Bianca, Colaboratori, Fitness & wellness
0

Detoxifiere de primăvară

Detoxifiere de primăvară

Nu am idee cam cât de intoxicată pot fi în urma iernii care tocmai a trecut – aici ultima brumă a căzut pe 20 aprilie! – dar citind tot felul de postări despre detoxifiere, am hotărât că e momentul să încerc ceva.

Cum prietenii mei din București mă rugaseră să fac niște sirop de păpădie, am ajuns să citesc, aproape fără voia mea, o mulțime de lucruri surprinzător de interesante despre planta asta. Dacă vă bate gândul să încercați, găsiți una din rețete, aici. Personal, ca să fac siropul, am cules două mâini bune de flori de păpădie pe care le-am lăsat să dea un clocot într-un litru de apă. Le-am uitat peste noapte și dimineața, le-am scurs bine. Din sucul astfel obținut, am făcut siropul, cu un kilogram de zahăr (știu, m-a durut inima la gândul că îl voi și bea, în mare parte).

fumator buton YV

Nu a fost să fie așa, însă, deoarece am avut un eșec de proporții. Tot siropul s-a zaharisit și acum stă bine mersi în sticle pe care nimeni nu le mai poate goli de conținut. Cu altceva m-am ales însă din toată povestea asta cu „siropul de papadie”. Cu toată informația ce mi-a trecut pe dinaintea ochilor, când căutăm să aflu mai multe rețete și experimente legate de plantă.

sirop de papadie zaharisit

Puteți să citiți multe dintre ele pe Dupaureche sau aici, de la rețete de vin, până la rețete de pâine sau chiar burgeri care au în compoziție o parte din plantă, într-un fel sau altul. Dincolo de asta, se pare că – și nu o să pot garanta cumva pentru ceea ce scriu aici – păpădia este un puternic detoxifiant. Ideea asta mi-a rămas mie în cap, după multe alte articole citite online.

Așa că am început o „cura” cu tije de păpădie, de care, conform felului meu de a fi, m-am ținut mai mult sau mai puțin. Am adaptat-o cumva și a ieșit așa: două săptămâni (cu zile lipsă, evident) în care am băut o cană cu apă caldă și lămâie, când m-am trezit. Am luat pauză aproximativ o oră. Apoi am băut un pahar de suc verde, făcut din: o banană, un kiwi, câteva frunze de spanac, câteva frunze tinere de păpădie și câteva tije de flori de păpădie (nenflorite). Am adăugat în blender, când am făcut sucul și niște lămâie și ghimbir proaspăt – nu prea mult. La o oră după sucul verde, mi-am luat micul dejun – fulgi de ovăz cu lapte, că aici a plouat aproape toată săptămâna.

spanac sub bruma

Și asta fost detoxifierea mea de primăvară. Cât de multe a făcut pentru organismul meu, nu știu. Mi-am văzut de ale mele și am plantat aproape jumătate din grădină, am făcut două drumuri pe săptămână cu bicicleta până la Sibiu și am avut suficientă energie să mă mai aventurez și la câte o ședință de Yoga with Adriene, pe ici pe colo. Una peste alta, mie mi-a plăcut.

ceai verde YV buton 2

Bianca s-a mutat departe de oraș și își petrece timpul hoinărind pe dealuri, împreună cu Kira, dogul german. Când nu e prea ocupată cu grădinăritul, îi place să gătească și să tricoteze.

Photo Credits: Bianca

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
5 beneficii aduse de plimbarea în natură
O poveste de joacă pentru copii mari
O propunere slow pentru era fast

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau