Colaboratori, Fitness & wellness, Giorgia
0

Esența frumuseții tale vine la pachet cu… îngrijirea

Frumusețea este precum o ținută. Dacă o porți bine, îți șade bine. Dacă ținuta e șifonată, te vei simți incomfortabil și probabil vei încerca să ascunzi micile sau marile cute. Pe scurt spus: atunci când ne simțim „șifonați” încercăm din răsputeri să ascundem asta. Fie că folosim o groază de machiaj, încât la final de zi ne trebuie un șpaclu pentru a-l înlătura, fie ne ascundem într-un colț și evităm orice interacțiune cu alt factor uman.

Cam asta am dedus eu din introducerea plină de farmec făcută de către moderatoul care a însuflețit sala înainte ca Iulia Semenescu să preia cuvântul și să ne demonstreze că frumusețea este… pământească. Stăteam liniștită și scriam un articol legat de un alt eveniment la care tocmai am participat, când brusc îmi amintesc că Iulia mă invitase acum ceva timp la evenimentul său „Esența frumuseștii tale by EssenzaDerm”. Caut rapid pe Facebook și văd că evenimentul avea loc în 3 ore. Bun, ce-i de făcut? Pun mâna pe telefon și o sun. După o scurtă discuție ce a durat treizeci de minute, Iulia îmi spune calm: „Te aștept diseară. Am să te rog să vorbești despre blog câteva minute, eu am să te prezint ca partener media. E bun așa?”. Phoa, cum să nu fie „bun” așa?!

Dupa Ureche_ Iulia Semenescu

Înainte de a puncta ce am învățat de la Iulia, aș vrea să vă spun câteva cuvinte despre această domnișoara. Este farmacistă, specializată în dermato-cosmetologie, atestată în crearea și formularea de produse cosmetice naturale. Sună complicat, însă uneori cred că Iulia face cremele cu ochii închiși, atât de sigură este pe ea atunci când vorbește despre ten și îngrijire.

Cred că în laborator se ocupă cu alchimia, căci a absolvit și programul masteral „Formularea și evaluarea produsului dermato-cosmetic”.

Prima oară când am vorbit cu Iulia despre cremele ei a fost chiar în perioada când aceasta începea să prepare propriile produse. Aveam ceva probleme cu tenul, având un ten alb și ultra sensibil uneori simt că pielea mi-e transparentă și mi se văd unele capilare, așa că am întrebat-o ce să fac. Mi-a studiat atent tenul și fără să stea pe gânduri, mi-a spus că îmi va face două creme special pentru problemele mele, una de zi și alta de noapte, și să le folosesc cu încredere.

Dupa Ureche_ EssenzaDerm

După trei zile primeam în dar două borcănașe mici și negre cu ceea ce numeam eu „elixirul capilarelor acunse”. Am folosit crema, și sincer vă spun, nu așteptam să aibă efect căci știam că tenul meu e unul capricios. După câteva săptămâni am văzut ceva modificări în bine, însă asta e altă poveste. Ce doream să rețineți din scurta mea povestire este că Iulia e și consilier dermato-cosmetic. Nu îți trântește o cremă universală, ci dă atenție „examinării” tenului tău înainte de a-ți propune tratamente.

Ce mi-a plăcut la seminar a fost faptul ca totul s-a centrat pe practică. Ne-am săturat de teorie, vrem să știm cum putem avea mai multă grijă de tenul nostru și asta pe lângă sfaturile de genul „nu te încrunta că faci riduri” sau „dacă ești fericită, tenul tău va exprima asta”… Iulia ne-a oferit produse propri spre a le încerca, a demonstrat cât de ușor este să identifici tipul de ten atunci când ai un aparat specializat la îndemână și am citit etichete de produse împreună, explicând efectele ingredientelor nocive tenului.

Iată câteva gânduri adunate de la acest seminar:

  1. Pielea este cel mai mare organ al corpului uman și trebuie tratat cu aceeași dedicare cu care ne îngrijim părul, unghiile, ochii, dantura etc.
  2. Știi ce tip de ten ai? Ca să ajungi să înțelegi ce este o „igienă” corectă este necesar să știi ce tip de ten ai. Dr. Leslie Baumann a clasificat tenul în șaisprezece categorii. Complicat, așa-i? Iulia ne-a prezentat-o pe Sofie, dermoanalizatorul sofisticat, cu ajutorul căreia analizează tipul de ten al pacientului. Se identifică gradul de elasticitate, de hidratare și ph-ul pielii. Pe baza acestora de stabilește ce tip de ten ai și cum poți avea grijă de el cel mai bine.
  3. Există patru tipuri de cosmetice: cosmeticele clasice, dermato-cosmeticele, cosmetice naturale și cosmetice organice. Șocantă a fost informația referitoare la cosmeticele naturale: orice produs ce are minim 2% ingrediente naturale este considerat în industrie ca fiind produs natural…
  4. Tu citești eticheta? Dacă nu, acum e timpul să o faci. Pentru a știi cum să alegi un produs cât mai puțin încărcat cu elemente nocive tenului , trebuie să parcurgi lista ingredientelor înscrise pe etichetă. Acestea sunt dispuse în mod descrescător, în funcție de procentajul în care se găsesc în produs.
  5. Rutina zilnică este vitală pentru un ten curat și sănătos. Pentru asta ai nevoie de: un demachiant, o loțiune tonică, o cremă de zi și una de noapte.

Nu te culca cu machiată! Aceasta este cea mai mare defavoare pe care o poți face tenului tău! Machiajul astupă porii, favorizând plasarea prafului, adunat peste zi, în pori. Efectul: formarea coșurilor sau iritarea tenului.

După seminar, vă spun cu mâna pe inimă, m-am grăbit spre casă și am stat patruzeci de minute citind etichetele produselor pe care le folosesc. Am aruncat mai bine de jumătate din acestea. Acum mă așteaptă o discuție lungă cu Iulia, pe care am s-o împărtășesc cu voi, și o sesiune de shopping pentru produse potrivite tenului meu.

Surse foto: Giorgia Harasim

 

Giorgia Harasim – Crede în minimalism și în bucuria lucrurilor simple. Se ocupă cu PR & marketing, ar citi cât e ziua  (și noapte) de lungă și face activități de voluntariat de când se știe pe lume. Din când în când se  refugiază în tango.  Ultima ei provocare: să se apuce, mai serios, de yoga. O mai găsiți și la cartepeluna.

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Nutritia ortomoleculara – Sanatate in fiecare molecula
Drepţi … sau cum să ai o viaţă fără dureri
Stil de viata terapeutic
Stil de viata terapeutic printr-un sport de auto-aparare

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau