Bianca, Colaboratori, Retete
0

Mic dejun pentru zile ploioase

Pe vremea când locuiam încă în București și eram babysitter, de profesie, mi-am făcut un obicei sănătos, legat de micul dejun. De sărit nu l-am sărit niciodată, că eu cum deschid ochii, deschid și frigiderul – dar am început să mă gândesc încă de seara ce urmează să îmi pregătesc la dimineața. Ceea ce mi-a permis să încep să îmi înmoi fulgii de ovăz, peste noapte.

Nu o să încerc să vă conving de beneficiile aduse de acest procedeu, pentru că sincer nici nu aș putea să explic foarte multe despre asta. Înțeleg la un nivel de bază principiul conform căruia, dacă adaug în apa în care înmoi fulgii de ovăz și o linguriță de oțet sau suc de lămâie – acidul descompune o anumită parte din ovăz ceea ce permite cumva organismului meu să se bucure de mai mulți și mai buni nutrienți. Care anume, nu știu exact, dar dacă sunteți curioși, puteți să va documentați destul de rapid, urmărind-o pe mămica aceasta din filmulețul de mai jos:

Partea bună a unui mic dejun cald și așa de rapid era aceea că îmi permitea să am timp să o scot și pe Kira la plimbare și să și ajung (aproape) la timp acasă la unul din cei doi copii de 1 an și ceva, cu care îmi petreceam diminețile.

2014-11-26 11.51.31

Acum, când de trezirea mea matinală nu mai depinde nici un zâmbet, îmi rezerv plăcerea de a-mi pregăti „porridge” atunci când afară e așa de ploios și de înnorat că efectiv nu îmi vine să mă ridic din pat ca să îmi fac focul în sobă. Drept pentru care, mă răsfăț de fiecare dată cum se poate mai bine și adaug fie o banană tăiată felii și puțină scorțișoară sau ghimbir măcinat, fie niște coacăze negre (congelate) și câțiva sâmburi de nucă, fie puțină cacao neagră – că să îl fac „de ciocolata”€™.

Dacă de lapte nu mă despart, de obicei, în oricare din combinațiile astea, dilema cea mai mare e cea intre miere și zahăr. Sau, dacă nu am miere în casă, între zahăr și fără zahăr. E o luptă grea pentru mine, de fiecare dată. Am ajuns chiar la compromisuri de genul, miere în porridge, dar cafeaua amară. Sau invers. Războiul ăsta cu Bianca – cea care vrea să renunțe la zahărul procesat, se anunță lung și chiar nu știu cine va câștiga.

IMG_3392

Probabil că o să mă obișnuiesc să adaug stafide sau curmale, odată și-odată. Poate că nu o să mai am sentimentul ăsta că fără zahăr viața nu are sens. Până atunci însă, mai am un drum lung de parcurs. Îmi număr, însă, mai degrabă pașii făcuți deja, decat cei care mi-au rămas de făcut încă.

Bianca s-a mutat departe de oraș și își petrece timpul hoinărind pe dealuri, împreună cu Kira, dogul german. Când nu e prea ocupată cu grădinăritul, îi place să gătească și să tricoteze.

Photo Credits: Bianca
Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Meditație sau deconectare?
Reţete pentru piele
Pe-un fir de ață…

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau