Colaboratori, Giorgia, Pentru suflet
0

Frumusețe feminină îmbinată cu nutriție ca la carte

Am intrat intrat în luna martie. Bărbații ar spune că încă din februarie am intrat în Triunghiul Bermudelor: 14 februarie sau 24 februarie (după gust aleasă data), 1 martie și… 8 martie. Ți se va spune că este perioada în care femeia este răsfățată de către bărbați, că sunt zile în care iubirea plutește în aer și ore în care copiii fac mai puține năzbâtii. Ei bine, printre toate evenimentele planificate pentru femei în această perioadă, „Frumusețe feminină la superlativ” apare ca o întâlnire practică despre și cu… femei.

Ne-a plăcut mult ideea unui eveniment de acest gen, de aceea le-am propus organizatoarelor un parteneriat. Diana Amza (supermămică alergătoare )și Dr. nutriționist-dietetician Iren Alexoi au spus din prima „da, sigur!”. Ei bine, fie vorba între noi, aceste doamne ne sunt prietene de ceva vreme, le-am luat noi la rost acum ceva timp și am născocit împreună niște interviuri de toată frumusețea. Colega mea de taste, Smaranda, a punctat foarte bine atuurile acestora prin întrebări legate de nutriție, stil de viață și provocări. Având în spate asemenea informații, evenimentul se dovedea a fi unul de neratat.

Dupa Ureche_frumusete feminina la superlativ

Mi-am luat aparatul la gât, caietul de notițe în desagă, noul roll-up oacheș marca După Ureche și dusă am fost. Dar… peste cine dau la intrare? Peste Florin, dragul de el, colegul nostru într-o ureche ce venise la eveniment în calitate de partener. Așa că, iată-ne față în față, fiecare montându-și materialele promoționale. Ne-am mai ajutat, ne-am mai dat coate, ne-am agitat și noi pe măsură ce scaunele din sală se umpleau și cu greu am găsit și noi un loc neocupat.

Diana și Iren se plimbau ca două furnicuțe, asigurându-se că toată lumea a primit plasa-cadou cu bunătăți sănătoase. S-au împărțit pixuri și toate capetele s-au întors către scena improvizată. Să vă spun câteva informații pe care le-am primit în dar de la organizatoarele evenimentului.

 Dupa Ureche_Diana Amza

Diana Amza este cea care a deschis evenimentul cu o scurtă prezentare, motivând femeile prezente să ia atitudine dacă nu se simt bine în corpul lor și să își asume schimbările care vin odată cu schimbarea unui stil de viață lipsit de mișcare. Parte frumoasă a fost că Diana a vorbit din prisma experienței sale personale: după naștere, corpul femeii se schimbă, iar Diana a decis să nu își schimbe corpul prin a aduna kilograme, ci prin a se elibera de ele. În consecință, a început să alerge. Experiența proprie i-a dat ideea de a pune bazele inițiativei „Supermămici alergătoare”.

4 lucruri reținute de la această supermămică alergătoare, ce merită a fi transmise mai departe:

⇒ faptul că ai luat decizia să îți schimbi stilul de viață reprezintă deja un mare pas în față. Nu este necesar să te grăbești și să pui presiune pe tine, căci totul are un anumit ritm.

⇒ dacă te-ai decis să alergi, ia-o încet, obișnuiește-ți corpul cu efortul. Alternează mersul cu alergarea: 2 minute mers și 2 minute alergare ușoară. A doua zi la fel. Pentru a nu te simți copleșită, a treia zi oferă-ți o pauză.

⇒ înainte de alergare fă o scurtă încălzire, iar la final nu uita de exercițiile de stretching care îți vor detensiona mușchii.

⇒ după alergare, pentru a regla glicemia, poți mânca o bucată de ciocolată neagră pentru că ai nevoie de glucide ce se absorb rapid. Cele din fructe sunt mai greu de absorbit, așa că te poți delecta cu o bucățică de ciocolată. Nu uita să te hidratezi înainte și după alergare.

Dupa Ureche_Frumusete feminina la superlativ

Ce mi s-a întimpărit în creier a fost fraza „corpul te duce unde mintea îi cere”. Și asta se leagă mai mult de așteptările pe care le avem noi de la noi înșine.

Cu această frază pe buze am început să discutăm despre nutriție. Dr. nutriționist- dietetician Iren Alexoi ne-a pregătit un adevărat curs de nutriție, pornind de la ideea că noi trebuie să avem grijă de noi pentru a putea știi cum să avem grijă și de ceilalți.

Cea de-a doua parte a fost orientată mai mult spre identificarea elementelor care stau la baza unei alimentații sănătoase. S-a pus degetul pe rană și s-a vorbit despre diete și mai ales despre faptul că pentru a avea succes o dietă trebuie să fie acompaniată de mișcare. Dacă mâncăm după ora 22.00 singura noastră masă din zi, să nu ne așteptăm să slăbim, să slabim sănătos sau să stăm bine la capitolul sănătate.

Dupa Ureche_Iren Alexoi

3 lucruri reținute și de la această supermămică sănătosă tun, ce merită a fi transmise mai departe:

⇒ o nutriție defectuoasă combinată cu un stil de viață alert și stresant aduc în viața femeii probleme de sănătate precum cancerul. Când simțim că nu mai putem, e timpul să luăm o pauză sau să o lăsăm mai moale. Dacă nu avem timp de un mic dejun bogat, un „fast-shake” făcut cu ingredientele corecte îți poate asigura vitaminele și nutrienții de care ai nevoie pentru prima parte a zilei.

⇒ superalimentele conțin foarte mulți nutrienți, de aici și denumirea lor. Un exemplu de superaliment este polenul. Este de la sine înțeles de ce. Recomandarea este ca acestea să fie parte dintr-o alimentație echilibrată.

⇒ am aflat și două rețete de „fast-shake”.

Rețete „fast-shake”:

  1. Ingrediente:  spanac, mere decojite, banane și apă, toate puse într-un blender.
  2. Indrediente: lapte vegetal, unt de cocos, banane, roscove pudră, toate puse într-un blender.

DUpa Ureche_iren Alexoi

Din această parte mi-a rămas în minte modul în care Iren mănâncă pe fugă salată verde direct din ambalaj, în tip ce se ocupă de treburile casnice. Făcând asta, copiilor săi li s-a părut foarte atractiv modul în care mama lor mănâncă, așa că au copiat modelul.

Concluzia: părinții sunt modelul pe care copii îl văd zilnic și îl urmează (conștient sau nu).

Cred în faptul că fiecare femeie are o fărâmă de putere ascunsă în ea și că își poate modela stilul de viață în funcție de etapele vieții sale. Nu știu încă ce să spun despre feminitatea la superlativ, nu am descoperit-o și nici nu sunt sigură că există, dar cred că superlativul se ascunde în micile noastre reușite.

Un ultim gând descoperit la acest eveniment și pe care, sper, șă îl urmați fiecare dintre voi:

rsz__dsc0157

Surse foto: Giorgia Harasim

 

Giorgia Harasim – Crede în minimalism și în bucuria lucrurilor simple. Se ocupă cu PR & marketing, ar citi cât e ziua (și noapte) de lungă și face activități de voluntariat de când se știe pe lume. Obiectiv sănătos: dorește să se apuce, mai serios, de yoga. O mai găsiți  și la o cartepeluna

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Mămici mai tari ca Google – Cele mai tari mămici din sfera on-line
Poveste despre brânză cu mucegai, pepene și pere.
Fata citind in folotiu
Inteligenta sexuala si stil de viata non-conformist

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau