salate usoare de anul nou
Colaboratori, Retete, Smaranda
0

Idei light pentru revenirea… la normalitate

Au trecut Crăciunul, Anul Nou, precum și sărbătorile ce vizează onomasticile multor români și, odată cu ele, am putea spune că au trecut și sarmalele, răciturile, cârnații, afumăturile de porc, salata boeuf și alte produse culinare care au tronat pe mesele noastre zilele acestea. Am trecut peste câteva… hopuri gastronomice, cu exces de grăsimi şi carbohidraţi, maioneze şi „porcării”, condimentate cu crize de fiere, balonare şi alte tulburări digestive, așa că, ideal ar fi să luăm o mică pauză şi să ne oferim o perioadă mai light.

Îmi amintesc de mine, de momente din copilărie sau chiar mai recente, când masa de Revelion era aproape o dublare a celeia de Crăciun, colebilul şi trifermentul nelipsind de la niciuna dintre ele…. era ca un fel de desert. Aşa că îmi propun şi vă propun câteva idei de salate mai lejere, simple şi rapide, care nu presupun mult efort, ci, mai degrabă, un pic de inspiraţie. Mai mult, sunt salate care pot fi ușor preparate și la serviciu, dar și pentru cină. Îmi place să urmez principiul mix and match, aşa că iată câteva idei care îmi vin în minte acum:

  • Salată Caprese… îmbunătăţită: felii de mozarella, intercalate cu felii de roşii, stropite cu puţin ulei de măsline, cu pesto de busuioc, iar pe deasupra presărate seminţe de pin. Sunt foarte aromate şi au multe beneficii pentru sănătate, despre care o să povestim, poate, cu altă ocazie.

salate usoare de anul nou

  • Salată cu portocale şi carne la grătar. Baza constă într-o pungă de 200 g de mix salată; se adaugă ½ ardei gras roşu şi ½ ardei grad galben tăiat fâşii, o portocală tăiată cuburi, câteva bucăţi de piept de pui sau de cotlet de porc la grătar tăiate tot fâşii. La final urmează un dressing pe bază de iaurt, care se adaugă cu puţin timp înainte de servire.

  • Salată de rucola cu ouă de prepeliţă. Baza – o caserolă de rucola, printre care se vor strecura, timide, vreo 20 de ouă de prepeliţă fierte şi vreo 10-15 roşii cherry. Nu le voi tăia pe niciunele, le las întregi, să fie şi mai plăcute ochiului. Dacă aveți noroc şi ouă de prepeliţă murate roz, atunci le puteți împrieteni şi pe ele cu restul ingredientelor. Cu sau fără roz, peste combinaţia de rucola, ouă, roşii se adaugă, tot înainte de servire, un dressing din miere, muştar, ulei de măsline, zeamă de lămâie şi puţină sare.

  • Salată cu brânzeturi şi nuci. Ca şi mai sus, o pungă de mix salate stă la baza…. reţetei. Cel mai adesea folosesc un caşcaval maturat şi aromat, dar, la fel de bine, puteţi folosi şi o brânză Roquefort. Caşcavalul maturat e prieten bun cu strugurii albi şi cu nucile, aşa că puteți un pumn de sâmburi de nucă şi câteva boabe de strugure şi, la fel ca în reţeta precedentă, un dressing pe bază de muştar şi miere.

salate usoare de anul nou

Patru reţete de salată, timpul total de pregătire fiind în jur de 30 de minute pentru toate patru.

Fie că veți alege să vă inspirați din ideile de mai sus, fie că veți pune în aplicare alte idei light, vă doresc tuturor să aveţi parte de un An Nou mai bun, cu sănătate şi cumpătare în toate!

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Cassis – drumul vinului întâlnește marea
Reţete pentru energie la trezire
Top 10 fructe si legume exotice sau mai bine spus, ciudate

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau