Bianca, Colaboratori, La muncă
0

Gânduri despre voluntariat și antreprenoriat – pentru o viață mai sănătoasă

Generația mea a prins toate grevele posibile din învățământ.

În liceu, îmi amintesc vag, au fost perioade întinse pe câteva luni în care aflam, o dată la câteva zile, că „iar e grevă”. Am avut destul de mult timp liber să fac ce îmi plăcea, în perioada aia. Și destul de multe lacune în ceea ce privește „materia”.  Gândul cu care am terminat liceul, unul destul de prestigios, a fost acela că: cel puțin am învățat cum se învață ceva și că, dacă aș fi vrut, aș fi știut cum să fac un ONG.

De învățat cum se învață – am făcut-o de nevoie.

Să fac un ONG am învățat cu plăcere, în cadrul câtorva activități extracurriculare voluntare susținute, atunci, cu entuziasm de o anumită doamnă profesor, care astăzi e în atenția presei pentru detalii de tipul „cât de scurtă poate să fie o rochie scurtă”. Eterne mulțumiri.

Dupa Ureche_schimba lumea prin voluntari

Sunt pesimistă în ultima vreme în legătură cu… aproape orice. Dar chiar și așa, mă ridic singură de gulerul imaginar și îmi mai dau câte o palmă. Și mă mai apuc de câte ceva. Nu antreprenoriez. Încă. Dar voluntariez cu mare plăcere.

Serios vorbind, cam totul se întâmplă prost în lumea asta. Așa că, ne alegem un adăpost în utopia unei vieți de familie fericite, a unei cariere care te face să te simți împlinit, a (re)găsirii de sine, în substanțe, alcool.

Câțiva se expun. Și sunt luați pe sus de un gest mai mult sau mai puțin surprinzător, moartea. Părerea mea e că dacă alegi să faci pe bune ceva, care să nu te lase descoperit, ori iei antreprenoriatul de coarne, ori îl îmblânzești cu voluntariatul. Casey Gerald povestește lucruri interesante despre direcția pe care caută să o ia antreprenoriatul.

Dupa Ureche_vis antreprenoriat

Îmi sunt tare dragi acei câțiva prieteni care au făcut pasul decisiv, înspre antreprenoriat. Și îi respect dincolo de cuvinte. Mă impresionează să cunosc elevi de liceu care își fac timp să ajute câțiva copii, mai vulnerabili, să-și facă temele pentru școală în fiecare săptămână. Și mă simt mică, mică atunci când îi întâlnesc.

Dupa Ureche_nu esti copac

În zilele rele, îmi trec prin minte tot felul de lucruri despre tot felul de oameni care fac… nimic.

În zilele bune, mă gândesc că totul e să alegi să faci ceva. Și să nu o lași pe mâine.  Pentru că mâine, nu o să mai fie la fel.  Și, între noi fie vorba, nici tu.

 

Foto credit: sororitysugar.tumblr.com, nestseattle.org, sevenly.org, designerspics.com

 

 

Bianca s-a mutat departe de oraș și își petrece timpul hoinărind pe dealuri, împreună cu Kira, dogul german. Când nu e prea ocupată cu grădinăritul, îi place să gătească și să tricoteze.

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
În spatele ușilor deschise
Emoția din spatele minimalismului- Part #2
Cum crezi că va fi copilul tău ȋn viitor?

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau