Doua joburi simultan
La muncă
0

Doua joburi simultan – ambele sedentare dar și mișcare pe măsură

Noémi, 30 ani, are doua joburi simultan: Predă comunicare la Universitatea „Babeș-Bolyai” și în același timp este redactor-șef la o revista pentru femei din Transilvania.

Cine nu o cunoaște de aproape sau cei care se întâlnesc cu ea doar în circumstanţe profesionale au impresia că este o persoana strictă, dar din punctul ei de vedere această strictețe e doar o formă a calității de a fi consecvent și bine structurat.

“Nu îmi place dacă cineva nu se ține de cuvânt în legătură cu respectarea unei întâlniri sau a unui program stabilit anterior. Consider că nu e corect și recunosc că mă enervez dacă se întâmplă așa ceva.” Telefonul și agenda sunt tovarășii responsabili de a o ține la curent pe Noémi cu activitățile și întâlnirile stabilite.  Planurile sunt trecute mai tot timpul în agenda ei, iar telefonul  este pe post de reminder când agenda nu e la îndemână.

Doua joburi simultan

Stil de viata cu doua joburi simultan

“Mi-am dat seama că la mine nu funționează să folosesc platforme multiple cum ar fi tabletă, laptop, sau telefon.  Sunt mult mai eficientă dacă îmi notez planurile în agenda și eventual îmi setez o alarmă pe telefon”. Cu doua joburi simultan, sport regulat și numeroase activități extracuriculare nu e de mirare că agenda îi oferă  o mână de ajutor în organizare și planificare.

Articol similar: Stil de viata imbunatatit

Alternând între cele două roluri: cea de profesoară și cea de redactor șef, o zi a săptămânii este dedicată cursurilor la facultate în Cluj-Napoca, iar restul zilelor lucrătoare sunt petrecute la redacția din Odorheiu Secuiesc.

Luni se trezeşte la ora 5 să ajungă la ora 9 la cursuri, iar de marți până vineri lucrează de la ora 10 la 16 la redacție.

Responsabilitățile ei nu se termină aici deoarece cu mai mulţi ani în urmă a început să-și includă în rutina săptămânală câteva ore bune de sport. Alarma sună la ora 7 când Noémi pornește la alergat pe o rută de 10 km. Deși nu i-a fost uşor la început să-și formeze acest program strict de mișcare, la momentul de față își respectă fără excepţii planul.

Doua joburi simultan

Fitness si sport – evitarea evadarii

“Îmi găseam tot felul de motive când nu aveam chef să ies la alergat, dar am reușit să mă dezobișnuiesc de aceste metode evazive. Recent lucrez la includerea mai multor ore de sport și nu invers. Așa am ajuns să mă ocup și de spinning, și să alternez alergatul cu orele de spinning”.

O parte din motivația ei se datorează unui club informal de alergători locali, care reprezintă o sursă de inspirație importantă. Membrii grupului se încurajează reciproc și de multe ori își sincronizează programul de alergare.

Articol similar: Stil de viata de atlet si echilibrul in studentie

Strava este numele aplicației pe care o folosește pentru a-și monitoriza traseul și performanța. “Este un sentiment fantastic când îmi observ evoluția după uploadarea datelor (km/minute) unei ture de alergat. Chiar dacă nu reușesc  să îmi depășesc performanța anterioară , doar simplul fapt că am dus la bun sfârșit ceea ce mi-am propus,  îmi dă un boost pentru tot restul zilei.“

Pur și simplu sunt bine-dispusă și pornesc cu zâmbetul pe buze la servici.

Noémi consideră totuși că este important să găsească un echilibru între zilele în care face sport și zilele “libere”, cu scopul de a-și odihnii articulațiile.

Doua joburi simultan

Dieta si sanatate – principii implementate pe o lungă durată

De rutina dimineții aparține  micul dejun alcătuit din iaurt și biscuiți din ovăz, acompaniat de o ceașcă mare de cafea cu lapte (fără zahăr). Este atentă la o alimentație sănătoasă urmărind anumite principii, cum ar fi excluderea făinii albe, a zahărului, a mâncărurilor uleioase, grase sau proceste industrial. “În unele situații, când merg în vizită la cineva și nu vreau să jignesc bucătăreasa, bine-înţeles că mânânc și alimente pe care în mod normal nu le-aș mânca. Dar asta înseamnă că ziua următoare încerc să compensez prin consumarea unor alimente cu aport caloric mai redus.”

Articol similar: Stil de viata vegetarian cu respect de sine si fara teama de rutina

Noémi condamnă dietele care promit rezultate în timp record. Ea este adepta unui stil de viata activ în combinație cu o alimentație sănătoasă pe termen lung.  Secretul este în selectarea prudentă a sfaturilor care apar în diferitele diete și implementarea lor pe termen lung.

Succes și cheia fericirii

În opinia lui Noémi o viață fericită, pe lângă o condiție fizica bună și sănătoasă, presupune un echilibru emoțional care este condiția unei relații de cuplu funționale, sau a unei sitiuații familiale potrivite. Fără acestea  “ți se prăbușelte sistemul”.

Succesele profesionale aparținând de rolul ei de profesoară au și ele o aură personală. ”Când observ cât evoluează studenții mei din primul lor an de facultate și până la momentul absolvirii… sunt niște transformări foarte frumoase  și mă bucur că pot să fiu parte din acest proces.”

Fiind mulțumită de stilul ei de viața, Noémi nu își dorește schimbări majore în viitor. Singurul lucru pe care și l-a propus este să nu se lase de obiceiurile benefice deja bine formate nici mai târziu când ajunge într-un alt ciclu al vieții, precum ar fi întemeierea propriei familii.

Doua joburi simultan

Photo credit Noemi


 Secret 54

Activitatea fizică are o mulțime de beneficii printre care se numără și reducerea stresului și descoperirea unor idei noi sau soluții alternative la diferitele probleme pe care le întâmpinăm.

Secret 55

Nici un început nu este ușor. Trebuie să știm să rezistăm și să avem răbdare până când ajungem la nivelul la care activitatea începută recent devine o plăcere. Această experiență ne va da un imbold de care nu putem să facem rost de altundeva.

Secret 56

Este necesar să învățăm să ne bucurăm de sucesele oamenilor din jurul nostru și să ne susținem unii pe alții în loc să fim invidioși.

VEZI TOATE SECRETELE

SPUNE-NE SECRETUL TĂU

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Cărți de citit înainte să înființezi un startup
Stil de viata imbunatatit
Stil de viață îmbunătățit
Gânduri despre voluntariat și antreprenoriat – pentru o viață mai sănătoasă

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau