Colaboratori, Din Laborator Adunate
0

Iodul

Iodul face parte din categoria microelementelor( elementele de care organismul are nevoie într-o proporție mică). Beneficiile acestui element în organism sunt la fel de importante ca și cele ale altor minerale, precum magneziu sau fier.

Iodul are un rol important pentru funcționarea optimă a organismului. Ajută la refacerea hormonilor tiroidieni, la echilibrul inimii cât și la reglarea temperaturii corpului.

 

th

Este necesar ca acest mineral să fie încorporat în alimentația zilnică pentru a nu apărea o deficiență. Ajută în general la funcționarea sistemului imunitar, la sănătatea generala, la stabilitatea sistemului nervos cât și la hidratarea organismului, astfel încât menține apa în organism.

Corpul absoarbe în general între 10 și 20 miligrame Iod, iar 80% din total este depozitat în tiroidă, iar restul în glandele salivare, bilă și la nivelul mușchilor. Necesarul de iod pe zi la o  persoană adultă este de 0,2 miligrame iar la o femeie însărcinată valoare este între 0,23 până la 0,26 miligrame.

Nivelul scăzut de iod la nivelul corpului pentru o perioadă destul de îndelungată poate duce la efecte adverse la nivelul hormonilor tiroidieni, poate slăbi dezvoltarea țesutului și astfel poate duce la un dezechilibru celular.

poza

Din alimentele bogate în iod fac parte peștele, produsele lactate, caisele deshidratate, lintea, nucile, meiul, soia etc..  Benefic pentru organism este și consumul de ouă, însă trebuie avut grijă ca majoritatea alimentelor să fie Bio sau să provină dintr-un mediu cu îngrășământ natural.  Dacă sursa de lapte nu este naturală, atunci cantitatea de iod din alimente scade considerabil.

O variantă pentru a putea mări cantitatea de Iod din organism este consumul de sare iodată, care poate echilibra necesarul de iod din organism, însă nu trebuie consumata excesiv.

Sarea ar trebui consumata la alimente preparate termic, adică prin fierbere, astfel încât să nu producă daune în organism.

p align=”center”>poza 1

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Autostopul și tainele bucătăriei vegane
Tudor Panait- fondator al unei afaceri de succes, Lavandă de România
Energie dimineata
Trezitul de dimineață – 8 soluții mai neobișnuite, testate

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau