Colaboratori, Isabela, Review
0

Eco Green

Eco Green

Cum tema siteului este stiulul de viaţă sănătos şi aducem în discuţie teme precum alimentaţia sau sportul, eu vă propun să ne aplecăm şi asupra gândirii dar şi aspura acţiunilor noastre. În articolul de astazi vreau să vă vorbesc despre urmele pe căre le lasăm prin stilul de viaţa pe care îl avem şi anume vreau să vorbim despre un stil de viaţă mai “verde” sau ecologic –cum mai este cunoscut.

Ar trebui să ne pese de impactul pe care îl avem asupra mediului, dacă nu pentru faptul că altă planeta nu mai avem şi altă natură nu mai putem construi, macăr pentru faptul că un stil de viata mai sănătos şi armonios preupune şi o atentie către mediu şi către noi –pe principiul it all comes back.

Dupa Ureche_eco

Când am întampinat acum câţiva ani probeleme serioase cu alergiile, am avut o singură alegere, aceea de a folosi produse cât mai naturale, ecologice, biodegradabile sau organice. Deşi nu este prea mult de atunci, piaţa pentru aceste produse era una de lux. Hai, că de palstice am scăpat oarecum uşor, cumpărându-mi vase şi auxiliare din ceramică, sticlă sau inox, însă cu produsele de curaţenie şi de îngrijire persoanală mă “distram” teribil. Asta pentru că nu era o gamă prea mare din care să alegi, iar preţurile erau usturatoare. Totuşi cu răbdare şi persevernţă m-am descurcat.

apa btonic 900x200

De cătiva ani folosesc pe cât posibil şi fără a-mi afecta confortul personal produse ecologice/organice/naturale/biodegradabile şi din fericire, coincidenţă sau nu, am scăpat de alergiile căre ma chinuiau pe atunci :).

Astăzi însă piata pentru acesta categorie de produse s-a Dupa Ureche_auchandezvoltat teribil de mult, iar preţurile au scăzut considerabil. Cred că ţine de repsonsabilitatea noastră să cumpăram produse prietenoase cu mediul, mai ales când un produs este la acelaşi preţ că unul convenţional. De magazinele specializare de pe inetrnet cred că ştiţi cu toţii, însă de gama din Auchan şi DM ştiţi? Cei din Auchan au adus şi în Romania, marca lor proprie de produse prietenoase cu mediul. Tot la ei gasitiţi şi gama celor de la Farmec din Romania căre şi-au lansat produse în aceiaşi temă pentru curatenia căsei. Ce le lipseşte celor din Auchan eu am gasim în DM –adică cosmetice,  lavete biodegradabile şi articole din hartie reciclată. Partea buna acum este că avem o gamă mai largă de produse la un preţ mult mai mic, comparabil sau chiar la fel precum al celor convenţionale. Ma bucură teribil că din ce în ce mai mulţi producători se îndreaptă spre o asemenea categorie de produse pe are o fac accesibilă ca preţ. Nu ar mai trebui ca pretul să fie un impediment în alegerea acestor produse mai sănătoase pentru noi şi pentru mediu. 

Dupa Ureche_baleaLa capitolul cosmetice am încercat diverse firme, unele la preţuri ridicate, altele accesibile şi m-am oprit momentan la cei la Alverde -care işi vând produsele în DM. Preţul lor este unul mai mic decât al cosmeticelor obijnuite dintr-un hipermarket …asta dovadă că produsele responsabile nu trebuie să fie neaparat mai scumpe. Mi mi se potrivesc foarte bine aceste produse şi vă îndemn şi pe voi să le încercaţi. Că să va faceti impresie despre diferenta de pret, pentru un pachet complet de îngrijire dau aproximativ 50 de euro în DM şi vreo 150-200 de euro de la alte firme gen Apivita. Ce diferenţa, nu? Ce diferă? Numele produsului şi marketingul. Atât!

Şi cum îmi place să fac treaba căt mai bine, de un an de zile sunt membră în asocia ASAT (Asociaţia pentru Susţinerea Agriculturii Tradiţionale Româneşti) de unde primesc săptamanal legume ecologice şi cultivate într-un mod sustenabil, la un preţ corect; tot de acolo de la alţi producători locali, îmi procur brânzeturile italieneşti, fructele şi siroupurile. Ce nu găsesc acolo îmi procur din piaţa.

Ca să termin cu ciuma numită plastice si cu discuţiile –cine se duce după apă, mi-am cumpărat o cană de filtrate apa si voila –no more plastic, plus apă sigur mai curate. Soluţiile puse la dispoziţie sunt variate, existând inclusive sticle care filtrează apa pentru situaţiile in care suntem plecaţi de acasă.

840x100

Poti să fii “verde” prin faptul că mergi cu transportul în comun, cu bicileta sau cu o maşina cu un motor cât mai puţin poluant, dacă nu cu unul nou. Alegerile pe care le facem atunci când cumparăm produse de curaţenie, legume sau orice altceva, pot şi ele fi tot alegeri “verzi”. Cred că tine de repsonsabilitatea noastră să ne comportam într-un mod cât mai respectuos şi bun cu mediu înconjurator precum şi cu ceilalţi. Dacă vreţi mai multe detalii vă răspund cu drag.

Aşadar, voi ce alegeti faceţi şi cum vă susţin ele stilul de viaţă?

greenliving-e1349182295634

Photo Credits: Jiří Zralý, momtrends, Isabela.

Despre Isabela, nu ar fi prea multe de zis, decât că îi place viața și că învață să vadă binele din orice. În rest, să ne citim cu bine!

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Războiul meu tăcut cu depresia
Pâinea noastră cea de toate zilele
Super seminţele

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau