Retete
0

Reţete de duminică, pentru întărirea oaselor

Ziua 6 – susţinerea şi întărirea oaselor. Elemente necesare ulterior unei afecţiuni şi nu numai.

Mangan . Este o parte importantă a multor enzime și un activator al mai multor procese din organism. Este folositor în cazul oaselor slabe (V), a anemiei, a anumitor sindromuri menstruale. Formează masa osoasă, în combinație cu alte minerale. Îl saim în 35g midii gătite sau 55g tofu sau 40g spanac sau 50g cereale.

Calcium constituie 2% din greutatea corpului și contribuie la multe funcții de bază. Calciu se pierde prin creșterea părului și a unghiilor, transpirație și piele. Dacă cantitatea de calciu astfel pierdută nu este recuperată prin dietă, calciul este luat din oase, slăbindu-le. E conţinut de 400g sardine la conservă sau 40g brânză (Gouda, Edamer) sau 6 smochine uscate sau 200g iaurt.

Vitamina K joacă un rol important în coagularea sângelui. O lipsa de Vitamina K provoacă sângerare și vânătăi. Studiile au legat vitamina K , de asemenea, de sănătatea şi întărirea oaselor.Se află în 5g ierburi uscate ( salvie , busuioc , cimbru , pătrunjel , coriandru ) sau 1 ceapă de primăvară (15g) sau 1/2 cană de sparanghel (45g).

Capture

Mihai

Dimineaţă am mâncat iaurt cu cereale si smochine. Pentru prânz am să gătesc spanac fiert cu usturoi, susan şi tofu prăjit in ceapă. Deseară am să pun la cuptor piept de pui umplut cu gouda, în baie de vin alb cu coriandru, salvie, pătrunjel, cimbu şi busuioc proaspăt.

Capture7

Iulia

A avut parte de un mic dejun săţios, ochi de ou cu sparanghel. La pranz a gătit supă cremă de sparanghel cu crutoane şi puţină brânză edamer rasă. Seara v-a merge pe ceva usor care să se potrivească unei seri uşoare. Salată de roşii, branză gouda, ceapă verde, ierburi uscate şi seminţe de dovleac.

Capture5

Paul

Dimineaţă a mâncat paine cu gem de smochine şi o canăde iaurt, apoi un ceai de ginkgo. A mâncat supă cu Iulia, la care a adaugat tofu prăjit spre crocant. Seara îşi va pregati paste cu midii, tofu, ceapă şi ierburi uscate. Desert, cel mai probabil gem de smochine.

Sper că această săptămână v-a incântat papilele la fel de mult ca şi mie şi că aţi gasit în combinaţiile noastre de elemente, ceea ce vi se potriveste stării actuale. Oricum, mai urmeayă, abia suntem la îmceput. Puteţi incerca, la fel ca mine, aplicaţia Lifemode. E făcută de o echipă de tineri români, pe care doresc să vii prezint într-un articol viitor.

Până atunci, puteţi gasi aplicaţia aici:

android_lifemode

 

Phoro credits: jumanggy, suttonhoo, kev_walsh, shutterbean.
Shopul nostru B!tonic
Golden Oils Omega 3 BITONIC Colesterol Ochi Inima BIO
Golden Oils pentru inimă, ochi și creier - mai multe...
Imunitate BITONIC Orange Imun natural bio raceala gripa ghimbir
Orange Imun pentru raceală și gripă - mai multe...
Blue Sleep - Odihna - BITONIC
Blue Sleep pentru un somn linistit - mai multe...
Related Posts
Retete pentru lipsa de concentrare si atentie
Despre corcodușe, curcubeie și schimbare
Supa – un “încălzitor” gustos pentru vremea rece

Comentează

Comentariul tău*

Nume*
Site-ul tau