Din Laborator Adunate
0

Generația Millennials schimbă regulile jocului în ceea ce privește sănătatea

Cunoscută și Generația Y, reprezentații acesteia sunt cei născuți în perioada 1980-2000 si care, spun specialiștii, sunt sortiți să schimbe lumea. Ne-a atras atenția proiectul celor de la B!TONIC, numit „Sănătatea generației viitoare: Millennials și preîntâmpinarea bolilor specifice lor” prin care aceștia își doresc să realizeze o punte între Millennials, medici și farmaciști si de a spulbera actualul „triunghi al Bermudelor” în cadrul caruia informația se pierde în van, iar pacientul are în cele din urma cel mai mult de suferit.

Cum recunoști un Millennial?

Este în permanență contectat la internet. Deține un arsenal de gadget-uri pe care nu se sfiește să le folosească dacă vreo aplicație îi va salva timp sau dacă va putea obține un răspuns în mod rapid. Un Millennial este lipsit de teama consecințelor, cumpără experiențe memorabile de cele mai multe ori și percepe lumea din jurul lui ca pe un ocean de oportunități. Viitorul sună bine, nu? Alte caracteristici:

-sunt persoane deschise la minte

-nu au limite și spun de cele mai multe ori ceea ce gandesc

-fericirea constă în libertate și control

-sănătatea constă în rapiditate, servicii medicale minim invazive, prevenție prin sport și alimentație echilibrată

-au așteptări mărețe în tot ceea ce întreprind

13876120_1571130329849092_2390050003585118890_n

Implică-te în schimbare!

Pasivitatea nu este o caracteristică a acestei generații, iar conștientizarea în rândul millennial-irilor ca sunt expuși la bolile secolului îi pune pe gânduri.

Din rezultatele sondajului de până acum, 90% din cei chestionați susțin că sunt conștienți că stilul de viață poate favoriza apariția bolilor sau pot înrăutăți afecțiuni deja existente. Schimbarea nu este întotdeauna ușoară și presupune de cele mai multe ori ieșirea din zona de confort. Aceștia sunt dispuși să facă o schimbare, însă numai atunci cand argumentele trec de logica lor.

În același timp, marea majoritate evită să meargă la medic din cauza timpului mare de așteptare, din frica unui diagnostic greșit, din teama de a nu deveni cobai sau pe fondul unor experiențe anterioare.

Ceea ce B!TONIC dorește să aducă la lumină este faptul că abordarea afecțiunilor generației Millennials poate fi una nu tocmai potrivită, pentru că realitatea lor este cu totul alta și își doresc experiențe de calitate,mai ales când este vorba de sănătate.

Pe de altă parte, este adevărat că majoritatea medicilor de tip Millennials aleg să plece să profeseze în afara țării, lucru bun pentru dezvoltarea lor personală, însă rău pentru dezvoltarea noastră ca societate.

Se ridică întrebarea: Dacă răspunsul la întrebarea ta ar fi „da!”, ce ai schimba în sistemul medical românesc?

Se spune despre generația Millenials că este prima generație care nu va prinde pensia.

Generația Baby Boomers, Millennials și Always on

Generația Baby Boomers a cunoscut două etape, motiv pentru care generația X, predecesoare Generației Millennials este de două ori mai numeroasă. Revenind la ideea acestei generații, cei născuți între 1946 – 1964 au avut parte de un boom economic, mai ales în ceea ce privește educația, achiziționarea de locuințe, diversitatea serviciilor medicale precum și accesul la o gama largă de suplimente alimentare, grație eliminării barierelor comerciale între state. Sunt cei care au remodelat societatea, având mașini de lux ale acelei perioade, acces la concerte și evenimente culturale.

În timpul Generației X se constată o scădere a ratei natalității, insă aceștia au dat naștere generației Millennials sau generația Y: cei care acum au vârsta de până în 35 de ani. Unii spun că această generație este cea a anilor 70, reloaded și de la care se așteaptă schimbări, în special în zona de sănătate.

Generația Always on sunt utilizatorii de social media, care scriu un mesaj mai degrabă decât să vorbească și sunt axați pe achiziții online. În spatele ambițiilor lor mărețe de a schimba lumea mai mult decât Generația Millenials, se află amenințările principale, cum sunt sedentarismul, obezitatea, lipsa comunicării, dezvoltarea de comportamente agresive prin lipsa socializări, precum și dezvoltarea de dereglări hormonale prin nutriția dezechilibrată adoptă, mâncarea fiind de cele mai multe ori comandată online și pentru că vor avea nevoie de ea „acum!” vor comanda fast-food.

Spre ce direcție ne îndreptăm? Ajută-ne să aflăm, completând chestionarul de mai jos. Stim ca esti unul dintre ei si timpul tau este pretios, de aceea poti completa chiar aici. Durează 5 minute 🙂

 


 

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Efectul miraculos de nefolositor al pseudoștiinței
Somnul și alimentele care produc o stare de confort
Cromul

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau