Colaboratori, Diana, Fitness & wellness
0

Femeia care-şi iubeşte cu adevărat viaţa şi tot ce are în ea…

Am cunoscut-o pe Natalia prin intermediul reţelelor de socializare. I-am dat follow şi, de fiecare dată când citesc postările ei, ziua mi se luminează, iar norii parcă dispar. Am impresia că a evadat din împărăţia Soarelui, să ne facă viaţa mai senină aici, pe Pământ. Atâta energie caldă emană!

Când am contactat-o, era în vacanţă, în Italia. Ca de obicei, a fost amabilă şi drăguţă, găsind timp şi pentru mine. Când am întrebat ce o determinase să aducă Kangoo Jumps în Moldova, vocea i-a devenit mai moale şi parcă spunea printre vise : „A fost o dragoste de la prima vedere. M-am urcat pe ghetele Kangoo şi nu mi-am mai dorit să cobor de pe ele. În primele săptămâni, când am descoperit acest sport, urcam pe ele de dimineaţa până seara. Eram de neoprit. Aşa a apărut Kangoo în viaţa mea şi această ”dragoste” mi-a schimbat atât de mult viaţa!” Femeia cu visul împlinit, mi-am zis. Frumuseţe absolută.

NataliaC4

Sportul pentru Natalia e „confortul fizic pe care-l oferim corpului nostru. Deşi de multe ori refuzăm sau nu acceptăm asta, corpul nostru are nevoie de mişcare. Mai ales în zilele noastre, când majoritatea din noi suntem oameni de birou, care stăm toată ziua pe un scaun, iar seara ajunşi acasă ne aşezăm comod în faţa televizorului sau a calculatorului. Astăzi oamenii nu conştientizează importanţa sportului sau sunt foarte puţini care aleg să ducă un mod de viaţă sănătos.”

Tocmai de asta a ales să facă sport, să-l promoveze şi să-i încurajeze pe oameni „să-şi schimbe ritmul vieţii.”

Însă pentru rezultate şi mai fantastice, e necesară o alimentaţie echilibrată şi corectă. Şi am fost extrem de fascinată aflând ca Natalia e vegetariană.

 banner B! red buton 2

Raw veganul este un regim alimentar superb şi pe care-l recomand tuturor celor care îşi doresc o schimbare pentru propriul corp. Sigur, nu este uşor, dar este ceva care merită tot efortul! Beneficiile acestui mod de viaţă sunt multiple, de la energia pe care o asimilăm consumăm multe, multe vitamine zilnic, până la sănătatea organismului nostru asigurată de alimentele care nu sunt nici fierte, nici prăjite.” În meniul ei a rămas peştele, în rest consumă multe alune, verzături, fructe. „Când am ales raw veganul, nu m-am gândit neapărat cum înlocuiesc din meniu carnea. Pur şi simplu am început să experiementez şi să-mi găsesc produsele, reţetele potrivite pentru mine. Sunt un om care face sport, e activ şi depune mult efort mental, emoţional şi fizic, iar raw veganul mă face să mă simt mereu puternică şi cu bună dispoziţie.”NataliaC3

Trebuie să încerc şi eu, neapărat. O viaţă trăim şi Natalia ne învaţă să o iubim cu o vrere de nestăvilit.

O altă pasiune, în afară de sport, sunt călătoriile. Adoră să rătăcească pe străzile unui oraş pe care nu l-a mai văzut. „Îmi place marea, cât de liniştită şi cât de zbuciumată poate fi totodată!…” De Paşti, a hoinărit prin mai multe oraşe din Italia, lucru care „m-a umplut pe dinăuntru cu multă, multă energie!” Ne îndeamnă să ne organizăm şi noi vacanţe, pauze, după care revenim cu noi forţe şi mult entuziasm. „În timpul apropiat mi-am promis să-mi organizez lunar astfel de evadări, benefice pentru sufletul şi corpul meu.”

Cu un ritm de viaţă atât de accelerat, mă gândesc că e nevoie de multă disciplină şi reguli de aur, de la care să nu te abaţi nici în ruptul capului. Iar Natalia a şi venit cu răspunsul: „ Alimentaţia corectă după program. Nu voi ajunge niciodată să fiu înfometată şi istovită de puteri. Mereu voi găsi timp pentru corpul meu care are nevoie de vitamine. Tocmai de aceea în geanta mea vei găsi mai puţine rujuri, dar mai multe alune şi fructe.”

Cu toate acestea, Nătăliţa nu are principii fundamentale. După cum menţionează, „viaţa ne schimbă atât de mult, încât principiile noastre se schimbă de la o experienţa la alta. Cel mai important e că am înţeles care îmi sunt valorile, la ce voi putea spune da şi la ce voi spune mereu nu!” Faptul că nu este categorică şi că priveşte lucrurile real, m-a copleşit şi mai mult. E o minune femeia asta, mi-am zis.

840x100

Fiecare dintre noi are în viaţă urcuşuri şi coborâşuri, însă nu fiecare ştie cum să depăşească momentele dificile şi dilemele. Natalia, însă, le rezolvă calm. „Un om calm nu va jigni. Fără grabă, pentru că de multe ori timpul este cel care le rezolvă pe toate. Fără acuzaţii. Nu sunt poliţist şi nici judecător, de aceea îi las pe oameni să conştientizeze singuri că au greşit.” Plus că-i îndeamnă să petreacă măcar o dată în săptămână, o oră cu ei, cu eu-l lor, cu visele lor… „Fie că o fac stând tolăniţi în pat, fie că savurează o cafea în timp ce urmăresc ploaia, fie că stau pe o bancă afară sau pe marginea unui lac… În aceste momente suntem noi, cei adevăraţi, fără măşti, fără frici. În aceste momente ştim ce ne dorim şi din acel moment, conştientizând visul, începem să-l realizăm.”

E simplu, dar nu uşor. Acest gând mi-a fulgerat mintea, dar în acelaşi timp parcă m-a trezit la realitate. Mai am multe de învăţat!

În încheiere, Natalia ne-a zis să iubim, să călătorim, să facem sport!

NataliaC1Mâncați sănătos. Fiți buni. Fiți liniștiți. Citiți mult și realizaţi-vă visul. Sunt lucruri simple, dar dacă e să ne gândim mai bine, din păcate foarte mulți dintre noi le pierdem și nu vrem să le obținem, nu le avem și nici nu luptăm pentru ele. Multă înțelepciune și oameni pozitivi în preajmă!”

După această discuţie, sufletul şi mintea mea au găsit un echilibru desăvârşit. Deşi suntem de aceeaşi vârstă, o consider pe Natalia mentorul meu. A sfidat multe în viaţă, chiar şi boala. Iar după recuperare, a devenit ceea ce numim noi „Wonderwoman”.

Dacă îţi iubeşti viaţa, ea îţi răspunde la fel. Cu vise împlinite şi clipe frumoase. Iar Natalia este dovada reală pentru noi toţi.

RE banner 860x100 buton

Diana – E mamică în concediu de îngrijire a copilului. Vorbește franceză, engleză, rusă, romană. Compune poezii, are un blog, îi place să gatească, să citească. “Carpe Diem este motto-ul meu, deși trebuie să ne gandim și la ziua de mâine”.

Photo Credits: Natalia Colesnic
Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Concentrarea
Autostopul și tainele bucătăriei vegane
Detoxifiere de primăvară

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau