Colaboratori, Smaranda
0

Mămici mai tari ca Google – Cele mai tari mămici din sfera on-line

Sunt frumoase, cu sufletul cald, săritoare şi au răspunsuri pregătite la aproape orice întrebare ai pune. De la întrebări din sfera culinară, la creşterea copiilor, la sfaturi vestimentare, informaţii legislative, ba chiar informaţii ce vizează alte ţări. Sunt aproape 12.000 de mămici mai tari ca Google, unite,toate, de acelaşi gând: de a ajuta, de a se implica şi de a fi de folos atunci când e nevoie de ele. Le-am cunoscut şi m-am alăturat grupului cu aproximativ un an în urmă şi am văzut că, între timp, acest grup a făcut minuni. Pe bune! Minuni despre care o să vă povestească iniţiatoarea grupului, Bianca Potyesz….

  • Cum a ȋnceput povestea mămicilor mai tari ca Google?

Povestea Grupului “Mămici mai tari ca Google” din Timişoara a început în septembrie 2015, ca urmare a faptului că, făcând parte din diverse grupuri de socializare de pe Facebook, mi-am dat seama că niciunul nu este aşa cum mi-aş dori eu să fie. Adică: primitor, intim, să te simţi că între prietene, sau ca la o cafea între doamne. Aşa că, împreună cu încă şase doamne, care acum îmi sunt prietene de suflet, am început să punem bazele acestui grup atât de drag nouă acum şi care a devenit cel de-al doilea nostru job. Da, da, ştiu că sună haios, dar pentru noi, acest grup ocupă la fel de mult timp ca un job full time. Trebuie să fi mereu “cu ochii pe el”, pentru a nu apărea situaţii care să ducă la neplăceri pentru membrele care fac parte din acest grup. Grupul a crescut precum Prâslea şi continuă să crească pe zi ce trece.

  • … şi ce le face să fie mai tari ca Google?

Păi este simplu! Cred că dacă erai bărbat, ştiai deja răspunsul la întrebare. Orice femeie din acest grup (mamă, soţie, bunica) ştie absolut orice răspuns la orice întrebare. Cu cât este mai complexă întrebarea, cu atât răspunsul se arata mai uşor. Ca în bancul acela în care un bărbat este întrebat dacă are acces la net şi el răspunde că nu are nevoie deoarece are soţia lângă el! Sunt situaţii în care nici măcar Google nu este aşa rapid precum membrele acestui grup. Şi mai presus de orice, în orice răspuns, situaţie de clarificat, gestionat, se pune suflet. Ceea ce orice motor de căutare nu poate face!

  • Cum este să gestionezi un grup de peste 11.000 de membre, fiecare având propria ei personalitate, propriile emoţii, gânduri, trăiri?… Ce le uneşte pe aceste doamne minunate?

Mămici

Răspunsul este unul sincer şi extrem de adevărat: greu dar frumos! Dar sunt o norocoasă pentru că nu sunt singură. Suntem şapte admine (de la înfiinţarea acestui grup) şi de curând am promovat unele dintre cele mai active mămici din grup, care ne-au câştigat încrederea, la statutul de “moderatoare”, tocmai pentru a putea face faţă solicitărilor zilnice. Fiecare dintre ele este specialistă în zona ei, asftel avem cumva “competenţe” în multe domenii (de la medicină, legislaţie, psihologie până la multe altele atât de necesare într-un grup aşa mare).

Este greu deoarece, aşa cum spuneai, fiecare membră a acestui grup este unică. Şi, de foarte multe ori, această unicitate isca păreri în contradictoriu, care nu sunt mereu pe placul altor membre. Dar am învăţat ceva de când am devenit admin pe un astfel de grup: dă-le oamenilor şansa să se descarce, să îşi spună of-ul, pentru că apoi, cu sufletul mai limpede, văd lucrurile altfel şi mult mai obiectv. Şi fiecare situaţie, este o experienţă din care avem cu toţii de învăţat (doar dacă vrem). Dar asta în condiţiile în care se păstrează bunul simţ, fără a denigra în vreun fel imaginea cuiva sau a jigni pe cineva. Dacă se încalcă aceste reguli, cu părere de rău, ne despărţim.

Nu puţine au fost ocaziile în care aceste doamne ne-au demonstrat că le uneşte OMENIA! Dacă vrei să vezi cum se mută munţii, arată-i unei mame un copil bolnav care are nevoie de ajutor sau o familie într-o situaţie critică! Toate aceste doamne sunt mânate de emoţii pozitive, dragoste faţă de semenii lor şi în astfel de momente se uită absolut orice conflict virtual avut anterior şi se pune umărul pentru sprjinirea unei cauze comune.

  • De-a lungul timpului au fost momente ȋn care mămicile au dat dovadă de maximă coeziune şi empatie, ajungând să se vorbească despre ele chiar şi ȋn mass-media. Mă gândesc la momentul Nişă, la campaniile de sprijinire a unor cazuri sociale (inclusiv cazurile prezentate de Crăciun), la donarea de sânge… Povesteşte-ne, te rog, despre faptele bune ale mămicilor!

Ooooo, da! Aş putea spune că în constituirea acestui grup, au existat două mari perioade!;) Ca şi în epocile învăţate la istorie… Perioda înainte şi după Nisa… Înainte de evenimentul tragic de la Nisa, grupul număra 6000 de membre. Acel moment a fost unul dintre cele mai emoţionante pe care l-am putut trăi vreodată! S-a stat cu sufletul la gură zile întregi, până când mame, soţii, bunici din România şi Franţa au aflat care este starea familiei pe care o căuta chiar o membră din acest grup. Au fost zile grele, dar, parcă, dincolo de monitoare, se simţea solidaritatea acestor doamne şi emoţia transmisă la fiecare cuvânt scris. Atunci s-a aflat de puterea unor oameni din mediul virtual de a face ceea ce autorităţilor le-a fost greu, până la un moment dat. Odată cu comunicatele de presă trimise, după mediatizarea noastră, s-a aflat de existenţa acestu grup şi de faptele sale. După finalizarea acestui caz, grupul a ajuns să numere peste 9 000 de membre. Eram oprite pe stradă şi ni se spunea: “Wowwww, voi sunteţi din grupul ăla care a găsit familia aceea la Nisa!” Era colpesitor să trăieşti aşa ceva.

Alt eveniment mare la care grupul MMTCG a fost solidar şi a aflat o ţară întreagă, a fost evenimentul ” Din suflet pentru viaţă!”, un eveniment organizat în pateneriat cu Centrul Regional de Transfuzii din Timişoara, chiar luna trecută, ca urmare a lipsei acute de sânge în spitalele timişorene. S-au mobilizat peste 40 de mămici şi câţiva tătici iar, la final, am hotărât că vom repeta această acţiune şi anul viitor în primăvară.

Mămici

Iar pe parcursul acestui an, membrele acestui grup au sprijinit, sponsorizat şi donat către diverse cazuri bănuţi, alimente, haine, jucării, orice a fost nevoie pentru a ajuta copii sau adulţi, ba chiar familii aflate în dificultate. Chiar în prezent, grupul a “adoptat” o familie în care unicul care aduce bănuţi este tăticul, pentru toţi cei 6 membri ai familiei. El creşte şi îngrijeşte singur aceşti copilaşi. S-au donat bănuţi, alimente, maşină de spălat, calculator, atât de necesare acestora şi ne străduim să obţinem banii necesari cumpărării unei centrale care să le asigure confortul termic de care duc lipsă momentan. Apoi se va construi un gard care să asigure intimitatea acestei familii. Iar la final, speram să reuşim să construim două cămăruţe în care să aibă loc fraţii. Strângerea fondurilor se va încheia atunci când vom avea suma necesară finalizării acestui proiect astfel încât oricine poate ajuta, este invitat să o facă chiar dacă nu face parte din grup.

Dar ca să schimbăm nota, o să vă povestesc acum şi despre evenimente mai vesele! S-au organizat două acţiuni de “Schimb de haine” în cadrul cărora doamnele au adus hăinuţe aproape noi sau nepurtate şi le-au schimbat cu altele, aceste întâlniri fiind condimentate cu multe momente vesele. Am ajuns deja la a şaptea întâlnire între membrele acestui grup atât de frumos. Dacă la început, la întâlniri eram între 10-12 persoane, acum am ajuns să depăşim suta. Se pare că localurile din Timişoara nu vor mai avea curând spaţiul necesar pentru a ne găzdui. În 28 ianuarie ne vom vedea să sărbătorim împreună “Revelionul MMTCG”! Tăticii stau acasă.

  • Care sunt cele mai frumoase şi mai trăsnite amintiri pe care le ai cu grupul MMTCG?

Cele mai frumoase amintiri vin la pachet cu evenimentele descrise mai sus. Dar ce mai frumos şi unic moment al acestui an a fost când “am născut în grup”. Pe scurt, soţul uneia dintre admine ne-a anunţat că aceasta e la spital pentru că urma să vină pe lume cel de-a doilea pui, aşa că noi celalalte, am făcut o mică tele-conferinta şi împreună cu tăticul am râs, plâns, respirat, ţipat de emoţie până când a apărut îngerul de copil pe lume! Uite aşa, toate am moşit copilul şi am ajutat şi tăticul să treacă peste emoţii. A fost ceva… unic!

Iar la “trăsnite” se încadrează acelea când din exces de zel, începi să postezi reguli de funcţionare ale grupului chiar pe propria pagina de facebook crezând că eşti în grup sau când membrele grupului îţi dau tag în alte grupuri ca să intervii într-o discuţie ca şi admin! Îţi intră în reflex să tot verifici, să fie totu safe pentru grup şi uite aşa, ne distrăm copios.

  • Şi, ȋn final, un gând pentru cele mai tari mămici din mediul virtual… şi nu numai.

Este perioada cea mai frumoasă din an, când toţi simţim nevoia să mulţumim, să fim recunoscători pentru ceea ce avem bun în viaţa noastră. Nu cred că am la mine cuvintele necesare să exprim ceea ce simt vis a vis de aceste mămici care compun acest grup special. Şi nu o spun gratuit. Chiar este special prin tot ceea ce a făcut şi vă mai face!

Dar mă caut bine prin buzunare după cuvinte şi aş vrea să zic aşa: admino-prietenele mele să ştiţi că apreciez enorm munca pe care o depuneţi zi de zi pe acest grup uneori neglijând propriile probleme şi situaţii de viaţă. Fiecare dintre voi aţi adus ceva special în grup: sinceritate, diplomaţie, căldură, empatie, veselie, profesionalism, inteligenta. Fără voi, grupul acesta nu ar fi aşa azi! Şi nu ar merge la fel de frumos mai departe! VOI sunteţi INIMA acestuia şi fără ea nimic nu poate exista. Modero-pritenelor mele le voi spune că, prin “voluntariatul” lor în acest grup, au adus un suflu nou atât de util nouă, celor care eram deja atât de adânc implicate. Vă mulţumesc că aţi acceptat această provocare nu foarte uşoară şi consumatoare de timp şi energie. Sunteţi completarea firească a acestei echipe.

Mămici

Dragi mămici MMTCG, să ştiţi că fără VOI, CORPUL, acestui grup, nu putem da viaţă! Nu putem da viaţa proiectelor de suflet pe care le adoptăm şi ne dorim să le finalizăm. Voi sunteţi mâinile care îngrijesc, ocrotesc atunci este nevoie; tot voi sunteţi acele picioare care aleargă şi sar peste obstacole. Sunteţi forţă care urneşte munţii atunci când este nevoie. MULŢUMESC pentru încredere şi că aţi ales să faceţi parte din acest grup!

Şi, aşa cum îmi doresc mie, vă doresc şi vouă: fiţi sănătoase şi fericite de ziua de ieri şi de ziua de mâine! Nu lăsaţi să treacă nimic pe lângă voi din care să nu luaţi ceva frumos, care să vă bucure! Trăiţi clipa de magie a vieţii! Şi, dacă viaţa ne dă uneori limonada, puneţi mierea lângă. Crăciun fericit!

Smaranda Marcu

GO mama buton

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
4 lucruri învățate pe vrute, pe nevrute din călătorit
Cum ne protejam pielea impotriva radiatiilor UV
Grupul de Suport „Violeta” al Persoanelor Diagnosticate cu cancer la Sân

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau