpres

E haos și panică dacă nu ai reușit să ajungi la Cărturești să cumperi ceva pentru secretara din birou sau pentru colega al cărei nume l-ai tras din căciulă în care s-au pus bilețelele de “Secret Santa”. E o cursă pe viață și pe moarte și poți doar spera să mai găsești deschis vreun târg de Crăciun de unde să îi cumperi ceva mamei tale, la 8 și jumătate seara, când ai reușit în sfârșit să scapi de la birou. E aglomerație mare pe străzi, pentru că tot orașul cumpără cu orice preț și transportă în vizuină provizii pentru cele 2-3 zile în care, liberi în sfârșit, vor putea să facă aproape ce vor.

Poate că sunt nebună și nu înțeleg eu “spiritul Craciunului”, dar chiar mă simt din altă lume printre beculețele psihedelice de la Universitate. și chiar mă simt ciudat când primesc niște cadouri cumpărate cu cele mai bune intenții – că doar sunt cadouri-după ce au fost produse undeva, departe, de niște oameni plătiți cu prea puțin. Nu am nici un chef să intru în polemici. Dar sunt atâtea varinte locale, atâția oameni care fac lucruri cu mâinile lor și atâtea oportunități de a sprijini un tânăr antreprenor, că sunt sincer șocată de risipa asta de emoție cuantificată doar în RON.

soso.gr 2

Sunt convinsă că s-a mai vorbit despre asta și prin alte locuri, așa că dacă găsiți ceva interesant de citit, pe această temă, apreciez orice comentariu, cu un link. Între timp, adăugați pe lista de cadouri și niște reguli de bun simț:

1. Faceți propriile cadouri, pentru cei apropiați vouă. Adică cu mâna voastră, dacă se poate.

2. Dacă nu reușiți să faceți un cadou pentru cineva apropiat, cu propriile mâini, cumpărați local, de la cineva care face ceva cu mâinile sale.

3. Dacă chiar nu reușiți să găsiți un mod de a vă încadra în primele două reguli de bun simț, nu faceți din cadorisirea de Crăciun un standard ce implică obligativitate. Relaxați-vă și învățați să primiți sau să dăruiți cu drag. Fără stres.

Bianca s-a mutat departe de oraș și își petrece timpul hoinărind pe dealuri, împreună cu Kira, dogul german. Când nu e prea ocupată cu grădinăritul, îi place să gătească și să tricoteze.

Pjoto Credits: Agerpres, www.soso.gr, www.carmen-tobias.blogspot.ro
Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Frumusețe feminină îmbinată cu nutriție ca la carte
Povestea unui Copil Frumos – Georgiana Bighescu
Chateauneuf du Pape – culesul strugurilor

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau