Colaboratori, Pentru suflet, Smaranda
0

Help25 – povestea merge mai departe

Help25

O comunitate unită în lupta împotriva cancerului la sân

Un început relativ timid, cu o echipă formată din câţiva oameni, cu planuri făcute ici şi colo, fără a depăşi, la început, termenul de 3 luni….. aşa a început, cu doi ani în urmă, Campania Help25, una dintre cele mai dragi sufletului meu, cea în care am investit timp şi expertiză, primind, în schimb, satisfacţia şi bucuria lucrului bine făcut. Între timp, oamenii s-au mai schimbat, au prins curaj, iar planurile au căpătat amploare şi proeminenţă, Campania Help25 numărându-se, astfel, printre cele mai longevive şi mai vizibile din Regiunea de Vest. Campania Help25 a demarat, oficial, în urmă cu fix doi ani, într-o zi de debut de octombrie, când în întreaga lume este marcată Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Cancerului la Sân. Fiind destinată conştientizării şi informării cu privire la cancerul la sân şi având ca principale obiective implementarea unui program de screening cu privire la această boală, precum şi strângerea de fonduri necesare achiziţionării unui mamograf performant pentru Asociaţia OncoHelp, campania Help25 a ajuns rapid la inimile timişorenilor, care i-au înţeles mesajul şi au susţinut-o.

Screenshot from 2015-10-01 08_34_23Help25 a intrat din start pe o “scenă” extrem de bogată în campanii umanitare, unele cu tradiţie de ani de zile, altele atingând subiecte care atingeau mai intens latura emoţională…. A intrat într-o lume în care multe dintre doamnele întâlnite se temeau să rostească, cu voce tare, cuvintele “cancer la sân”, cumva parcă temându-se că acele vorbe ar putea aduce asupra lor nemiloasa boală. O lume în care ideea de prevenţie abia începuse să se înfiripe şi în care venea, de regulă, cu programe care cu greu ajungeau să aibă o finalitate. Şi tocmai pentru că această lume trebuia scoasă din amorţeală, trebuia să înveţe să se implice cu adevărat, să militeze pentru sănătate, Help25 a împărţit, din start, responsabilităţile. Identitatea campaniei se contura pe următoarele componente: 25% – energia voluntarilor angrenaţi în campanie; 25%personalul medical existent dedicat şi pregătit să susţină acest program al asociaţiei OncoHelp; 25% – cele 5.000 de femei care vor beneficia de mamografii gratuite în cadrul acestui program de screening mamar; 25% eşti TU, cel care poţi susţine această campanie şi care poţi face ceva atât pentru propria ta persoană, cât şi pentru cei din jurul tău.

Au urmat zile cu multă muncă, concretizate în zeci de evenimente, atât în Timişoara, cât şi în alte judeţe din ţară. Screenshot from 2015-10-01 08_35_41Zboruri cu avionul MaxAir sau ridicări în aer cu balonul umplut cu aer cald, seminarii despre importanţa unei alimentaţii sănătoase alături cu Biofresh, dezbateri în cadrul unor instituţii publice, lansarea unei broşuri cu poveştile învingătoarelor în lupta cu cancerul la sân, Dovleacul Roz, bradul roz de Crăciun, Funda Roz, alaiul motocicliştilor – Route 25, Rochia Roz, flash mob cu tango în centrul oraşului, teatru, film şi meci de fotbal cu strângere de fonduri în beneficiul campaniei, colinde în centrul Timişoarei sunt doar câteva din evenimentele organizate în cadrul campaniei, acestea reuşind, toate, să atragă atenţia comunităţii cu privire la această boală şi la necesitatea demarării unui program de prevenţie şi diagnosticare precoce.

Screenshot from 2015-10-01 08_33_09

Povestea merge mai departe, cu avânt, cu atât mai mult cu cât, datorită susţinerii partenerilor, sponosorilor şi comunităţii, mamograful a fost deja instalat, de ceva timp, la spitalul OncoHelp, un număr crescut de femei beneficiind, deja, de mamografii oferite gratuit în cadrul programului de prevenţie. Mai mult, lunile octombrie şi noiembrie vor veni la pachet cu noi acţiuni pentru toţi, de la o ediţie nouă a Dovleacului Roz până la o apariţie-surpriză în paginile celei mai de tradiţie reviste pentru doamne, revista “Femeia”. Vă aşteptăm alături de noi!…

Pentru mai multe detalii, dacă doriți să susțineți campania fie ca voluntar sau ca sponsor, vă rugăm apăsați pe butonul Help25 de mai jos:

10801956_842912989092167_1404043709809802316_n

Surse foto: Help25

Smaranda Marcu – de formație profesională jurnalist, lucrează, de mai bine de 15 ani, ca PR în sfera serviciilor sociale. Este implicată în campanii umanitare și, de o jumătate de an, a decis să-și schimbe stilul de viață. Citește câte 2-3 cărți simultan (în funcție de starea de spirit) și îi place să experimenteze în bucătărie.

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Activi în păstrarea resurselor și în schimbarea mentalității despre risipa alimentară
Sportul practicat aiurea îți poate distruge sănătatea!
Emoția din spatele minimalismului- Part #1

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau