Colaboratori, Mihaela, Pentru suflet
0

Povestea unui Copil Frumos – Georgiana Bighescu

Pe Georgi am cunoscut-o acum aproape 3 ani în preajma zilei de 1 mai. Eram cu un grup frumos de oameni, într-o tabără. Adulți și copii. Să tot fi fost vreo 30 de suflete. Mi-a plăcut zâmbetul ei colorat și cald. Recunosc că mi s-a lipit imediat de suflet.

O puștoaică de 16 ani, cu vise de om mare. Am stat la focul de tabără și am provocat-o să îmi povestească despre ea, ce visează, cum își croiește viitorul. Răspunsurile ei m-au impresionat foarte mult. Erau unele trăiri pe care nici eu nu le descoperisem, experimentasem… și mă consideram un Adult.

Dupa Ureche_voluntariat

Mi-a spus că ea își dorește să îi ajute pe cei pe care alții îi dau cumva deoparte: persoanele cu dizabilități, fie ele fizice sau mentale. Se vede mereu în mijlocul lor, ajutându-i pe cei din afară să îi vadă așa cum îi cunoaște ea: copii speciali, oameni speciali.

Are dreptate. Ce este normalitatea fără o doză de „special”?

Un copil frumos, care râde mereu și care crede că lumea poate să fie schimbată printr-un simplu gest de bunătate. De aceea, o găsești mereu în mijlocul evenimentelor. Fie că le organizează, fie că se alătură acestora. Este sufletul acestor evenimente. Râsul ei molipsește, te face să nu mai stai pe margine, să i te alături.

Se implică în foarte multe proiecte… nu se plânge niciodată că un are timp, poate doar că nu are suficient timp să facă tot ceea ce își propune.

 

Dupa Ureche_voluntariat

Este parte a proiectului Special Olympics România. A scris și câștigat un proiect pentru O Generație Unită. A participat alături de delegația Special Olympics România la Los Angeles, în 2015, la Jocurile Olimpice Speciale. Am avut ocazia, recent, să îi cunosc pe cei cu care lucrează, la Special Olympics România. Am stat vreo două ore de vorbă cu ei și mi-am dat seama că, pentru ei, voluntariatul e mai degrabă un stil de viață, este ceea ce îi definește: implicare, dăruire, exemplu personal.

Dupa Ureche_ Special Olympics

Uneori scrie și o face atât de fin că nu poți să nu tresari la astfel de cuvinte frumos așternute pe o coală albă, fie ea și una electronică. Aici o mostră:

„Azi

Astăzi am pierdut… Astăzi am obosit. Nu îmi cere să îți zâmbesc, îți voi oferi doar lacrimi. Lacrimi și dorințe stinse.

Astăzi am pierdut. Viața m-a scos azi pe tușă. Fără a-mi da prosop sau pahar cu apă. M-a lăsat în colțul meu, în semi-umbră. Şi mi-a amuțit visele care îmi erau suport moral. Şi acum plâng. Mâine voi zâmbi din nou și voi cuceri munți. Dar azi plâng…”

Pe mine, Georgi m-a învățat să văd lumea prin ochii ei, de copil care mai crede în bunătatea Oamenilor Mari. Cu ea am redescoperit sfaturile Micului Prinț… am pus în aplicare ceea ce Vulpea îi spunea acestuia. Curioși despre ce a spus vulpea? Atunci… vă recomand să citiți cartea!

Astfel de oameni sunt niște repere pe harta sufletului nostru și ne arată că viața este frumoasă și merită trăită din plin. Aleg și eu acest mod de viață, volutariatul, și vi-l recomand cu mare drag. Vă va schimba radical.

Surse foto: Georgiana Bighescu

 

Mihaela Popa– e un suflet care iubește oamenii, cărțile și animaluțele. O mică activistă, (mini)bloggeriță și un formator de opinie în cadrul comunității locale și regionale. Din când în când e poetă… doar așa, în timpul liber.

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Chutney de roșii verzi
Prevenția – principalul aliat în lupta împotriva cancerului la sân
Băuturi fermentate de vară

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau