Colaboratori, Florin
0

Mereu în mişcare

Care este rostul meu pe această lume? Nu ştiu… dar uneori descopăr câte o nouă piesă din puzzle. Ce ştiu sigur este că nu sunt un om „dintr-o bucată”… sunt din mai multe bucăţi! Recent am descoperit termenul de multipotenţialitate (mul-ti-po… da, l-am scris bine). M-am regăsit în acea categorie şi am înţeles că nu sunt aici pentru a face un singur lucru.


Pe baza propriei experienţe am înţeles că pot fi bun pe mai multe planuri, cât timp nu le fac pe toate în acelaşi timp. Prefer să iau viaţa pe etape, unele de câteva ore, altele de ani. De exemplu, acum, când scriu aceste rânduri, sunt 100% aici. Nu mă gândesc la ritmul cardiac pe care ar trebui să-l menţin în timpul unei alergări. Am înţeles asta de la Eckhart Tolle, care m-a învăţat să fiu prezent în fiecare clipă.

Dacă m-ar întreba cineva „Ce eşti, cu ce te ocupi?”, răspunsul meu ar fi simplu: „Sunt un visător, maseur, alergător, biciclist, blogger, iubitor de pisici, poet contemporan şi altele!”.

Printre primele mele pasiuni a fost poezia. Am început de la câteva versuri timide scrise pentru o fată, pe când eram copil, şi am ajuns mai târziu să compun, să înregistrez şi să interpretez pe scenă. Din acea etapă vor rămâne pentru eternitate piesele trecutului.

Florin Chindea, mereu în mi¡care. Piesele trecutului

După cum spuneam la început, viaţa este un puzzle. Fiecare etapă reprezintă o piesă care te va ajuta să o găseşti pe următoarea. În perioada în care am compus multe poezii, mi-am dezvoltat abilitatea de a scrie. Sunt blogger azi pentru că am scris cândva, plin de emoţie, o primă poezie.

Dar visele se sting atunci când creşti mare. De ce? „Pentru că trebuie să ai un loc de muncă sigur, să fii bine văzut în societate… să pierzi copilul din tine, să fii om serios şi să duci o viaţă mediocră, pentru supravieţuire!”.

Nu te speria, nu sunt cuvintele mele. Dar am avut o etapă în care i-am crezut pe cuvânt pe cei care le rosteau. Aşa că m-am angajat deşi tipologia mea este bazată pe libertate, nu pe obedienţă. În acea perioadă mi-a scăzut stima de sine şi m-am refugiat în mâncare pe bază emoţională. Rezultatul?

Florin Chindea, mereu în mi¡care. Perioada când eram gras

Dar şi acea etapă mi-a fost de folos. La locul de muncă trebuia să scriu cu diacritice. Am păstrat acel obicei până în prezent. Acum scriu cu diacritice în mod natural, indiferent că este vorba de o postare pe Facebook sau acest articol de blog. Bineînţeles că nu puteam rămâne la acel nivel. După ce m-am îngrăşat, a venit şi clipa în care mi-am dorit să slăbesc. Pe scurt, am învăţat noţiuni elementare de nutriţie, pe care le-am aplicat în combinaţie cu exerciţiul fizic. Am început cu un program de alergare pentru începători care combina mersul cu alergatul, totul în mod treptat. Rezultatul a fost fabulos. Până la urmă am reuşit să slăbesc 21 de kilograme.

Florin Chindea, mereu în mi¡care. Am slabit, am inceput sa alerg si am ales un stil de viata sanatos

După ce am slăbit, nu m-am oprit. A fost doar o etapă necesară pentru următoarea, cea de maratonist. Abia acum începea aventura de autocunoaştere. Timp de câţiva ani m-am bucurat de pasiunea pentru alergare pe distanţe de semimaraton (21km), maraton (42km) şi ultramaraton (peste 42km). Primul meu maraton oficial a fost la Budapesta, unde am obţinut un timp extraordinar de 3h:16min. Acest rezultat m-a clasat pe locul 249 din 4300 de participanţi.

Domeniul acesta m-a învăţat că limitele pe care ni le impunem uneori sunt foarte joase. Pentru a ne cunoaşte mai bine este nevoie să ne provocăm din când în când. Cu acest gând am pornit în 2013 la o alergare cu prietenii. Mi-am depăşit orice limită fizică şi mentală, reuşind să alerg 86 de kilometri pe traseul Timişoara – Arad şi retur. Mi-a rămas în minte un citat care sună mai bine în engleză: „You are better than you think you are, you can do more than you think you can!”.

Florin Chindea, mereu în mi¡care. Alergare

Vrei să ştii la ce mi-a folosit această etapă? Datorită ei am înţeles că nu vreau să am un loc de muncă sedentar. Aşa că am descoperit masajul… Logic, nu? Am absolvit cursurile de calificare pentru profesia de Tehnician Maseur. După o perioadă în care am lucrat la câteva saloane de masaj, m-am decis să-mi iau destinul în propriile mâini.
Treceam într-o altă etapă. Eram în sfârşit liber, maseur autorizat în Timişoara. Acum totul depindea de mine. Dar am dus o bătălie grea, mai mult cu stările interioare de nesiguranţă decât cu aspecte exterioare. Cineva spunea că eşecuri + perseverenţă = succes. Perseverenţa m-a ajutat să dezvolt afacerea conform stilului meu de viaţă, iar în prezent nici nu simt că muncesc.

Da, ai ghicit, nici etapa asta nu este una finală. După ce treci de la stadiul de angajat la cel de liber profesionist, te bucuri o vreme. Simţi că nu ai şefi, dar tu depui toată munca. Rişti să rămâi blocat pe cont propriu deoarece nu ai abilitatea de a forma echipe. Pe viitor vreau să deschid un salon de masaj unde să am minim un angajat la început. Dar până atunci, colaborez cu Daniela pentru a ne dezvolta capacitatea de a lucra în echipă. Alături de ea, am propus masajul pentru cuplu şi cel la patru mâini.

Florin Chindea, mereu în mi¡care. Masaj Timi¡oara
Aş putea scrie foarte mult pe tema asta. Poate voi reveni cu articole viitoare, specifice pentru fiecare pasiune.
Pe lângă aspectele ce ţin de evoluţia mea intrinsecă, am înţeles că fericirea poate fi găsită şi în exterior. În cazul meu, am găsit-o în nişte fiinţe delicate care la fel ca mine au ca valoare principală independenţa. Este vorba de pisici, bineînţeles. Fiind pasionat de ele, le-am dedicat un blog cu un nume pe măsură… Super Pisici!

În rest, am un stil de viaţă minimalist, fac doar duş cu apă rece, nu consum alcool iar recent am ieşit victorios dintr-o provocare de 7 zile doar cu sucuri de legume şi fructe.
Asta-i povestea mea pe scurt! Sunt fascinat de această călătorie numită viaţă. Cu maturitate, o privesc precum un copil bucuros de fiecare jucărie…

Surse foto: www.florinchindea.ro, www.ciucasx3.ro

Florin este o persoană care poate exista doar fiind liber, făcând ce îi place. Pasiunea este motorul său interior. În prezent se bucură de pasiunile pentru masaj, alergare, bicicletă, scris şi pisici. Dar ştie că această listă nu este una finită şi abia aşteaptă să simtă următoarea pasiune. Îl mai găseşti scriind pe florinchindea.ro.

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Autostopul și tainele bucătăriei vegane
Rucola cea mereu surprinzătoare
Apariția celulitei: un simptom al avitaminozei?

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau