Colaboratori, Giorgia, Pentru suflet
0

O pufoșenie de terapie

Această ființă pufoasă cu ochi mari și gheare ascuțite este Maya, pisica ce are onoarea ca eu să îi fiu stăpână. Să fim serioși, pe cine amăgim? Reformulez: ea este Maya, iar eu am onoarea să o servesc. Este a doua pisicuță pe care o am și vă spun că nu aș renunța la ea pentru nimic în lume. Are o personalitate de te dă pe spate: te ignoră tot timpul și se gudură doar când are chef. Mama spune că seamă cu stăpâna, stăpâna fiind eu. Eu spun că seamănă cu mama, cu tata și cu mine, căci pentru fiecare în parte are rezervat un comportament anume.

maya

Urechile aparțin pisicilor lui Florin Chindea, maseur de profesie și iubitor de pisici în timpul liber. Totul a început de la o pisică mică și pătată, pe care o hrănea la scara blocului. Apoi, a adoptat-o și i-a oferit un colț în casa lui. Pe cine amăgim… El a avut onoarea de a ajunge să împartă apatamentul cu ea. Florin a devenit în scurt timp bunic, căci pisi a fătat 4 pui. De la noul status de bunic de pisici până la a transforma paternitatea neașteptată într-un blog, a fost doar un pas. A dat câteva clickuri, a făcut un blog, am lucrat împreună la un logo special croit pe măsura pisicuțelor sale și gata, SuperPisici era online.

banner B big oboseala

El este Felix Motanul. Este un pui de mâț adus din Arieșeni și este fericitul posesor al nepotului meu. El face legea, ceilalți pleacă al lor cap. A spune că Felix funcționează pe baterii cu energie infinită e puțin spus. Aleargă în toată casa, se urca printre cărți, roade tot ce prinde și mai că sare în oala cu ciorbă. Degeaba a încercat sora mea să îl educe, nimic nu s-a schimbat la el. Veterinarul îl caracterizează ca fiind „plin de iubire”, iar nepotul meu nu mai poate de dragul lui. Se drăgălesc dimineața, la prânz și seara.

PicMonkey Collage

Ce vreau eu să spun de fapt este că pisica nu este doar o coadă pufoasă și mofturoasă, ci o modalitate de a face terapie cu noi înșine. Iar ADN-ul ne ajută în acest sens.

Niște oameni foarte creativi din Statele Unite s-au gândit să facă un experiment, într-un cadru controlat. Au adus o oază de liniște în miezul orașului aglomerat și au lăsat la latitudinea trecătorilor dacă vor să beneficieze sau nu de un tratament de destresare. Cei care intrau în acest mediu se descălțau la intrare, se așezau comod pe perne pufoase și își puneau o pereche de căști pe urechi. Închideau ochii și se relaxau. Ce nu se așteptau să se întâmple era să… înceapă să fie asaltați de pui de pisici.

Aici și rezultatul:

(Experimentul s-a desfașurat într-un cadru controlat tocmai pentru a ține în siguranță puii.)

Având rezultate uimitoare, experimentul a continuat și online unde au pus bazele unui canal dedicat conceptului de Kitten Therapy. Utilizatorul poate admira pisicile cum se joacă cu diverse jucării. Nu ai cum să nu îți descrețești fruntea când vezi asemenea pufoșenie jucându-se. Mai mult, o firmă din America a dezvoltat un business pufos: închiriază pisici companiilor care vor să își destreseze agajații. Și spre non-uimirea noastră afacerea este înfloritoare! Pisicile implicate în aceste proiecte cu sau fără profit provin din centre care au ca rol darea spre adopție. Mare parte din pisicuțele implicate în proiectul „Kitten Therapy” au fost adoptate de persoanele care au fost „cobai”, însă și de cele care au apreciat ingeniozitatea acțiunii.

GO mama buton

Ceea ce este demonstrat științific, clar și răspicat, este faptul că în ADN-ul nostru este scris să avem o afinitate pentru ființele mici, rotunde, grăsuțe, drăgălașe, cu ochi mari.

Da, este vorba de portretul unui pui de om, a unei bebeluș. Atunci când vedem aceste caracteristici instinctiv devenim atenți, tindem spre a dădăcii și a oferi protecție, chiar dacă e vorba de un pui de om sau… un pui de pisică sau cățel sau iepure sau căluț.

_DSC0222

Acest instinct nu este prezent numai în cazul oamenilor. Un exemplu grăitor: gorila Koko a devenit cunoscută în lumea întreagă pentru faptul că a adoptat pui de pisici. Impresionant este faptul că aceasta se juca cu ele, le ocrotea de celelalte gorile și le hrănea. O altă gorilă din Chicago, tot femelă, a ocrotit un băiețel de 3 ani care a căzut în cușca acestora. Până au venit ajutoarele, aceasta l-a apărat de celelalte gorile (masculi) care manifestau comportament agresiv.

PicMonkey Collage

Revenind la pisici, care mențin aceste caracteristici pe tot parcursul existenței lor, acestea devin camarazii perfecți pentru om atunci când se caută relaxarea și deconectarea de la cotidian.

Concluzia: dacă nu erați hotărâți să adoptați un pui de pisică sau cățel acum e momentul, căci este cea mai drăgălașă terapie de care putem avea parte.

catel DU 2

 

 

 

Photo credits: Giorgia Harasim, Bianca Potyesz, Pinterest

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Portugalia văzută prin lentilă: interviu cu și despre o româncă talentată
Sirop de papădie de Arieșeni
Delia Ioana Robescu, redactor sef revista Shape: “Sportul te salvează de depresie”

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau