Colaboratori, Mihaela, Pentru suflet
0

Războiul meu tăcut cu depresia

Titlul poate părea, la început, unul dur sau unul de breaking news. Singura știre este că Depresia există, ne poate afecta pe oricare dintre noi. Este un dușman tăcut, care apare pe nepusă masa și ne însoțește ca o umbră. Mult timp nu am crezut că mă urmărește. Credeam că e doar un moment, o piedică, un hop. Era mult mai mult. Pe nesimțite, se instalase în mintea mea. O invada… o controla.

Eram deja în stare de alertă, însă cred că puțin cam prea târziu. Deja organismal meu ceda… devenisem un fel de zombie de care lumea se speria. Eu mă speriam. A fost acel moment de wake up call sau, cum spunem pe limba noastră, semnalul de deșteptare. „Fetițo trezește-te… Ai pierdut linia, nu mai ești nici măcar pe linia de plutire!” îmi spunea vocea mea interioară. Acest dialog avea loc undeva în vara lui 2013. Sincer, am ignorant vocea. Mare greșeală. Nu faceți ca mine, nu vă ajută… În noiembrie 2013, deja pierdeam luptele zilnice. Opuneam din ce în ce mai puțină rezistență și amica mea deja cucerea multe teritorii ale sufletului meu.

Nu mai era doar mintea invadată. Războiul se dădea deja pe mai multe fronturi.

Spre norocul meu, răspunsul a venit tot din interior. Am reînceput conversațiile mele cu Divinul și am primit câteva mesaje bune. Am ascultat de prietenii mei și am fost la psiholog. Am primit un sfat bun: fă ceea ce îți place.

Cred că Depresia a simțit că am primit cea mai bună armă: credința în mine însămi. Am început să îmi cicatrizez rănile „războiului” și să mă pregătesc intens pentru următoarele lupte. Îmi doream cu ardoare să recuceresc redutele pierdute. Deja mă simțeam un mic Napoleon sau un Hannibal. Gândeam strategii. Eram mereu atentă la orice semn, la orice solie. Nu vroiam neapărat să continui acest război, dar nici nu vroiam să îl pierd. Încet, încet am prins curaj. Am început să îmi revin. A apărut și soarele pe cerul întunecat al sufletului și minții mele. Ei, nu vă gândiți că nu erau și nori. Unii de furtună, alții de ploaie bună, care era urmată de un curcubeu de emoții.

M-am reapucat de scris. A fost un catharsis minunat. Mi-am download-at fișierele „corupte” și astfel hard-disk-ul mental a început să funcționeze mult mai bine. Am reînvățat să fiu eu însămi. Să mă bucur de fiecare clipă. Să trăiesc după motto-ul meu: „Carpe diem”.

Dupa Ureche_Depresia

Ceea ce am vrut eu să transmit prin acest moment, prin exemplul meu personal, este că mereu este bine să fim în alertă și atenți la tot ce ne înconjoară, pentru că altfel războiul este din start pierdut. Nu există soluții magice pentru a evita lupta, poate doar o reinterpretare pozitivă, ca o strategie matură de reglare emoțională, alături de dans și umor. Îi mulțumesc dragei mele prietene, Corina, pentru această idee.

La final vă las cu un citat luat de pe Facebook și cu un acronim propus de mine.

Dupa Ureche_depresia

D.E.P.R.E.S.I.A = Dezămăgire Emoție Pierdere Revenire Echilibru Senzație Implicare Atenție

Se poate observa că se găsesc mai multe atribute pozitive pentru Umbra tăcută. Fiți mereu în alertă și nu veți pierde războiul!

Surse foto: pixabay.com

 

Mihaela Popa– e un suflet care iubește oamenii, cărțile și animaluțele. O mică activistă, (mini)bloggeriță și un formator de opinie în cadrul comunității locale și regionale. Din când în când e poetă… doar așa, în timpul liber.

Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Mereu în mişcare
Timişoara, la mulți ani!
Un altfel de mers: Nordic Walking

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau