Colaboratori, Mihaela, Pentru suflet
0

Leadership și sport te scot din zona de confort

Poate părea un simplu titlu, însă este o poveste foarte frumoasă, adevărată, trăită de cineva drag mie. Undeva, prin toamna lui 2015, am dat peste un suflet de om care mi s-a lipit de inimă mai ceva ca Super Glue: Daniela Marton – mamă, femeie, sportivă și, mai nou, poetă.

În consecință am decis să fac un scurt interviu cu Dana, pentru că povestea ei este una care merită să fie cunoscută. Am ales câteva întrebări care să ne ofere o privire de ansamblu a omului, sportivului, mamei, femeii care este Daniela Marton.

Ce înseamnă sportul pentru tine?

Pentru mine, sportul este un mod de viață pe care l-am integrat în viața personală de mic copil. Am jucat handbal în anii de gimnaziu, am fost căpitan de echipă, apoi, la liceu, am practicat baschet și gimnastică, în facultate aerobic, iar la serviciu am participat la competiții de atletism și tir (în 2005 am obținut titlul de vicecampioană, la proba feminin). Recent, în 2015, mi-am îndeplinit un vis mai vechi al meu: am urmat două cursuri de formare profesională, cel de instructor aerobic fitness, susținut de o reprezentantă de seamă a gimnasticii ritmice românești, Ana Maria Guther, și cel de antrenor personal, susținut de Tiberiu Vintiloiu, supranumit și „antrenorul vedetelor din România”, amândoi master traineri ai Școlii Fitness Scandinavia.

Tot în anul 2015 am început să particip la competițiile de atletism din Arad și din țară, să cunosc tot mai mulți oameni pasionați de sport, unii dintre ei practicând-ul din plăcere, alții focusați (axați) pe îmbogățirea palmaresului.

Cum e să fii de 3 ori femeie?

E destul de provocator, uneori solicitant. Tot ceea ce fac este din pură pasiune și din convingerea că, atunci când îmbini utilul cu plăcutul, ajungi să te schimbi pe tine, să te dezvolți și să îi schimbi pe cei din jur. Sunt mama unei fetițe superbe, în vârstă de 5 ani, Maia Tatiana, cea mai mare realizare a mea, cuminte, sociabilă, mereu cu zâmbetul pe buze, principalul meu energizer. 3

Ca femeie, iubesc, trăiesc o frumoasă poveste de dragoste, partenerul fiind cel care mă susține în toate proiectele, mă surprinde la fiecare pas și care, de altfel, m-a făcut să descopăr plăcerea de a scrie poezii, majoritatea din acestea fiindu-i dedicate. Este principala mea sursă de inspirație poetică.

Ca sportivă, mă antrenez de minim trei ori pe săptămână, uneori o iau și pe Maia la sala pe care o frecventez, întrucât vreau să îi transmit de mică plăcerea de a face mișcare. De asemenea, particip constant la activitățile organizate de comunitatea sportivă arădeană. Sunt mândră să fac parte din ea, deși sunt timișoreancă la origini. Rămân de fiecare dată surprinsă de ospitalitatea arădenilor, de deschiderea, de spiritul de fair play pe care îl descopăr la competiții.

Iubesc mișcarea sub toate formele ei și îmi doresc să transmit și altor oameni această pasiune a mea. Unul din crezurile mele personale este foarte bine redat de Mahatma Gandhi: „Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”.

Care sunt proiectele tale de viitor?

Proiectele sună cam așa:
– să susțin workshop-uri despre leadership și sport tinerilor din mai multe orașe;
– să deschid propria sală de sport, însă nu una obișnuită, ci una deosebită.

Cum ai prezenta tu ideea de ieșire din zona de confort, prin sport, la cote de leadership?

În primul rând, este dovedit științific că, atunci când ieși din zona de confort, începi să te dezvolți și e important să faci lucrurile de care îți este frică și să un te oprești din a le face; asta e cea mai sigură cale, descoperită vreodată, de a o învinge, afirma Dale Carnegie. Asta înseamnă evoluție.

Atunci când devii propriul lider în viața personală, când ajungi să descoperi beneficiile practicării sportului, să te simți tot mai bine în propria piele, să îți testezi constant propriile limite, te transformi într-un adevărat campion al propriei existențe.

În plus, tot mai mulți oameni aleg să schimbe ceva în viața lor, să încerce un tip de sport sau altul, pornind de la o alergare ușoară, pe malul Mureșului, ajungând apoi să se implice în competiții sportive, fie ca voluntari, fie ca și competitori. Este impresionant numărul tot mai mare al celor care aleg să practice o activitate fizică.

Schimbarea începe întotdeauna cu tine.

Ai pentru noi un „call to action” în versuri?

„Ieși din zona de confort făcând sport,
Cu pași mărunți dar siguri,
Trăiește-ți cu adevărat viața,
Indiferent de anotimpuri”.
28 martie 2016

Așa am aflat și eu cum stă treaba cu leadership-ul și sportul și m-am gândit să nu țin doar pentru mine, ci să vă împărtășesc aceste gânduri, această lecție de viață. Poate că voi reuși să mă „molipsesc” de la Dana și să fac mai mult sport.

Surse foto: Daniela Marton

Mihaela Popa– e un suflet care iubește oamenii, cărțile și animaluțele. O mică activistă, (mini)bloggeriță și un formator de opinie în cadrul comunității locale și regionale. Din când în când e poetă… doar așa, în timpul liber.

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Despre Yoga și Pilates sau cum să realizezi armonia între minte și corp
Fata citind in folotiu
Inteligenta sexuala si stil de viata non-conformist
Delia Ioana Robescu, redactor sef revista Shape: “Sportul te salvează de depresie”

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau