Colaboratori, Isabela, Retete
0

Kefirul de apă

Kefirul de apă

De kefirul de lapte cred că toată lumea a auzit. De cel de apa însă, puține persoane ştiu. De fapt kefirul de apă este puțin cunoscut la noi in țară. Kefirul de apă este o ciupercă(drojedie) în simbioză cu o bacterie care produce prin fermentarea glucozei și a fructozei probiotice. Probioticele știti ce sunt -sper.

Găsiți mai multe detalii despre kefirul de apă dar şi despre modul de îngrijire aici.

kefir de apa

Apa produsă de aceste ciupercuțe, cum le spun eu este bogată în probiotice și îmi place să o consum atunci când am poftă de ceva acidulat. Sub nicio formă, însă nicio formă nu are alte efecte decât cele produse de probiotice. Spun asta pentru că la noi in țară se vinde (în bataie de joc) pentru tratarea diferitelor afecțiuni, care mai care mai grave.  Eu le-am procurat de la o prietenă pe gratis și puteti găsi donori pe facebook pe grupurile de profil (tastati kefir de apă și le veți gasi). Nu are sens, în consecintă, să plătiți bani pe ceva ce altcineva vă va da pe gratis pentru că ele se înmulţesc des şi curând ajungeţi să aveţi exces de ele. Spun asta pentru că detest șarlatania şi înşelătoria.

GO 900x600 ochi buton

kefir de apa

Ce obțin eu cu aceste granule? O bauturică acidulată fără zahăr pe care o consum în deosebi vara. Îmi place să o amestec cu fructe congelate sau fructe proaspete și obțin un fel de limondă. Mie îmi place teribil. Gustul ei neamestecat cu alte fructe aduce cu socata.

Cum se prepară? Aici aveți mai multe informații, însă pe scurt eu pun granulele într-un borcan de 1500ml cu o ceșcă de zahăr ( o vor consuma ciupercuțele), zeama de la două lamâi și două linguri de stafide pentru fructoză. Nu este recomandat să puneți lamâi pentru ca fungicidele de pe coaja vor omorâ ciupercuțele și nici să puneți miere pentru ca ea are un efect usor fungicid asupra kefirului. În doua zile, maximum trei am parte de bauturica din imagine.

Mie mi se pare o alternativa răcoritoare pentru sucurile acidulate, plus ca este naturală, conţine o cantitate infimă de zahăr deci puţine calorii şi are probiotice.

Enjoy!
840x100

Despre Isabela, nu ar fi prea multe de zis, decât că îi place viața și că învață să vadă binele din orice. În rest, să ne citim cu bine!

Photo Credits: Isabela.
Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Câștigând lupta cu oboseala
Cum crezi că va fi copilul tău ȋn viitor?
Loboda vânătă și casa bunicilor

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau