Din Laborator Adunate, Uncategorized
0

Mâini și picioare reci. De ce anume ne confruntăm cu asemenea probleme cauzate de slaba circulația a sângelui. Cauze și remedii.

Asemenea probleme apar mai ales în sezonul rece, iar femeile sunt afectate cel mai puternic. Vorbim de circulația sângelui, care nu funcționează cum ar trebui, iar asta ne face să ne confruntăm cu probleme în tot corpul, deoarece nu este irigat corespunzător, iar efectele se fac resimțite mai ales la nivelul extremităților – mâini și picioare in special.

Cauze

Există mai multe motive pentru apariția acestor neplăceri, dar una din principalele cauze o reprezintă îngustarea vaselor de sânge mai ales la mâini și picioare – atunci când în termometru se afișează tot mai puține grade, corpul începe să se adapteze noilor condiții climatice, iar vasele de sânge se îngustează în mod natural, cel mai adesea din cauza sistemului nervos, care se resimte în urma temperaturilor scăzute, cărora trebuie să le facă față.  Prin urmare, sângele este pompat spre organele vitale, cum ar fi inima, creierul, plămânii, rinichii etc. pentru a le proteja și pentru a menține buna funcționare a organismului.

Acest proces face ca anumite părți ale corpului să nu mai fie irigate corespunzător, iar cele mai grave probleme le resimțim în special în zona extremităților ( mâini, picioare, ureche). Drept efect apare senzația de „răcire”, din cauza scăderii cantității de sânge din aceste părți ale corpului. Nu este ceva grav, din punct de vedere medical, dacă sângele nu este transmis în cantități egale către toate zonele corpului, deoarece organismul încearcă în acest mod să își protejeze, în primul rând, organele vitale. Un al doilea motiv pentru care corpul este irigat uneori cu cantități de lichide sau de sânge diferite o reprezintă temperatura întregului organism. În momentul în care corpul este nevoit să se adapteze noilor condiții climatice, acesta trece în defensivă și începe să își regleze temperatura, iar pentru asta este nevoie ca anumite cantități de sânge să fie deviate către punctele vitale, pentru a putea desfășura întregul proces. Rezultatul acestor metode de apărare este răcirea periodică a anumitor părți ale corpului, senzație care este absolut firească, însă doar pe perioade scurte de timp.

Sunt și cazuri care sunt extrem de grave și ale căror episoade se desfășoară pe perioade îndelungate.  Dacă avem probleme de așa natură, trebuie să ne adresăm urgent unui doctor pentru a afla cauza – dacă apar episoade de lungă durată sau extrem de puternice care afectează extremitățile, atunci acestea ar putea ascunde anumite boli grave.

Women hand wear wool gloves in wintertime writting letter for lover from distant lonely background in cold day of christmas season hot coffee cup flower pot pencil on wooden background

Alți factori care dăunează și care ne pot afecta sănătatea pe termen lung sunt:

 • Fumatul excesiv din tinerețe,
 • Cofeina,
 • Stresul sau probleme la nivelul sistemului nervos,
 • Lipsa mișcării/ Viață pasivă
 • Hidratare inadecvată/ Lipsa fluidelor.

Toți acești factori au ca și consecință diminuarea vaselor, iar circulația sângelui se face mai greu.

Femeile sunt adesea cel mai afectate deoarece au pielea foarte subțire iar sistemul nervos este extrem de sensibil, în comparație cu cel al bărbaților, deoarece este predispus să reacționeze într-un mod puternic la schimbările de temperatură.

Consecințele mâinilor și picioarelor „reci”

Aceste simptome nu pot fi considerate un pericol pentru sănătate și nu pot da dovada prezenței unor boli grave în organism. Ar putea deveni o problemă, dacă începem să fim afectați pe termen lung, iar în astfel de cazuri este necesar să apelăm la sfaturile unor medici, pentru a nu ne periclita starea de sănătate. Unele din consecințele grave care pot apărea în urma unor astfel de episoade ar fi o predispoziție ridicată de a suferii de anumite infecții sau apariția unui dezechilibru major la nivelul circulației sângelui.

 

 

fussbad-fuesse-wanne

Cum putem combate efectele acestor simptome. Remedii de zi cu zi:

 • În momentul în care suntem într-o poziție pasivă, nu este indicat să încrucișăm picioarele pentru a nu bloca circulația și în consecință, pentru a nu schimba temperatura corpului.
 • La fel de important este să nu apelăm la încălțăminte prea strâmtă sau ciorapi care să blocheze circulația.
 • Mișcarea este extrem de benefică (contribuie la irigarea întregului organism)
 • Trebuie să ținem cont de toate sfaturile medicilor și să consumăm cel puțin doi litri de lichide pe zi.
 • Este recomandat să alternăm temperatura apei atunci când facem duș.
 • Băile cu abur (chiar saună, pentru cine suportă) reglează temperatura corpului.
 • Pentru sănătatea întregului organism este bine să renunțăm complet la țigări, deoarece putem împiedica astfel apariția multor boli.
 • La fel de indicat este să reducem consumul de cofeină.
 • Alimentele iuți suntem extrem de bune; piperul, ardeiul iute, muștarul dar și multe altele influențează pozitiv circulația
 • Putem să ne masăm sau să facem baie cu uleiuri esențiale (trandafir, argan, rozmarin) pentru a stimula circulația.

 

 

 

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Omega 3 – Importanța acizilor grași Omega-3 pentru funcționarea optimă a creierului!
O scurtă istorie a fitonutrienților
Pescuitul în exces

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau