Colaboratori, Giorgia, Retete
0

Poveste despre brânză cu mucegai, pepene și pere.

Poveste despre brânză cu mucegai

Am să încep această mică incursiune culinară, care de fapt e scurta poveste a unui mic dejun, prin a recunoște că m-am îndrăgostit de Austria. Nu de acele locuri betonate, pline de muzee la fiecare colț, nici măcar de cappuccino-ul vienez, ci de acele sate pline de verdeață din mijlocul munților unde soarele arde atât de tare încât nici la umbră nu îți dă pace. În ultima excursie făcută prin aceste locuri mi-am propus să mănânc multă brânză cu sau fără mucegai. Să încerc diverse feluri în diverse combinații.

Așa că într-o dimineață am pornit spre un supermarket și mi-am luat mai multe tipuri de brânză: una cu mai mult mucegai, alta fără, alta cu mucegai albastru, alta cu mucegai alb, am mai băgat și un cașcaval printre ele, adevărul e că nici eu nu mai știu ce am luat. Cum am ajuns în bucătărie le-am înșirat pe masă și m-am uitat ceva vreme la ele, neștiind cu ce să încep și cum să le savurez mă scărpinam cu mâna stângă la urechea dreaptă. Colegul meu de apartament m-a surprins uitându-mă nelămurită la grămada de pe masă și aflându-mi grija s-a oferit să pregătească el micul dejun, numai bine, ne bucurăm împreună de un dejun delicios urmat de o cană de cafea bine prăjită. Norocul face că se pricepe la bucătărit și chiar se simte bine stând printre oale și tigăi, așa că i-am spus să își facă de cap și să mă surprindă.

GO nails hair button RO

În timp ce el pregătea festinul, eu îmi băgam nasul prin pachețelele de brânză care stăteau desfăcute pe masă sau aruncam câte o privire peste umărul lui să vad ce ne pregătește, însă de fiecare dată eram alungată în timp ce mi se spunea: ai puțintică răbdare, imediat e gata!”. Așa că m-am așezat cuminte pe scaun și am așteptat cu nerăbdare rezultatul. Pe lângă faptul că eram lihnită, îmi doream să mănânc acele brânzeturi nu numai cu ochii, îmi doream să las papilele gustative să explodeze de bucurie.

cascaval

Am fost anunțată că totul e gata. Primul fel: un platou cu cașcaval, măsline verzi și struguri. La început au fost câteva bucățele pe platou, după care acesta s-a transformat în castron, căci nu aveam cum să nu cer încă o porție sau… trei, mai ales dacă sunt incluși în discuție strugurii. Văzând că pofta vine mâncând, al meu bucătar de ocazie a pus pe masă și un pepene. Acum am trecut la un alt nivel! Cașcaval cu pepene, o nebunie! Dulcele și zemosul pepene învăluie semi-secul pătrățel de cașcaval și te lasă cu o senzație de prospețime și ușurătate” a gustării. Îmi era teamă că nu am să pot să mă bucur de următoarele delicii pregătite cu mult entuziasm de acest mic Ratatouille, care gravita în jurul tigăii în care se prăjeau elegant două felii de pâine neagră unse cu unt, însă când am văzut ce era în farfuria din fața mea m-a cuprins din nou pofta.

GO mama buton

În caz că nu știți cu ce să vă delectați mâine dimineață vă spun eu acum: sandwich-uri cu brânză Brie și pere! Da, asta aveam eu în farfurie și arăta de-a dreptul yummy! Stai liniștit că nu este greu de preparat. Materiale necesare: pâine neagră (sau albă, după preferință), unt, o conservă de pere sau pere proapete, brânză Brie, piper, cimbru și sare.

Acum că știi ce îți trebuie îți spun și cum să le prepari: iei două felii de pâine neagră, le ungi pe fiecare parte cu unt, apoi o pui în tigaia călduță. Când deja simți că se rumenesc, pui pe una dintre acestea feliile de brânză Brie, presari cimbrul și piperul, apoi așterni perele. Lași câteva secunde feliile la locul lor, astfel încât să se topească puțintel și brânza. Apoi pui puțină sare peste pere și le acoperi cu cea de-a doua felie de pâine. Și gata!

branza Roquefort

După ce am gustat acest sandwich am crezut că nimic nu poate să întreacă gustul lor! Aparent acestea erau un intermezzo, căci am încheiat întregul dezmăț cu o brânză fină: , foarte sărată și cremoasă. Am servit acele bucățele împreună cu nuci și miere. La o primă impresie combinația de gusturi pare ciudată, însă este delicios, îți vine să te lingi pe degete! Săratul este domolit de miere, iar totul este dus la stadiu de artă atunci când mesteci nuca. Și când te gândești că brânza cu mucegai a fost decoperită din greșeală! La fel ca diamantul. Asta spune ceva despre firea noastră!

fumator buton YV

La final am oferit cele mai călduroase mulțumiri bucătarului care a savurat din plin atât mâncarea cât și reacțiile mele care erau care mai de care mai onomatopeice. Meritam din plin o siesta, undeva la umbra unui copac, așa că ne-am luat cafeaua la pachet și am plecat pe dealuri verzi, fluierând și respirând aerul cu miros de brad.

Photo credits: Giorgia Harasim

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Mămici alergătoare
Vorbește cu corpul tău! … și el te va asculta
Cum te afectează lumina emanată de ecranul telefonului

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau