Colaboratori, Diana, Pentru suflet
0

Între carieră, produse autohtone și…orhidee – Aliona

Aliona Tabacaru, 29 de ani este o fată frumoasă, deșteaptă și ambițioasă, consilier în cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Chișinău, Moldova. La cei 29 de ani, are în spate o experiență bogată in ceea ce privește activitatea în cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, anterior fiind angajată și în cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Anume aceste job-uri au determinat-o să își facă ordine în…menu.

Tocmai coborî din mașină când m-am apropiat de ea. O cunosc pe Aliona de mulți ani și, de fiecare dată, mă surprinde cu un nou look, pantofi ultimul răcnet sau vreo geantă care apare câte una în exemplar.

– Salut, draga mea! “Сколько лет, сколько зим!” (obișnuim să mai băgăm și rusizme, ceea ce ar însemna “nu te-am văzut de un car de ani”)

– Salut, Diana. Da, într-adevăr. Mă bucur să te revăd.

Până a venit cafeluța, am reușit să o examinez din talpă până în creștet. Aliona e genul de fată, de la care poți lua idei noi de manichiură, coafură sau vestimentație.

– Arăți foarte bine, îi zic. Cum reușești să fii mereu în formă?

– Mulțumesc. Nu știu, poate de aceea că respect disciplina în tot ce fac. În agenda mea nu există “voi face asta mai târziu”, mi-a răspuns cu o seriozitate indubitabilă.

image

Cum reușește?, mă întreb, răscolind prin mintea mea lucrurile care nu le puteam duce la bun sfârșit în termenii stabiliți…

– Ia zi-mi, cum e să activezi în cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare? Așa, în două cuvinte.

– În două cuvinte? (zâmbește)..hm, începând cu organizarea și stabilirea agendei și terminând cu organizarea diferitor măsuri și evenimente ce țin nemijlocit de activitatea dlui Ministru.

– Cool! Bănuiesc că sfera asta ți-a schimbat și felul de a te alimenta, îi zic eu, analizându-i manichiura fină și colorată.

– Foarte mult! Am lucrat anterior și în cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, iar experiența de acolo a schimbat foarte mult alimentația mea și a familiei mele.

– Ce anume te-a marcat să faci asta și cum o faci?, o întreb, în timp ce-mi privesc ceașca, goală deja.

– Păi, a făcut o pauză sorbind din cafea, am început să consum doar produse autohtone, care sunt prelucrate mai puțin, din mai multe considerente, unul ar fi faptul că se vând aici pe loc și nu necesită transportare, deoarece cunoaștem că produsele alimentare transportate presupun careva prelucrări adiționale pentru a rezista pe o perioadă mai îndelungată.

Bună idee! Și de ce nu m-am gândit la asta mai devreme?, mă întreb, amintindu-mi de șamponul pentru covoare, în timp ce miroseam roșiile la piață…

– Care produse nu lipsesc din coșul tău pentru cumpărături?

– Nu-mi imaginez ziua fără să consum vreo câteva. Are atâtea beneficii, plus că îmi dau energie pe parcursul întregii zile.

Merele…desigur, îmi zic eu. Citisem undeva că previn mai multe tipuri de cancer, oferă protecție oaselor, înălbesc dinții și-i păstreață sănătoși, scad riscul de diabet și..lista-i lungă, puteți da în Google 😉

– Da, și eu îmi hrănesc zilnic fetița cu cel puțin două mere. Eu vreau două, două mere, dar să le mănânc la școală , îmi amintesc eu poezia din școală…

Privindu-i talia trasă prin inel, o întreb:

– Când reușești să faci sport? Cu așa un program încărcat…

– … regula de aur “într’un corp sănătos , o minte sănătoasă” odată pusă în aplicare, chiar funcționează, o spun asta din propria experiență. Am încercat să merg cu regularitate la sală, însă din cauza programului instabil am renunțat, îmi mărturisește ea. Țin, însă, să menționez că nu ma bag la somn până nu fac câteva exerciții timp de 15 minute cel puțin, iar la serviciu categoric nu ma folosesc de ascensor și nu ratez ocaziile de a merge pe jos.

– Super, nici eu nu folosesc ascensorul, îi zic eu cu mândrie, măcar ceva avem în comun! (hi hi)

image (4)

Ce bine mă simt în compania ei! E atât de senină, pozitivă și aromată! Ca o floare proaspăt udată…aaaaa, flori, desigur!!!

– Tot văd că postezi pe timeline poze cu orhideie, îi zic. Le îngrijești singură? și de ce anume orhideie?

– Oh, am ajuns să discutăm cu adevărat ceva frumos. M-au fascinat dintotdeauna aspectul lor, emană o energie pură și proaspătă și mereu mă întreb cum e posibil, ca, în munți, printre pietre și stânci, să crească așa minunății!, exclamă ea, având în ochii ei în loc de iriși…orhideie J

Frumos. Vreau la munte. E atât de bine acolo! Aer proaspăt, rece, mmmm… deși nu am fost niciodată. Încă.

– Ai un program foarte încărcat, îi zic, uitându-mă la agenda scrisă pe față și pe verso :D. La sigur, ești foarte responsabilă ceea ce ține de job, dar ai reguli de aur în viața de zi cu zi, de la care nu te abați niciodată?

– Nu încalc regula celor 3: demachiere, tonifiere, hidratare. De ceva timp mai am o regulă, deși, cu ochii pe jumătate închiși, nu renunț să ma dau cu crema de corp si sa pun o picătură de ulei de ricin pe gene și sprâncene, înainte de somn.

Ulei de ricin, îmi scriu în carnet. Trec pe la farmacie după asta.

– Și totuși, o întreb curioasă, ai tu la bază niște principii care te ajută să fii în formă, atât fizic, cât și psihic?

– Muncește, iubește, dăruiește, prețuiește, zâmbește!

Sunt principii de care mă conduc în viața de zi cu zi la serviciu, acasă în familie și cu prietenii.

Muncește și zâmbește…trebuie să iubești tare job-ul ca să zâmbești, îmi zic eu ironic…

– În timpul liber ce faci, de obicei?

– Timpul liber cu regret e foarte puțin, dar prefer să-l petrec în familie, după serviciu abia aștept să ajung acasă să “evadez”din pantofi, să îmbrac ceva călduț și comod și să intru în bucătărie. Îmi place să experimentez din punct de vedere culinar, dar niciodată nu urmez cu strictețe cantitățile și ingredienetle indicate în rețetele culinare, ele sunt doar un punct de pornire, finalul de obicei e cu totul altceva la mine.

image (3)

– Mmmm, ce-ai mânca și la trei noaptea?

– Peștele roșu gătit în orice combinații și metode, îl ador pur și simplu!

Pește, da!

– Două porții de pește roșu cu legume la grătar, Vă rog! zic eu chelnerului, care ne privea de ceva timp foarte încordat.  Îl înțeleg, să stai două ore cu o ceașcă de cafea, hm….în fine.

– Uite, îi zic eu, fac un sondaj de opinie și mă interesează anume: ce ar trebui să faca omul ca să ducă o viață mai frumoasă și mai bună?

– … Să fie mai bun, să critice mai puțin, să muncească mai mult, asta dă mai multe rezultate.

– Aha, prin muncă omul e slăvit, da? îi zâmbesc eu, amintindu-mi de proverb. Deci, să înțeleg că ești o carieristă?

– Categoric nu mă consider o carieristă, îmi zise ea pe un ton serios. Mă dedic în totalitate lucrului pentru că e foarte important rezultatul muncii mele și imaginea. Cariera, după mine, e o muncă bine-facută + aprecierea șefilor, de care cu siguranță trebuie sa mai ai și nițel noroc.

– Tu ai avut noroc de ei, îi zic încrezută. Zâmbi modest.

La felul cum gândește și arată…e imposibil să nu fii bun și norocos s-o angajezi.

– Știi, mai adaugă Aliona, cărțile noi de perfecțiune personală mă ajută enorm, într-o societate în perpetuă dezvoltare. Nu ratez niciodată șansa să mai citesc câteva pagini, fie la pauza de masă, fie in trafic. Găsesc atâtea răspunsuri în ele, că mereu le port cu mine, oriunde aș merge.

– Aha, deci asta ai avut în vedere prin “o minte sănătoasă într-un corp sănătos”! exclam eu, ca un student care a înțeles bine lecția. Mintea ți-o hrănești cu cărți bune, stomăcelul cu produse autohtone neprelucrate…bravo! Este vreo librărie prin apropiere?

Am îmbrățișat-o cu drag și i-am spus că ar fi bine să ne vedem mai des. A urcat în mașinuța ei mignonă și a plecat. Am privit-o îndelungat, gândindu-mă că își dorește la sigur o familie mare, frumoasă și unită. Și o va avea curând. O merită din plin.

Toate la timpul lor.

Diana – E mamică în concediu de îngrijire a copilului. Vorbește franceză, engleză, rusă, romană. Compune poezii, are un blog, îi place să gatească, să citească. “Carpe Diem este motto-ul meu, deși trebuie să ne gandim și la ziua de mâine”.

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
a 366-a zi a anului
Mereu în mişcare
Climate change – cine, unde, ce, când, cum?

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau