Fata citind in folotiu
Pentru suflet
0

Inteligenta sexuala si stil de viata non-conformist

“Dorm în pat cu cărți atunci când nu dorm cu cineva. Se mai întâmplă să le îndoi coperțile, dacă nu-s cartonate”, îmi spune tipa cu care am ieșit la bere să povestim despre cum și-a mulat stilul de viață după felu-i non-conformist de-a fi și cum și-a dezvoltat inteligenta sexuala. “Uneori uit să mănânc, dar niciodată nu uit să-mi iau suplimentele. (râde) Ginseng, spirulină, lecitină… am un raft. Și capsule cu extract din sâmburi de struguri, să am grijă de vene, că și fumez mult”. (Studii medicale au arătat că produsele din struguri au efecte hipotensive și anti-arterosclerotice și conțin antioxidanți.)

RE banner 860x100

Fitness si sport

Mă aflu la masă cu varianta neaoșă a lui Carrie Bradshaw. Sex and the city, unde the city nu-i New York-ul, ci e Clujul.  Din păcate, blogul ei, Puritan Szemet, unde publică articole despre sex de peste 7 ani, nu e accesibil decât vorbitorilor de limba maghiară. Deocamdată. Urmează să fie tradus în engleză și va apărea și sub forma unui volum. Nu știm dacă va avea coperți cartonate sau nu, dar sigur va fi o carte care-și va găsi ușor locul între așternuturi de pat. Să citești și să faci sex – în orice ordine, dar cu toată implicarea de care ești în stare, astea sunt cele două ingrediente esențiale din punctul ei de vedere. “Dacă faci sex și nu transpiri, înseamnă că nu ai chiar făcut sex”, tranșează ea. În afară de caloriile pe care le arde în felul ăsta, aleargă. “Când simt nevoia, îmi iau echipamentul și fug pe ușă. Nu am un program anume, uneori e în fiecare zi timp de două săptămâni, alteori trece o lună și nu alerg. Uneori și eu mă mir că am reușit să parcurg 5 kilometri. Alerg în parc, dar și dacă am de ajuns undeva unde pot face duș după și mă pot schimba în alte haine.” După 12 ani de sport, “din ăsta mai dur”, adică kick-boxing, s-a obișnuit cu flotările făcute cu picioarele pe masă sau chiar pe dulap. Poți face multe pentru tonusul muscular și numai cu greutatea propriului corp și obiectele de prin casă.

inteligenta sexuala, sport, box, feminin Photo: Flickr User Edson Hong

Stil de viata

Zilele astea, dacă ai dormi cu ea, ar trebui să dai la o parte volume de Malcolm Gladwell, Neil Gainman – comic books “Death” și Steven Pinker – “How the mind works“. Sunt niște recomandări cât se poate de bune pentru lectură, mai ales dacă ai același interes pentru cum funcționează mintea umană: de ce ne speriem unii de alții chiar și în momente când nu pare să aibă sens, fiindcă lucrurile merg “prea bine”, de ce simțim atât de des vinovăție și de ce ne lăsăm conduși, împotriva firii noastre, de convenții sociale care ne schingiuesc. Pe Gladwell îl putem găsi cu propria rubrică în The New Yorker, ziar pentru care a scris din 1996, dezbătând tot soiul de subiecte interesante. Astfel s-a dezvoltat mai mult interesul pentru inteligenta sexuala.

Să nu uiți să ai o relație intimă și cu cea mai apropiată persoană din viața ta – TU

Primul articol de pe Puritan Szemet a apărut după ce ea s-a întors acasă și și-a găsit prietenul masturbându-se, ceea ce a făcut-o să dezbată cu sine dacă e ok sau nu să te și masturbezi când ești într-o relație. Și a concluzionat că e sănătos să o faci, ca să nu uiți să ai o relație intimă și cu cea mai apropiată persoană din viața ta – TU. “Ce ai cu masturbarea? It’s sex with someone I love!”- zice un personaj din spectacolul de teatru “În 4 D” jucat la Cluj în REACTOR. Din câte știe, nu mai există alt blog scris din România care să-i semene. Se vorbește încă puțin despre sex si inteligenta sexuala, iar de cele mai multe ori e în contextul legat de relații și dragoste. Blogul ei are cititori între 16 și 60 de ani, printre care și mama ei. “Nu mă deranjează dacă oamenii știu că e blogul meu, dar nu vreau să fie vorba despre mine, ci despre temele pe care le aduc în discuție.”

Îmi spune că la unele postări din jumătatea de blog pentru care ai nevoie să confirmi că ai peste 18 ani (partea cu “gunoi” – szemet), cititori nu au curaj să lase comentarii publice, dar îi scriu mailuri private în care îi spun despre propriile lor experiențe sexuale, cu fantezii și fetișuri. “De exemplu am primit foarte multe mesaje de la masochiști care nu sunt fericiți pentru că nu-și găsesc u partener cu care ar putea să aibă o viață sexuală normală pentru ei – să mai și primească câte o palmă. Au senzația că sunt numai ei singuri cu dorurile lor și trebuie să le spun că e ok, sigur că ești cumva defect emoțional, dar nu-i nimic, toată lumea e într-un fel sau altul, dar măcar simte-te confortabil în felul în care ești. Nu mi se pare că e ceva deviant în sex deviant în cazul în care îți găsești partenerul cu care să vi se pară normal ce faceți. Trebuie să-ți găsești persoana ale cărei defecte emoționale să se potrivească cu ale tale.” Conformitatea este, după părerea ei, principala problemă a oamenilor, fiind și principala sursă de nefericire.

“Nu vrei tu să te dezvălui, să te deschizi, să fii mai fericit?!”

“Omul nu e monogam, degeaba ne mințim. Mai simplu ar fi să acceptăm ideea de monogamie în serie: sunt cu tine nu până moartea ne va despărți, ci până găsesc pe cineva mai bun. Așa ar fi corect.” Conceptul ăsta hedonist nu exclude posibilitatea ca doi oameni să rămână împreună de tot, ci doar le ridică ștacheta astfel încât să fie mereu cea mai potrivită persoană unul pentru celălalt.  Dacă e să fim sinceri, cine-și dorește plafonare și delăsare în relația de cuplu?!

Party, oras, New York, sexy Photo: Flickr User Nathan Rupert

Cariera

Un an a încercat și traiul în jungla corporatistă cu responsabilități care presupuneau să fie la birou și câte 10 ore. Totul ajunsese să se reducă la job și dormit, ceea ce era departe de  nevoia ei de a trăi spontan, de a nu știi atunci când pleacă de acasă, unde va ajunge și când se va întoarce. “Nu mi-e frică să mă pierd! E chiar o sursă de inspirație.” Acum a revenit la purtatul necessaire-ului în rucsacul (urban) înflorat. În kit-ul ăsta de supraviețuire are periuță și pastă de dinți, mini șampon și mini gel de duș, un cuțit, o șurubelniță, ir de buze, fard, chiloți, prezervative… Hărțile tipărite pe care le purta altădată după ea au fost înlocuite acum cu aplicațiile de pe smartphone. Are nevoie de hărți fiindcă i s-a tot întâmplat să plece de-acasă și să ajungă înapoi după 3 zile. Acum trece în fugă mai des să-și hrănească pisica pe care o are de 2 ani, însă e pregătită în continuare oricând pentru orice. “Au fost cazuri când am ieșit în oraș să mă văd cu prieteni și am ajuns la Sighișoara sau la Oradea. Decizii spontane.” Îi era dor de libertate așa că a demisionat din multinațională și a decis să-și deschidă propria firmă, unde să coordoneze diverse traininguri. “Într-un oraș cu peste o jumătate de milion de locuitori, vei găsi mereu câțiva oameni interesați să învețe orice”, se arată ea încrezătoare în apetitul life long learning al clujenilor.

RE reconect 1200x400

Unul dintre trainingurile pe care le ține e chiar despre inteligenta sexuala, care nu e altceva decât inteligență emoțională aplicată în viața sexuală. Cât de repede te poți duce să faci duș după sex fără să jignești sau cum poți să te desparți de cineva în așa fel încât persoana respectivă să creadă că a fost ideea sa, cum poți să ceri într-un fel elegant numărul cuiva de telefon, cum și când poți să prezinți prietenilor un nou partener / parteneră sau ce spui atunci când încă nu e bine definită relația, în așa fel încât să nu se sperie celălalt, sunt câteva dintre pistele abordate. Toate acestea vor fi și printre temele abordate în cartea pe care o scrie despre bune maniere și etichetă în viața sexuală.

 

ganditor, thinking, girl, black and white, natural Photo: Flickr User Shan Sheehan

Photo credit Alexander Lyubavin


 Secret 39

Pentru fumători, mai ales, e recomandat să ia extract de sâmburi de struguri, care să curețe venele și să prevină problemele de circulație.

Secret 57

O persoană spontană ar trebui să-și poarte mereu un “kit” cu strictul necesar – oricare ar fi el – astfel încât să poată fi pregătită de orice nouă oportunitate se ivește.

Secret 58

Bunele maniere trebuie păstrate și în pat. Nu uita de ele nici când faci sex.

 

VEZI TOATE SECRETELE

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
atletism, atlet, fuga, performanta
Stil de viata de atlet si echilibrul in studentie
O poveste de joacă pentru copii mari
Plimbările de descoperire a locului în care trăiești.

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau