Retete
0

Reţete pentru detoxificare

ziua 17 – elemnte pentru detoxificare

Strugure. Conține peste 1.600 de fitonutrienți: Resveratrol cu rol de detoxifiere și alți nutrienți care stimulează curățarea ficatului. În combinație cu consumarea de lichide, stugurii sunt recomandați pentru dietele de detoxificare. În 300g struguri sau 1 cană suc pur de struguri.

Anghinare. Bogat în agenți protectivi pentru ficat. Conține cinarină, un compus care stimulează ficatul și vezica biliară. O anghinare conține aproximativ 10 grame de fibre care accelerează procesul de curățare a sistemului digestiv. În jumate de cană de anghinare.

Mangostin. Conține potasiu, mangan, magneziu și Vitamina C, cu rol de detoxifiere. Are puține calorii și fibră multă, stimulând procesul de detoxifiere. În 6 fructe de mangostin sau 1,5 căni suc de mangostin sau 200g compot de mangostin.

Azi avem iar elemnte interesante, conţinute în plante ce sunt puţin răspândite la noi sau apar sezonier. Astfel, am să le iau pe rând şi vă voi da idei despre cum se pot folosi.

3384216884_ab79e38cd7_o

Strugurele este bine cunoscut la noi şi e găsit toamna în varianta sa românească (adică nu de supermarket) si proaspătă. Găsim şi în magazine dar dacă aveti compot de struguri e minunat.

Compotul se face simplu, toamna, cu zahăr, lămâie şi foarte puţină ţuică.

Puteţi să îi mâncaţi cu budincă sau în salată de fructe.

Siropul de struguri se face din must. Dacă aveţi sirop, puneţi de un deget într-un pahar, adăugaţi puţină lămâie şi apă.

Anghinarele, ceaiul mai exact, e folosit ca şi diuretic, la angine pectorale sau tratarea ficatului. Este una din plantele cu acţiune puternică şi e recomandat a se începe cu un dozaj mic, de 1-2 linguriţe la 250-300ml de apă.

Dacă aveţi planta, puteţi să o pregătiţi umplută la cuptor sau în salate, crudă. După spălare să o puneşi intr-un vas cu apă si lămâie să nu se înnegrească. Patează mâinile la fel ca nucile verzi. E foarte bună în combinaţie cu brânză, spanac fraged sau rucola.

452266798_f6356567b9_o

Mangostinul creşte in sud-estul Asiei şi se găseşte la noi sub formă de sirop. Se prepară ca un sirop de casă, cu apă şi opţional lămâie. Dacă aveţi noroc sa ajungeţi in Asia, găsiţi fructele proaspete. Au aromă de caramel şi unt.

 

Ne puteţi scrie dacă aveţi idei sau sugestii pentru aceste elemente sau dacă aveţi vre-un compot sau sirop de struguri în plus 🙂

 

Pentru a corela stilul de viaţă cu ceea ce mâncaţi, încercaţi Lifemode.

android_lifemode

Photo Credits: freeformkatia, olivcris, trevor_denis.
Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Reţetele unui somn liniştit
Reţete antistres pentru un stil de viaţă agitat
Sirop de papădie de Arieșeni

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau