Bianca, Colaboratori, Fitness & wellness, Uncategorized
0

Din topul produselor vegane

Din topul produselor vegane

Mutatul meu la țară a coincis mai mult sau mai puțin cu inițiativa mea de a ocoli, atunci când este posibil, anumite produse din carne. Gătitul zilnic pentru Kira îmi oferă șansa de a vedea (și de a mirosi) atât cât să nu îmi mai vină să mănânc un mic sau un hotdog, cu aceeași poftă ca mai înainte.

In plus, experiențele din ultima vreme m-au pus în fața unor stiluri de viață noi, în care, a mânca vegetarian e mai simplu și mai confortabil uneori. Intr-un grup de 4-5 oameni care nu mănâncă de obicei carne sau chiar lapte, compromisul își face loc simplu și cu oarecare curiozitate legată de rețete noi și ingrediente pe care nu m-aș fi gândit să le folosesc vreodată.

RG quiy buton

Iarnă trecută, ideea de a face un foc de tabără în curte a venit imediat cu propunerea de a perpeli și câțiva cârnăciori – „vegani, bineinteles”, mi s-a spus, atunci când am făcut ochii mari. Am stat și m-am gândit de unde aș putea să iau așa ceva, în orașul cel mai apropiat. Am ajuns într-un hypermarket. I-am găsit.

Sase luni mai târziu, am descoperit cu plăcere că și în orașele mai mici, găsești cam tot ceea ce ai nevoie, inclusiv produse vegane. Cel mai frecventat magazin naturist din oraș are de toate. Doamna vanzatoare mi-a vorbit puțin despre preferințele oamenilor ce cumpără de aici și mi-a făcut recomandări. Ca observație, se pare că, deși nu există o clară sezonalitate de achiziție, oamenii le caută mai ales în zilele din perioada de post, de dinaintea celor mai cunoscute sărbători creștin-ortodoxe. Insă, a ținut să sublinieze ea, se cumpără mereu, nu doar atunci.

vegan magazin

Am făcut teste și am pus întrebări, am gătit și am gustat. După o săptămâna în care zi de zi am revenit la magazinul cu pricina, pot să va spun care sunt preferatele mele și ale celor ce cumpără de obicei produse vegane, de aici.

In primul rând untul de arahide. Dincolo de textura sa onctuoasă și gustul minunat, untul de arahide conține o mulțime de acizi grași benefici, minerale și vitamine esențiale, vitamina E, niacina, acid folic și magneziu. Este bun pentru prevenirea diabetului de tip 2. Conține și resveratrol, un compus care previne distrugerea vaselor de sânge.

Dacă vreți o gustare sănătoasă, găsiți o mulțime de rețete simplu de făcut, cum este aceasta. Eu am început să adaug o lingură în „porridge”, dimineața, pentru și mai mult răsfăț.

porrige vegan

Preferata mea, când gătesc pentru un grup ce include și prieteni vegani, este smântâna vegetală. Sau, mai precis zis, crema vegetală pentru gătit (ca să nu o confundăm cu o altă smântână vegetală de prin magazine care, deși se anunță a fi vegetală, mai conține și pudra de zer). Găsiți mai multe variante de cremă vegetală – din soia, orez, ovăz, cocos sau chiar mei. E bine să o ai la îndemână atunci când chiar nu ai idee ce să gătești. Cam orice legumă se-mbrăca delicios într-un sos mai cremos. La nevoie, o puteți pregăti chiar și în casă, după reteta Laurei.

Deși mai recent adoptat de noi, trebuie să amintesc și de tofu, de toate felurile și în toate combinațiile posibile. Tofu este o versiune vegetariană a branzei, obținută prin coagularea și presarea laptelui de soia. Dacă sunteți curioși de ce e bun tofu pentru organism, puteți citi mai multe aici.

Deși am reușit să fac de curând lapte de soia, de una singură, nu m-am aventurat încă să încerc să fac și tofu. Insă recolta mea de 1 kilogram de soia așteaptă o nouă provocare, așa că data viitoare, cred că voi încerca. O să va povestesc, cum a ieșit.

RE reconect buton

Până atunci însă, aștept să îmi spuneți care sunt produsele voastre vegane preferate. Mi-ar face plăcere să descopăr noi ‚favorite’.

Bianca s-a mutat departe de oraș și își petrece timpul hoinărind pe dealuri, împreună cu Kira, dogul german. Când nu e prea ocupată cu grădinăritul, îi place să gătească și să tricoteze.

Photo Credits: Bianca.

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Dimineaţa sau seara? Când este mai bine să faci sport?
Concentrarea
Esența frumuseții tale vine la pachet cu… îngrijirea

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau