Colaboratori, Fitness & wellness, Florin
0

Masajul- terapie pentru trup şi linişte pentru suflet

Numele meu este Florin Chindea şi sunt maseur profesionist în Timişoara. După cum spuneam într-un alt articol, pasiunea pentru masaj am descoperit-o în timpul căutărilor mele existenţiale. Mai întâi am descoperit lumea sportului, a alergării şi a maratoanelor, după care am înţeles că musculatura noastră are nevoie de recuperare. În mod natural, am ajuns să fiu maseur oficial la competiţiile la care am fost, cândva, participant. Sportul şi masajul mi-au oferit un nou stil de viaţă, în care mă bucur de pasiunile mele, în timp ce-i ajut pe alţii.

Însă latura fizică nu este singura. Masajul este o formă de meditaţie, în care eşti aici acum. Este o metodă de relaxare a psihicului, de liniştire a sufletului. Stresul cotidian ia amploare în zilele noastre şi puţini oameni îşi alocă timp pentru ei. În graba spre finalul vieţii, uităm să trăim. Cineva spunea că trupul nostru este un templu, singurul loc în care sufletul nostru există. Ar fi bine să avem grijă de el…

Puţine sunt terapiile care aduc beneficii pe mai multe planuri în acelaşi timp. De exemplu, masajul ajută la relaxarea sistemului nervos, a celui muscular, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi pe cea limfatică; de asemenea, combate insomnia, reduce stresul şi dă o stare generală de bine.

Masajul - Terapie pentru trup ¡i lini¡te pentru suflet. Florin Chindea masaj pietre calde de Jad Timi¡oara

Un tip excelent de masaj, mai ales în sezonul rece, este cel cu pietre de Jad calde. Principalul său beneficiu este detoxifierea naturală a organismului. Datorită căldurii, provoacă o uşoară transpiraţie, care ajută la eliminarea toxinelor. Alte câteva beneficii ar fi:

– întărește sistemul imunitar,

– normalizează respirația,

– îmbunătățește circulația sângelui,

– are efecte bune asupra psihicului,

– induce o stare de relaxare,

– reface echilibrul energetic,

– accelerează ritmul metabolic și asimilarea oxigenului la nivel celular.

Viaţa are mai multe laturi şi este ideal să o trăim în armonie.

Pe lângă orice tip de masaj, este indicată o alimentaţie echilibrată, hidratare optimă şi sport. Alte laturi importante sunt cele sociale şi de familie. Dacă vrei să faci un cadou persoanei iubite sau unui prieten, îi poţi oferi un masaj pentru cuplu. Acest tip de masaj este efectuat de doi maseuri, la două persoane în acelaşi timp.

Masajul - Terapie pentru trup ¡i lini¡te pentru suflet. Florin Chindea masaj pentru cuplu Timi¡oara

Unii oameni cred că masajul este doar o formă de răsfăţ. Deşi are şi acest rol, nu este doar atât.

După cum am arătat mai sus, are foarte multe beneficii. Un rol important ar fi în prevenirea contracturilor musculare sau în atenuarea durerilor de spate. La nivel mental, conform Asociaţiei Americane a Maseurilor Terapeuţi (AMTA), ajută în combaterea depresiei.

De aproximativ 2500 de ani, masajul a fost folosit ca o terapie eficientă începând cu China, Grecia antică, India şi alte teritorii. În prezent putem beneficia de o moştenire străveche, practicată de-a lungul mileniilor. Acum te poţi bucura şi tu de ea… Simte pe pielea ta că eşti pe mâini bune!

 

Surse foto: www.florinchindea.ro

 

Florin este o persoană care poate exista doar fiind liber, făcând ce îi place. Pasiunea este motorul său interior. În prezent se bucură de pasiunile pentru masaj, alergare, bicicletă, scris şi pisici. Dar ştie că această listă nu este una finită şi abia aşteaptă să simtă următoarea pasiune. Îl mai găseşti scriind pe florinchindea.ro.

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Autostopul și tainele bucătăriei vegane
Tudor Panait- fondator al unei afaceri de succes, Lavandă de România
Bagajul mic la drumul mare

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau