Din Laborator Adunate
0

Pielea uscată

Anotimpul rece poate produce mari probleme sistemului imunitar însă efectele se pot vedea pentru prima dată la nivelul pielii (Pielea uscată): În special în aceste luni pielea devine extrem de expusă schimbărilor climatice dar este influențată în același timp și de temperaturile crescute sau de umezeala din anumite încăperi; dacă ne aflăm în spații supraîncălzite pielea se deshidratează și devine uscată.

When snow falls everyone feel like a kid

Plimbările în aer liber, chiar dacă temperaturile sunt ceva mai scăzute, ne ajută foarte mult deoarece reglează circulație sângelui. În unele cazuri pielea poate fi lipsită de oxigen sau acesta să se regăsească în cantități reduse. Așa se întâmplă și în cazul unor nutrienți de care organismul este lipsit datorită alimentației sau a asimilării deficitare. În acest sezon pielea devine foarte sensibilă la lumina soarelui, devine palidă și are o rezistență scăzută la factorii externi.

De la temperatura de sub opt grade se modifică modul de funcționare a glandei sebacee și din momentul în care temperaturile devin din ce în ce mai scăzute scade și productivitatea de grăsimi naturale. Un alt factor care provoacă disconfort și iritații la nivelul pielii este evaporarea mai rapidă a apei.

Posted by Dupaureche on Tuesday, 1 November 2016

 

Cum putem ajuta pielea în timpul Iernii? – sfaturi pentru combaterea factorilor dăunători și a pielii iritate.

  • Aerisirea spațiilor în care ne desfășurăm activitatea pentru a combate aerul uscat.
  • Loțiunile de corp care sunt bogate în grăsimi pot reda pielii hidratarea. În anumite magazine cu produse naturiste se pot cumpăra și produse extrem de sănătoase și benefice organismului care nu au fost testate pe animale.
  • Produsele care conțin pantenol ajută la vindecarea pielii iritate.
  • Produsele care conțin de exemplu urea și acid hialuronic combat în mod eficient efectele pielii uscate și deshidratate. La cumpărarea produselor pentru piele trebuie să ne asigurăm ca procentajul acestor substanțe active este crescut și să nu ezităm să cerem și părerea farmacistului sau a specialiștilor, în funcție de caz.
  • Dorim să avem o piele hidratată și în timpul iernii? Asta nu este o problemă dacă apelăm la uleiurile naturale din plante, ca de ex. uleiul de migdale sau de argan.
  • Putem să apelăm și la Peeling ( curățarea și exfolierea pielii cu un strat neinvaziv) care îndepărtează celulele moarte. Unele dintre aceste soluții pentru Peeling pot fi cumpărate din comerț dar se pot face și acasă. Iată un exemplu:

mandeloel

Rețeta pentru un Peeling-facial

Combinăm ulei de măsline cu miere și un pic de sare de mare după care aplicăm pe piele. Masăm ușor pentru a accelera circulația sângelui astfel încât soluția să aibă efectul dorit, după care spălăm cu apă călduță. Așa ne putem bucura de o piele sănătoasă și strălucitoare.

 

  • În momentul în care facem baie trebuie să alternăm apa fierbinte cu cea rece pentru a optimiza circulația sângelui și pentru a îmbunătăți efectul nutrienților.
  • Măștile de corp ajută la menținerea sănătății pielii. Există numeroase rețete care pot fi făcute acasă, ca de exemplu:

gesichtspeeling4

Rețetă pentru o mască facială reconfortantă

Trebuie să folosim două linguri de fulgi de ovăz combinat cu un pic de miere și cu patru linguri de lapte cald. Aplicăm masca și așteptăm câteva minute. Această mască ne ajută să recăștigăm confortul pielii și o hidratează din plin.

Trebuie avut în vedere un principiu simplu: alimentele sănătoase ajută la bunăstarea internă a organismului dar ne ajută și la exterior!

ceai verde YV buton

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Vitaminele B – cele mai importante 10 vitamine din complexul de vitamina B
Două Lozuri – interviu cu Paul Negoescu, regizor
Totul despre .. absorbția mâncării!

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau