Pentru suflet
0

Plimbările de descoperire a locului în care trăiești.

Hai să începem cu weekendul! Duminica este zi de plimbare în calendarul Teodorei. Începând din luna iunie 2014, ea organizează plimbări pentru clujenii sau studenții care vor să descopere sau să redescopere frumusețea orașului. Cu angajament și perseverență, Teodora depășește și condițiile aspre impuse de sezonul rece sau ploios. Iar feedbackul pozitiv al participanților o motivează să se țină de treabă! „Plimbările în Cluj reprezintă proiectul meu de suflet pentru că e partea mea de contribuție pe lumea aceasta: să le creez oamenilor experiențe plăcute.” Încet, încet s-a format deja o mică familie din cei care participă regulat la plimbările de duminică, dar periodic apar și fețe noi.

Cum a început…

Ideea de a organiza aceste întâlniri nu-i aparține Teodorei de fapt, ci unui prieten, care, fiind nou în oraș, dorea să exploreze localitatea și să lege prietenii în același timp. Fiind născută și crescută în Cluj, Teodora i-a sărit în ajutor și cu un spirit organizatoric bine dezvoltat, a început să dea o formă mai bine conturată acestor întâlniri prin planificarea anterioară a traseurilor de parcurs și prin promovarea întâlnirilor pe Facebook.

Beneficiile plimbărilor nu se rezumă doar la mișcarea propriu-zisă, ele prezintă mai multe avantaje: dezvoltarea spiritului de orientare în spațiu și crearea unui context în care oamenii pot să schimbe informații, să lege prietenii, să stabilească relații.

Plimbare pentru a descoperii idei noi.

4

Ocazional, Teodora simte nevoia să se plimbe și de una singură pentru a-și organiza gândurile sau a găsi idei noi în timpul descoperirii peisajelor, străzilor sau arhitecturii unei părți necunoscute a orașului: „ E senzația de mișcare înainte când pășești… ai senzația aceea de progres și îți vin idei.”

Dacă duminica aparține plimbărilor, sâmbăta este a parkourului. Această activitate fizică este o disciplină greu de încadrat într-o categorie anume. Pentru unii este artă, pentru alții este sport. Practicabil atât în zonele urbane, cât și în cele rurale. Ideea principală este dezvoltarea corpului și a minții prin antrenarea mișcărilor care ajută la depășirea obstacolelor de orice natură din mediul înconjurător. Scopul principal este deplasarea cât mai eficientă și rapidă din punctul A în punctul B, folosind doar mijloacele proriului corp.

O sursa majoră de energie a Teodorei provine din forța de comunitate. „Pentru mine e foarte important ca activitățile mele să implice mai multe persoane. Din aceasta cauză cred că nu îmi prea ies lucrurile pe care trebuie să le fac de una singură. Parkour este și individual și un sport de comunitate. Odată ce îi vezi pe alții ce și cum fac … Te inspiră! Și atunci vrei să faci și tu!”

Trecând peste weekend, zilele lucrătoare ale Teodorei se împart între job și cursuri de pian și canto.

Cu un job part time la o firmă de servicii pentru clienți, Teodora îşi petrece prima parte a zilei la muncă, iar după-masa „lucrează” la îndeplinirea unui vis din copilărie, frecventând cursuri de muzică, în special canto, teorie muzicală și pian. După ce a trecut de la normă întreagă la part-time, în momentul de față, Teodora este foarte mulțumită de orarul ei: „Așa mi s-au potrivit toate în viață mea… că practic le fac pe toate la timpul lor și chiar așa cum îmi place mie.”

2

Structură pentru prevenirea stresului.

Cheia gestionării multiplelor activități este organizarea bine structurată. În acest fel se previne stresul: „La mine totul merge cu structură. E ceva de genul: de la ora 2 la ora 4 fac treaba x, și atunci nu mă gândesc la altceva, fac treaba respectivă. Mă concentrez pentru că pe urmă știu că de la 4 jumate la 5 jumate fac cealaltă treabă.”

Mantra Teodorei este dezvoltarea cu pași mici. Se consideră o persoană conservatoare, care își iese foarte greu din zona de comfort, așadar technica adoptată constă în schimbările mici combinate cu perseverență: „Doar așa învățăm lucruri, făcându-le! Eu cred foarte mult în partea de creștere cu paşi mici, în sensul că, faci 1 %, dar 1% față de ce ai făcut data trecută.”

Covrigii și serialele de comedie sunt plăcerile vinovate” din stilul de viaţă al Teodorei. Admite că își creează viitorul uitându-se la seriale de comedie, care sunt o sursă de inspirație pentru ea: „Încerc să mă uit la chestii, și să ascult chestii (audiobookuri, muzică) care vreau să mi se îndeplinească. În viață oricum se întâmplă ceva, iar ideea mea este să fac în așa fel încât să se întâmple așa cum vreau eu.”

1

Cel mai mare impact asupra vieții sale o au oamenii, conexiunea între ființele umane.Teodora consideră că este foarte importantă crearea acelui raport cu persoanele care sunt semnificative din viața fiecăruia: „Îmi taie elanul o persoană apropiată, când mă descurajează cu ceva sau prin faptul că nu are încredere în capacitatea mea de a face lucrul respectiv! Și în același timp, îmi dă aripi cineva care îmi spune: Da, știu că poți!”

Photo credit Teodora


Secret 64

Relaxează-te! Încearcă să te conectezi cu propriul tău corp. Fi prezent în momentul și locul unde te afli, în timp ce te simți relaxat în toate țesuturile.

Secret 65

Ghidează-te după iubire și fericire și după lucrurile care îți aduc fericire. În clipa în care simți ceva discomfort emoțional, să te depărtezi de activitatea respectivă – sau, dacă nu se poate, concentrează-te cât mai mult pe activitățile care îți aduc starea de căldură sufletească!

Secret 66

Să nu uităm de simțul umorului! Trebuie să fii dispus să râzi! Mai ales de propria persoană. Fă-te singur să râzi!

 

VEZI TOATE SECRETELE

SPUNE-NE SECRETUL TĂU

Descarcă și încearcă Lifemode, aplicația pentru stil de viață,  nutriție și sport!

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Loboda vânătă și casa bunicilor
Un stil de viata echilibrat: Să eviți să te descarci pe alți oameni
Când vremea… şi vremurile se schimbă

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau