Florin, Pentru suflet
0

Multipotenţialitate sau multitasking? Cum să le faci pe toate… pe rând

Ce vrei să devii când vei fi mare? Asta a fost o întrebare la care nu ştiam răspunsul. Partea frumoasă este că nici acum, la 32 de ani, nu îl ştiu… Aflu cine sunt şi ce devin în anumite etape de timp, după cum scriam în articolul de prezentare. Of, nu am fost inspirat atunci să-i întreb pe adulţi: Cum îmi voi da seama că am ajuns mare?

Fiecare copil este unic, cu talentele sale. După etapa în care este autentic, urmează cea de „corectare”. Societatea a inventat sistemul educaţional, în care toţi copiii învaţă aceleaşi lucruri, pentru a ajunge la fel. Iar mesajul este clar: „Trebuie să faci un singur lucru!”.

Multipoteneialitate sau Multitasking. Cum s¦ le faci pe toate... pe rând

Nu mă înţelege greşit, nu spun că nu avem nevoie de sistemul educaţional. Deşi nu i-ar strica o adaptare la prezent. Nu spun nici că nu este bine să fii un specialist, axat pe a face foarte bine un singur lucru. Spun doar că nu trebuie să te limitezi.

Dar dacă vocea interioară nu îţi spune să fii un specialist? Dacă ai mai multe pasiuni şi eşti bun la mai multe lucruri? Atunci, te bucuri de multipotenţialitate! Acest termen a fost analizat şi promovat de Emilie Wapnick, având rădăcini în psihologie.

Mi-a părut bine să descopăr această categorie. M-am identificat cu ea şi am simţit pace interioară. Până în prezent, m-am bucurat de mai multe pasiuni. Am făcut parte dintr-o trupă de poezie contemporană, cu care am înregistrat piese şi am interpretat pe scenă. Sunt pasionat de alergare şi bicicletă, îmi place să scriu pe bloguri şi sunt maseur profesionist.

Multipoteneialitate sau Multitasking. Cum s¦ le faci pe toate... pe rând. Sistemul de înv¦e¦mânt învechit

Pentru a fi bun la mai multe lucruri, secretul este să nu le faci pe toate în acelaşi timp.

În prezent este apreciat termenul de multitasking, deşi este doar o iluzie. Vedem oameni care sunt ocupaţi tot timpul, crezând că aşa sunt productivi. Când de fapt, trec de la bucurie la anemie.

Eu împart activităţile pe etape. Unele îmi ocupă câteva minute sau ore, iar altele îmi ocupă ani. În acest fel, poţi deveni o fiinţă complexă. Iar după mai multe etape, vine partea interesantă… Poţi combina talentele tale şi astfel devii inovator.

Of, nu am fost inspirat când eram copil, trebuia să le răspund: Când voi fi mare, vreau să fiu inovator!

 

Surse foto: www.careerealism.com, www.laughspark.info

 

Florin este o persoană care poate exista doar fiind liber, făcând ce îi place. Pasiunea este motorul său interior. În prezent se bucură de pasiunile pentru masaj, alergare, bicicletă, scris şi pisici. Dar ştie că această listă nu este una finită şi abia aşteaptă să simtă următoarea pasiune. Îl mai găseşti scriind pe florinchindea.ro.

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Stil de viata gamer - ecrane de calculator cu WOW
Stil de viata de ex-gamer: ocazional îmi vine să îmbrățișez calculatorul
Stil de viata freelance, brazilia, vacanta
Un stil de viata intelectual: Funcționează cât mai bine în limitele pe care le ai
Războiul meu tăcut cu depresia

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau