Bunăstare şi energie, energie la trezire, Naturist, Stil de viață, Uncategorized, Vegan, Vegetarian
0

Microalga Schizochytrium – o sursa alternativa de Omega 3

Organismul uman are nevoie de acizi grasi esentiali ca Omega 3 pentru o dezvoltare sanatoasa si armonioasa, atat in cazul copiilor cat si al adultilor. Nefiind produs de catre organism, aportul de Omega 3 trebuie asigurat printr-o alimentatie sanatoasa sau suplimente de Omega 3. Cea mai bogata sursa in Omega 3 este pestele, dar in situatia in care exista zone care descurajeaza pescuitul excesiv, sunteti vegani sau pur si simplu nu toletati consumul de peste, puteti opta pentru surse alternative de Omega 3 cum ar fi microalgele, mai precis, microalga Schizochytrium.

Microalga Schizochytrium face parte din clasa eucariotelor unicelulare, din familia Thraustochyatriaceae, si este o sursa bogata de Omega-3 cu un continut redus de iod. In plus, aceasta microalga are si o concentratie mai mare de DHA (acid docosahexaenoic) si EPA (acid eiscosapentaenoic), ambii acizi grasi nesaturati produsi de trigliceride care reprezinta o componenta structural importanta a membranelor celulare umane, in special a celor neuronale. In cazul microalgei Scizochytrium s-a observant un procentaj de 30-40% din continutul total de acizi grasi. Cultivarea microalgei Schizochytrium este de asemenea usoara, fiind un organism heterotrofic care nu necesita lumina ca sursa de energie. Consumul suplimentelor pe baza de Schizochytrium s-a dovedit a preveni afectiuni cardiovasculare, inflamatorii sau ale sistemului nervos.

Cercetatorii din industria alimentara au considerat microalgele Schizochytrium ca fiind o sursa potentiala pentru alimente functionale si ingrediente bioactive. In ultimele decenii, aceasta microalga a fost crescuta si comercializata ca produs “neutracetic” si supliment alimentar. Considerate o “sursa de aur” de Omega 3 si indeplinind cerintele Uniunii Europene, microalgele Schizochytrium au fost certificate drept hrana in Europa din 2003. Din acel moment, consumatorii din intreaga lume si-au indreptat atentia spre alimentele functionale, ca modalitate de a preveni si lupta impotriva bolilor, de a-si creste nivelul de energie si de a-si asigura o viata mai sanatoasa, productiva si mai lunga, lasand in urma produsele sintetice. Microalga Schizochytrium a devenit astfel un adevarat «pionier» intr-o industrie alimentara axata din ce in ce mai mult pe un consum de produse bio, naturale si cat mai compatibile cu organismul uman.

Pentru mai multe informatii despre beneficiile microalgei Schizochytrium, click aici.

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Tiroida vs  Red Energy – pot sa iau Red Energy daca sufar de tiroida?
Mâini și picioare reci. De ce anume ne confruntăm cu asemenea probleme cauzate de slaba circulația a sângelui. Cauze și remedii.
Fitonutrienții

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau